Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πρώτο θέμα στις ειδήσεις τα Θεοφάνεια το χιονισμένο Σούβαρδο Καλαβρύτων

Πρώτο θέμα στις ειδήσεις τα Θεοφάνεια το...

Ο δημοσιογράφος Χρήστος Στρατουλάκος με συνεργείο του Σκάι έφτασε στα 1300 μέτρα υψόμετρο που είναι χτισμένο το Σούβαρδο

Πρώτο θέμα ήταν στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Σκάι το βράδυ των Θεοφανείων, Δευτέρα 6 Ιανουαρίου 2020, η ορεινή Αχαΐα και δη τα χωριά Σούβαρδο και Βραχνί πάνω από τα Καλάβρυτα που είναι χτισμένα σε υψόμετρο 1300 μέτρων το Σούβαρδο και 1150 μέτρων το Βραχνί. Ο Πατρινός δημοσιογράφος Χρήστος Στρατουλάκος με το συνεργείο του Σκάι έφτασαν στο κατάλευκο Σούβαρδο, η εικόνα του οποίου με τα έλατα φορτωμένα με χιόνι και την πλαγιά όπου είναι το χωριό χιονισμένη, ήταν μαγευτική και πραγματικά σου έκοβε την ανάσα. Στο χωριό που κατοικείται τους καλοκαιρινούς και φθινοπωρινούς μήνες, βρίσκονταν κοντά 12 άτομα, ντόπιοι που είχαν ανέβει για την Πρωτοχρονιά αλλά κατόπιν λόγω του χιονιά και του νέου κύματος κακοκαιρίας που ονομάστηκε Ηφαιστίωνας, εγκλωβίστηκαν και ήταν αδύνατον να φύγουν.

Τελικά ο δρόμος μετά τον αποχιονισμό που έγινε, άνοιξε όπως έγινε γνωστό, από το μεσημέρι της Δευτέρας κι έτσι μπόρεσαν οι Σουβαρδίτες εκδρομείς να κατέβουν από το χωριό. Ο Χρήστος Στρατουλάκος μάλιστα έκανε και ζωντανή σύνδεση στο δελτίο του Σκάι που παρουσίαζε ο Νίκος Στραβελάκης από το Βραχνί δείχνοντας πλάνα με πολύ χιόνι. Τα δύο αυτά χωριά απέχουν από το δρόμο Καλαβρύτων – Μεγάλου Σπηλαίου – Πούντας, περίπου 6 χιλιόμετρα το Βραχνί και 9 χιλιόμετρα το Σούβαρδο. Θεωρούνται από τα ωραιότερα χωριά της ορεινής επαρχίας Καλαβρύτων χτισμένα στους πρόποδες του Χελμού. Τα καλοκαίρια και τα δύο χωριά σφύζουν από ζωή με τους κατοίκους να προέρχονται από τα Βραχνέικα & τα Τσουκαλέικα της Πάτρας και το Κουρτέσι και τη Βάρδα του ν. Ηλείας.

Στο παρακάτω link στον χρόνο 08.52 μπορείτε να δείτε το ρεπορτάζ.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις