Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Θλίψη σε Σούβαρδο Καλαβρύτων και Κουρτέσι: Έσβησε η ιδιαίτερα αγαπητή Ουρανία Κασιμάτη

Θλίψη σε Σούβαρδο Καλαβρύτων και Κουρτέσ...

Έφυγε από τη ζωή σχεδόν 14 μήνες αφότου είχε πεθάνει και ο άνδρας της, ο συνταξιούχος αστυνομικός Δημήτρης Κασιμάτης

Ιδιαίτερη θλίψη και συγκίνηση προξένησε μόλις μαθεύτηκε, ο θάνατος της αγαπητής Ουρανίας χήρας Δημητρίου Κασιμάτη, το γένος Αδαμοπούλου, η οποία από την πλευρά της μητέρας της Όλγας ήταν το γένος Κουργιαλά, γεννημένη στο Κουρτέσι Ηλείας.

Η εκλιπούσα που έφυγε από τη ζωή πλήρης ημερών είχε δύο παιδιά, την Χρυσούλα και τον Νίκο και είχε τη χαρά να δει εν ζωή τέσσερα εγγόνια αλλά και δισέγγονα. Υπήρξε ένας άνθρωπος πάντα καλοπροαίρετος, ευγενής, δίκαιη με το λόγο της πάντα ζυγιασμένο και σοφό. Η Ουρανία Κασιμάτη που είχε άλλα έξι αδέλφια, τον Ιωάννη, τον Παναγιώτη, την Ευδοξία και τη Φωτούλα που έχουν φύγει από τη ζωή και δύο που είναι εν ζωή, τον Αλέξη και την Τασούλα, είχε χάσει πριν από περίπου 14 μήνες τον αγαπημένο σύζυγο και συνοδοιπόρο στη ζωή της, τον Δημήτρη (Μίμη) Κασιμάτη, συνταξιούχο αστυνομικό, γεγονός που της στοίχισε και επιβάρυνε την υγεία της.

Το θλιβερό όσο και συγκινητικό στοιχείο είναι πως η Ουρανία Κασιμάτη έφυγε από τη ζωή μόλις λίγες μέρες πριν την καθιερωμένη θρησκευτική πανήγυρη του Προφήτη Ηλία, πολιούχου και προστάτη του ορεινού χωριού Σούβαρδο Καλαβρύτων στις ελατόφυτες πλαγιές του Χελμού σε υψόμετρο 1300 μέτρα, όπου είχε μεγαλώσει από μικρό παιδί η Ουρανία Κασιμάτη και διατηρούσε σπίτι με την οικογένεια της, το οποίο επισκεπτόταν ανελλιπώς τους θερινούς μήνες. Μάλιστα ο σύζυγος της Μίμης Κασιμάτης ήταν επίτροπος στην εκκλησία του Προφήτη Ηλία και για πολλά χρόνια πρόεδρος του τοπικού εκπολιτιστικού Συλλόγου Σουβάρδου με σημαντικό έργο και προσφορά.

Η είδηση του θανάτου της λύπησε τους συγχωριανούς της στο Κουρτέσι Ηλείας και στο Σούβαρδο Καλαβρύτων καθώς η παρουσία της ήταν πάντα έντονη, γέμιζε χαρά και θα λέγαμε πως δέσποζε στην περιοχή.

Η Ουρανία Κασιμάτη άνηκε στη γενιά της Κατοχής, είχε ζήσει τις δυσκολίες και κακουχίες εκείνης της πολύ άσχημης περιόδου. Ήταν μία εργατική γυναίκα που από νέο κορίτσι είχε δουλέψει και είχε τη δική της σύνταξη (είχε για ένα διάστημα εργαστεί στην εταιρεία SKF στην Αθήνα) και είχε φτιάξει μία όμορφη οικογένεια για την οποία καμάρωνε και διέμενε στα Λιόσια.

Η κόρη της Χρυσούλα εργάστηκε ως νοσοκομειακή υπάλληλος στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο "Ελπίς" της Αθήνας, απ’ όπου πρόσφατα συνταξιοδοτήθηκε ενώ ο γιος της Νίκος Κασιμάτης εργάζεται στα καταστήματα Κωτσόβολος.

Η απουσία της Ουρανίας Κασιμάτη από το αγαπημένο της Σούβαρδο, από την βεράντα της απ’ όπου ατένιζε τα πλατάνια και τη βρύση «Μαρούλι» με το δροσερό νερό που κατέβαινε από τα έγκατα του Χελμού, και το βράχο της Τούρλας, θα είναι έντονη το φετινό καλοκαίρι και η ανάμνηση της αιώνια.

Οι φωτ. είναι από το προσωπικό αρχείο του γράφοντος.

Κείμενο: ΤΑΚΗΣ Γ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Πέρυσι το καλοκαίρι μετά την εκκλησία, τ...

Πέρυσι το καλοκαίρι μετά την εκκλησία, την ημέρα του Προφήτη Ηλία στο Σούβαρδο. Εικονίζονται από αριστερά η Ουρανία Κασιμάτη, η πρώτη της εξαδέλφη Νίκη χήρα Γεωργ. Μαρτάτου το γένος Κουργιαλά, ο Παναγιώτης Καραχάλιος και ο Χρήστος Γεωργ. Μαρτάτος.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις