Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Τιμήθηκε ο Άγιος Φανούριος και στην Πάτρα

Τιμήθηκε ο Άγιος Φανούριος και στην Πάτρα

Στον ομώνυμο ιερό ναό προεξήρχε της ιεράς ακολουθίας το πρωί της Παρασκευής 27/8/2021 ο Επίσκοπος Χρύσανθος

Τη μνήμη του Αγίου Φανουρίου τίμησε η εκκλησία μας την Παρασκευή 27 Αυγούστου 2021 και στην Πάτρα πανηγύρισε ο ομώνυμος ιερός ναός στο τέρμα της οδού Νόρμαν, όπου στη Θεία λειτουργία χοροστάτησε και κήρυξε το Θείο λόγο ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος.

Ο Άγιος Φανούριος είναι άγιος της Ορθόδοξης Εκκλησίας και η ιστορική ύπαρξή του αγνοήθηκε μέχρι και τον 14ο αιώνα, οπότε και βρέθηκε εικόνα του, στο νησί της Ρόδου.

Σύμφωνα με το έθιμο πολλές νοικοκυρές παρασκεύασαν φανουρόπιτες και τις πήγαν στους ιερούς ναούς προς τιμήν του Αγίου. Σύμφωνα με την θρησκευτική παράδοση οι νοικοκυρές φτιάχνουν φανουρόπιτες και τις αφιερώνουν όχι ακριβώς στον Άγιο Φανούριο αλλά για τη συγχώρεση της μητέρας του Αγίου, η οποία ήταν αμαρτωλή στην ζωή της.

Στο μεταξύ ο κ. Χρύσανθος χοροστάτησε και στο ναό του Αγίου Διονυσίου Πατρών όπου τιμήθηκε με μεγαλοπρέπεια και εκκλησιαστική λαμπρότητα την περασμένη Τρίτη 24 Αυγούστου 2021 η μετακομιδή του ιερού και χαριτοβρύτου λειψάνου του Αγίου Διονυσίου Επισκόπου Αιγίνης του Θαυματουργού.  Με σεπτή εντολή του σεβασμιοτάτου Μητροπολίτου Πατρών κ.κ. Χρυσοστόμου, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος προεξήρχε της Ακολουθίας του Εσπερινού και της Πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας στο ναό του Αγ. Διονυσίου.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις