Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΒΙΒΛΙΟ

/

Στο Σούβαρδο Καλαβρύτων η πρώτη παρουσίαση του βιβλίου "Η Σπάλα" του Γιάννη Σιδέρη

Στο Σούβαρδο Καλαβρύτων η πρώτη παρουσία...

Το Σάββατο, παραμονή του Δεκαπενταύγουστου στις 12.30 το μεσημέρι - Εκ των ομιλητών θα είναι ο βουλευτής Ανδρέας Κατσανιώτης

Από τις εκδόσεις Διαπολιτισμός με υπεύθυνο τον Τάκη Νικολόπουλο, εκδόθηκε αυτές τις μέρες και θα κυκλοφορήσει η νέα συλλογή διηγημάτων του Γιάννη Σιδέρη με τίτλο «Η σπάλα». Το ενδιαφέρον με το συγκεκριμένο βιβλίο είναι ότι οι ιστορίες και αφηγήσεις του έχουν να κάνουν μ’ ένα από τα ωραιότερα ορεινά χωριά της Αχαΐας και της Πελοποννήσου, το Σούβαρδο, στους πρόποδες του Χελμού, σε υψόμετρο 1300 μέτρα.

Μάλιστα η πρώτη παρουσίαση του βιβλίου θα πραγματοποιηθεί στο Σούβαρδο Καλαβρύτων αυτό το Σάββατο 14 Αυγούστου 2021, παραμονή της γιορτής της Κοίμησης της Θεοτόκου στις 12:30 το μεσημέρι, στην πλατεία του χωριού, κάτω από τον πλάτανο. Για το βιβλίο θα μιλήσουν ο Ανδρέας Κατσανιώτης, βουλευτής Αχαΐας της ΝΔ που έλκει την καταγωγή του από το Σούβαρδο και ο Νίκος Μαγκαφάς, εκπαιδευτικός ενώ παρών θα είναι και ο συγγραφέας. Την εκδήλωση θα συντονίσει ο φιλόλογος-ποιητής Γιάννης Η. Παππάς ενώ μουσική υποστήριξη θα παρέχει ο μουσικός Ανδρέας Ζαφειρόπουλος που επίσης είναι από το Σούβαρδο.

Αφηγήσεις, ιστορίες από τα μέσα του 20ού αιώνα, παλαιότερες και πιο σύγχρονες, γεμίζουν τις σελίδες του βιβλίου του Γιάννη Σιδέρη, που με καθαρό αφηγηματικό λόγο, μεταφορά διαλόγων, ιδιωματικών λέξεων και εκφράσεων, απεικονίζει στιγμές του παρελθόντος που έλαβαν χώρα στο Σούβαρδο. Θολές αναμνήσεις, διηγήσεις από ανθρώπους που έζησαν στα μέρη αυτά, βιώματα, χαρές και λύπες, ζωντανεύουν και μας μεταφέρουν την εποχή της αθωότητας των παιδικών χρόνων, την καθημερινότητα, τις συνήθειες και την αλληλεπίδραση ανθρώπων που ζούσαν με διαφορετικό τρόπο από αυτόν της σύγχρονης Ελλάδας.

Σίγουρα μέσα από τις σελίδες του βιβλίου του Γιάννη Σιδέρη, οι παλιοί θα θυμηθούν και οι νεότεροι θα «μεταλάβουν» έναν τρόπο ζωής δεμένο με τη φύση, την επικοινωνία, την αγάπη, την ομόνοια και αλληλεγγύη, που τόσο μας λείπουν σήμερα.

Το Σούβαρδο όπως και άλλα Καλαβρυτοχώρια τις ημέρες του Δεκαπενταύγουστου γεμίζουν από κόσμο που αναζητούν λίγη δροσιά και μερικές μέρες ανάπαυλας κοντά στη φύση.

Το Σούβαρδο έχει το προνόμιο να είναι χτισμένο σε μία πλαγιά μέσα στα έλατα και να έχει και καθάρια, δροσερά νερά.

Η βιβλιοπαρουσίαση που θα γίνει στο χωριό πλάι στο γεροπλάτανο, δίπλα στην ιστορική, πετρόχτιστη εκκλησία του Προφήτη Ηλία, αναμένεται να φέρει κι άλλους επισκέπτες στο όμορφο Σούβραδο τη συγκεκριμένη μέρα.

Να προσθέσουμε πως το βιβλίο του Γιάννη Σιδέρη, των 125 σελίδων, προλογίζει ο Νίκος Μαγκαφάς. Προβλέπεται να ακολουθήσουν κι άλλες παρουσιάσεις του βιβλίου στη συνέχεια σε Πάτρα και Αθήνα.

Την εκδήλωση βιβλιοπαρουσίασης συνδιοργανώνει ο Πολιτιστικός Σύλλογος Κατοίκων Σουβάρδου "Ο Προφήτης Ηλίας".

Επιμέλεια: Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture