Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Παρέμβαση Χάχαλη μετά το ρεπορτάζ του thebest.gr για την Καρδιοχειρουργική- Τι λέει για Χαροκόπο

Παρέμβαση Χάχαλη μετά το ρεπορτάζ του th...

Η τοποθέτηση του πρώην Διευθυντή της Καρδιολογικής Κλινικής του Περιφερειακού Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Πάτρας

Την παρέμβαση του πρώην Διευθυντή της Καρδιολογικής Κλινικής του Περιφερειακού Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Πάτρας, καθηγητή Γιώργου Χάχαλη προκάλεσε το ρεπορτάζ του thebest.gr σχετικά με τη λειτουργία της Καρδιοχειρουργικής Κλινικής του νοσοκομείου Ρίου σύμφωνα με το οποίο ενώ έχουν παρέλθει έξι μήνες από τα εγκαίνια της κλινικής τα οποία έκανε ο ίδιος ο Υπουργός Βασίλης Κικίλιας, ασθενείς σε ιδιαίτερα κρίσιμη κατάσταση οδηγούνται στην Αθήνα ή στα Γιάννενα καθώς ενημερώνονται ότι η Καρδιοχειρουργική της Πάτρας, την οποία αναμέναμε χρόνια για να σώζει ζωές, χειρουργεί μόνο ανευρύσματα και δεν δέχεται ασθενείς όλες τις ημέρες!

Παρεμβαίνοντας ο κ. Χάχαλης μέσω facebook σχετικά με το θέμα του thebest.gr που έχει αναρτηθεί στην ομάδα «Πάτρα η πόλη της καρδιάς μας» αναφέρει σε σχέση με το Διευθυντή της Καρδιοχειρουργικής Κλινικής: «Ο κύριος Χαροκόπος οφείλει να πάρει θέση άμεσα!!
Πόσα άτομα συνεργάτες καρδιοχειρουργούς έχεις στην ομάδα του και πως μοιράζονται οι εφημερίες και τι καλύπτει αυτός;
Στην Αγγλία όπου εργάστηκε θα ήταν αδιανόητο το περιστατικό αυτό να μη χειρουργηθεί στο νοσοκομείο που παρελήφθη.
Για την ανεπάρκεια της κλινικής αυτής δεν φταίει το υπουργείο επουδενί. Είμαι σε θέση να γνωρίζω την επιμονή του υπουργείου να δημιουργηθεί το ταχύτερο δυνατόν αυτή η κλινική, όπερ άλλωστε και εγένετο. Ο νυν διευθυντής θα πρέπει να εντρυφήσει στην ιστορία της καρδιοχειρουργικής κλινικής που είναι πονεμένη και στις ηθικές δεσμεύσεις που ανέλαβε όταν το απενεμήθη ο τίτλος του αναπληρωτή καθηγητή με σκοπό να ηγηθεί του Καρδιοχειρουργικού τομέα στην Πάτρα».
Υπενθυμίζεται ότι το ρεπορτάζ του thebest.gr αναφερόταν στην περίπτωση του 52χρονoυ συζύγου της υπαλλήλου της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας Ειρήνης Αδαμοπούλου, ο οποίος υπέστη ρήξη αορτής και χρειάστηκε να ταξιδέψει στην Αθήνα, στο Ιπποκράτειο, μετά από ώρες αναμονής.
Όπως είπε στο thebest.gr η κ. Αδαμοπούλου, ο σύζυγός της υπέστη διαχωρισμό αορτής στις 16 Ιουλίου. Οδηγήθηκε εσπευσμένα στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας, στα εξωτερικά ιατρεία όπου και παρέμεινε για ώρες μέχρι να βρεθεί νοσοκομείο να τον δεχθεί. Όπως της είπαν η καρδιοχειρουργική της Πάτρας χειρουργεί μόνο ανευρύσματα και δεν δέχεται ασθενείς όλες τις ημέρες!
Η αναζήτηση μονάδας έγινε μεταξύ Αθήνας και Ιωαννίνων. Τελικά τον ασθενή δέχθηκε το Ιπποκράτειο.
«Πήγαμε στην Αθήνα συνοδεία γιατρού από το νοσοκομείο. Παίζαμε με το χρόνο. Η πιθανότητα επιβίωσης μετά από ρήξη αορτής είναι πολύ μικρή» λέει στο thebest.gr η κ. Αδαμοπούλου. «Στο Ιπποκράτειο, όπου φτάσαμε ξημερώματα της 17ης Ιουλίου είχαμε άμεση αντιμετώπιση. Έγινε ένα πολύωρο χειρουργείο και ευτυχώς όλα είχαν αίσια κατάληξη. Θα μπορούσε ο χρόνος να έχει αποδειχθεί μοιραίος, όπως για άλλους ασθενείς. Μας είπαν εκεί στο Ιπποκράτειο ότι η Πάτρα έχει σύγχρονα μηχανήματα. Αν δεν τα χρησιμοποιεί, να τα στείλει στην Αθήνα…».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις