Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

/

ΗΠΑ: Παράταση της αναστολής πληρωμών των φοιτητικών δανείων ανακοίνωσε ο Μπάιντεν

ΗΠΑ: Παράταση της αναστολής πληρωμών των...

Εξαιτίας της συνεχιζόμενης οικονομικής κρίσης, λόγω κορωνοϊού

Η κυβέρνηση του Αμερικανού προέδρου Τζο Μπάιντεν ανέφερε σε ανακοίνωσή της χθες Παρασκευή ότι παρατείνει για τέσσερις μήνες, ως τις 30 Ιανουαρίου 2022, την αναστολή της καταβολής των δόσεων για τα φοιτητικά δάνεια, λόγω των οικονομικών δυσκολιών που προκάλεσε η πανδημία covid-19. Το υπουργείο Παιδείας των ΗΠΑ επεσήμανε ότι πρόκειται “για την τελευταία παράταση” και επεσήμανε ότι ελπίζει πως με αυτή “οι δανειολήπτες θα έχουν τη δυνατότητα να προγραμματίσουν την επανάληψη της πληρωμής των δόσεων και ότι θα περιορίσει τους κινδύνους χρεοκοπίας”.

Η αναστολή της καταβολής των δόσεων των φοιτητικών δανείων ήταν ένα μέτρο που έλαβε τον Μάρτιο του 2020 η κυβέρνηση του τέως προέδρου Ντόναλντ Τραμπ προκειμένου να αντιμετωπίσει τις επιπτώσεις της πανδημίας.

Τα χρέη που συγκεντρώνουν οι Αμερικανοί γενικά, και κυρίως τα δάνεια που λαμβάνουν για να χρηματοδοτήσουν τις σπουδές τους, δεν έχουν σταματήσει να αυξάνονται τα τελευταία χρόνια.

Σύμφωνα με μελέτη της Ομοσπονδιακής Τράπεζας (FED) του Ιουλίου του 2021, το συνολικό ποσό των φοιτητικών δανείων στις ΗΠΑ ανέρχεται σε 1,7 τρισεκατομμύριο δολάρια και πρόκειται για το δεύτερο μεγαλύτερο χρέος για τα νοικοκυρικά μετά τα στεγαστικά δάνεια.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις