Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Συναγερμός για την αυριανή συγκέντρωση αντιεμβολιαστών στο Επισκοπείο

Πάτρα: Συναγερμός για την αυριανή συγκέν...

Την Τετάρτη στις 7.30 το απόγευμα

Νέα συγκέντρωση οργανώνεται για τις 7.30 το απόγευμα της Τετάρτης έξω από το Επισκοπείο της Πάτρας.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει σε δημοσίευμά της η εφημερίδα «Γνώμη» οι διοργανωτές της νέας  πορείας προετοιµάζονται πυρετωδώς και από την Δευτέρα µετά από συνάντηση που είχαν εθελοντές σε δικηγορικό γραφείο της πόλης αποφάσισαν να ενεργοποιήσουν νέες µεθόδους για την ενηµέρωση των πολιτών ώστε να επιτύχουν παρά την περίοδο των διακοπών την µαζικότητα της συγκέντρωσης - πορείας στην Επισκοπή Πατρών.

Σύµφωνα µε πληροφορίες οι διοργανωτές στέλνουν µηνύµατα τόσο µέσω FAX, όσο και ηλεκτρονικά σε κινητά τη[1]λέφωνα και ηλεκτρονικά ταχυ[1]δροµεία, καλώντας πολίτες στη συγκέντρωση.

Στην ΕΛ.ΑΣ. σχεδιάζουν µε µεθοδικότητα πως θα αντιµετωπίσουν την συγκέντρωση.

Αδιευκρίνιστο πάντως παραµένει αν θα συµµετάσχουν και οι παλαιοηµερολογίτες της Πάτρας.

Ιδιαίτερη όµως εντύπωση προκαλεί παράλληλα και η χτεσινή ανάρτηση στην ηλεκτρονική σελίδα της εβδοµαδιαίας εφηµερίδας «Ορθόδοξος Τύπος». Για όσους δεν γνωρίζουν η εφηµερίδα που κυκλοφορεί από το 1961 είναι όργανο της Πανελλήνιου Χριστιανικής Ενώσεως .. Η εφηµερίδα έχει ισχυρούς δεσµούς µε την Αχαΐα, µε αρκετούς συνδροµητές (ακόµη και Ιεροί Ναοί) ενώ αρθρογραφούν κατά καιρούς και κληρικοί της Μητρόπολης. Από την Δευτέρα λοιπόν η εφηµερίδα καλεί τους αναγνώστες σε συγκέντρωση (7:30 µ.µ.) για αύριο Τετάρτη έξω από το Επισκοπείο προκειµένου να συµπαρασταθούν στους Μητροπολίτες Κυθήρων και Ακαρνανίας.

Όπως είναι γνωστό οι δύο Μητροπολίτες µετά από απόφαση της ∆ιαρκούς Ιεράς Συνόδου ελέγχονται για παραβιάσεις στις επαρχίες τους την περίοδο της πανδηµίας.

Και οι δύο Μητροπολίτες έχουν πνευµατικά παιδιά και φίλους στην Αχαΐα, ιδιαίτερα ο Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσµάς.

Το ερώτηµα λοιπόν που προκαλεί απορία κυρίως στην τοπική εκκλησιαστική κοινότητα είναι γιατί η εφηµερίδα επέλεξε να διαµαρτυρηθεί για τους δύο Ιεράρχες µε συγκέντρωση στην Πάτρα και δεν επέλεξε την Αθήνα ή το Αγρίνιο. Παράλληλα ελλοχεύει ο κίνδυνος να µεταφέρουν πολίτες από Αγρίνιο-Μεσολόγγι και ολόκληρη την επαρχία της Μητροπόλεως. Αξίζει να σηµειωθεί ότι ο Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστοµος δεν είναι αυτή την περίοδο µέλος της ∆ιαρκούς Ιεράς Συνόδου που παρέπεµψε τους δυο Μητροπολίτες, σύµφωνα όµως µε πληροφορίες από διοργανωτές του καταλογίζουν ότι κακώς δεν εξέφρασε την συµπαράστασή του και προτίµησε την ουδέτερη στάση.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις