Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Tέσσερις προσαγωγές για τη φωτιά στη Σταμάτα - Κάηκαν σπίτια κι αυτοκίνητα- ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ

Tέσσερις προσαγωγές για τη φωτιά στη Στα...

Καλύτερη εικόνα από το μέτωπο

Καλύτερη είναι η εικόνα της φωτιάς που ξέσπασε νωρίς το μεσημέρι της Τρίτης στη Σταμάτα Αττικής, όπως διευκρίνισαν κατά την έκτακτη ενημέρωση που πραγματοποιήθηκε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς και ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας, Μιχάλης Χρυσοχοϊδης. Μέχρι αυτή την ώρα, έχουν γίνει 4 προσαγωγές υπόπτων για εμπρησμό, συμπλήρωσαν.

 
Ο κ. Χαρδαλιάς τόνισε ειδικότερα ότι η κατάσταση στο μέτωπο της φωτιάς είναι αυτή τη στιγμή καλύτερη και υπογράμμισε ότι οι προσπάθειες πυρόσβεσης συνεχίζονται ενώ ανακοίνωσε και ότι έγιναν τέσσερις προσαγωγές υπόπτων για εμπρησμό. Ο κ. Χαρδαλιάς ξεκίνησε την ενημέρωση λέγοντας ότι η πυρκαγιά ξέσπασε κοντά στο Νεκροταφείο της Σταμάτας και οι άνεμοι που έπνεαν ήταν 6 με τάση στα 7 μποφόρ. Η φωτιά ήταν κινούμενη σε οικισμούς και κατοικίες.

Εστάλησαν, όπως είπε ο κ. Χαρδαλιάς δύο sms στους κατοίκους για οδηγίες για την ασφάλεια των ίδιων και των σπιτιών τους. Η κατάσταση ήταν δύσκολη και επίπονη, συνέχισε, ενώ σημείωσε ότι για την κατάσβεση παίρνουν μέρος 310 πυροσβέστες, 110 οχήματα, 12 ελικόπτερα, 9 αεροπλάνα ανάμεσά τους το Berier-200 και πολλοί εθελοντές και εθελοντικές οργανώσεις. Τέλος σημείωσε ότι την επιχείρηση συντονίζει ο αρχηγός της πυροσβεστικής Στ. Κολοκούρης ενώ έχουν ήδη γίνει 4 προσαγωγές υπόπτων για εμπρησμό.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοϊδης τόνισε ότι η συνεργασία των Αρχών υπήρξε πολύ καλή και ζήτησε από τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεχτικοί αυτές τις μέρες.

 
Ο κ. Χρυσοχοΐδης παράλληλα αναφέρθηκε στους πυροσβέστες που έδωσαν «γενναία μάχη με τις φωτιές, διέσωσαν περιουσίες και ζωές των συμπολιτών μας». Παράλληλα, έδωσε τα εύσημα στους εθελοντές, αλλά και στους αστυνομικούς, που «πήραν όλα τα μέτρα για να εκκενωθούν περιοχές». 

Σε εξέλιξη παραμένει η φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι στην περιοχή της Σταμάτας και της Ροδόπολης, ενώ σύμφωνα με δηλώσεις του κοινοτάρχη Ροδόπολης Βασίλη Κλεφτάκη έχουν καεί ή προκληθεί ζημιές σε 20 σπίτια. Ο ίδιος εκτίμησε ότι πρόκειται για έργο εμπρηστών. Είναι «καθαρός εμπρησμός», είπε.

Ροδόπολη: «Μέσα σε μισή ώρα πήραν όλα φωτιά»- ΒΙΝΤΕΟ

Μιλώντας στο έκτακτο δελτίο του OPEN ο εκπρόσωπος της πυροσβεστικής Βασίλης Βαθρακογιάννης υποστήριξε πως οι φλόγες κινήθηκαν ανάμεσα στις περιοχές Σταμάτα, Δροσιά, Ροδόπολη, Εκάλη και Διόνυσο. Σημείωσε πως στην περιοχή έπνεαν πολύ ισχυροί άνεμοι και σημείωσε πως «οι πυροσβέστες κυνηγούσαν τη φωτιά σπίτι – σπίτι».

Σχετικά με την πυρκαγιά που εξελίσσεται στην ΒΑ Αττική και τη μάχη που δίνουν πυροσβέστες και εθελοντές στο πλευρό των κατοίκων, ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας έθεσε σε κατάσταση μέγιστης ετοιμότητας το Συντονιστικό Κέντρο του ΕΚΑΒ και τις υγειονομικές δομές στην περιοχή.

Ήδη βρίσκονται στην περιοχή 4 ασθενοφόρα, για προληπτικούς λόγους.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις