Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Αντιεμβολιαστές: Ποιοι και γιατί στοχοποιούν τον Μητροπολίτη Πατρών

Αντιεμβολιαστές: Ποιοι και γιατί στοχοπο...

Ανησυχία ενόψει της νέας συγκέντρωσης της Τετάρτης

Προβληματισμό προκαλούν οι επιθέσεις προς την τοπική εκκλησία από το Κίνημα των αντεμβολιαστών της Πάτρας, ο οποίος εντείνεται ενόψει της νέας κινητοποίησης που ετοιμάζεται για την προσεχή Τετάρτη.

Κύκλοι που βλέπουν τα τελευταία γεγονότα να διαδραματίζονται στην πόλη αναρωτιούνται για τους διοργανωτές αυτών των επιθέσεων που στοχοποιούν τον Μητροπολίτη Πατρών.

Εκτιμούν ότι ο κεντρικός πυρήνας αυτών που στρέφουν τα βέλη τους στην τοπική εκκλησία είναι γνωστοί αντιοικουµενιστές, διαφωνούντες µε το Ουκρανικό, άλλοι µε το κλείσιµο των Ναών την περίοδο των περιοριστικών µέτρων και µια µειοψηφία για να εκφράσουν την αντίθεσή τους στην απόφαση Αρχιεπισκόπου και ∆ιαρκούς Ιεράς Συνόδου να µην αντιδρούν στις απο[1]φάσεις της πολιτείας και των υγειονοµικών.

Γιατί όµως στοχοποιούν και τον Μητροπολίτη Χρυσόστοµο;

Όπως υποστηρίζουν, δεν έδειξε την ίδια θέρµη, όπως άλλοι ιεράρχες και ευθυγραµµίστηκε µε τις αποφάσεις κρίνοντας ότι αυτό εξυπηρετεί και τις προσωπικές του φιλοδοξίες ως εν δυνάµει υποψήφιος για τον Αρχιεπισκοπικό θρόνο. Επισηµαίνουν πως την περίοδο της πρώτης εκδήλωσης της πανδηµίας ήταν θιασώτης του δόγµατος ότι δεν κινδυνεύουν οι πιστοί, δεν υπάρχει ιός και δεν πρέπει να κλείσουν οι εκκλησίες, κάτι που εξέφραζε και στα εσπερινά κηρύγµατα των τριών πρώτων κατανυκτι[1]κών εσπερινών. Πίστευαν ότι δεν θα διαφοροποιηθεί και βρήκαν την ευκαιρία να κάνουν σταθµό της πορείας στο Επισκοπείo.

Αναλύοντας µέσα από βίντεο και φωτό την ανθρωπογεωγραφία αυτών που βρέθηκαν και φώναζαν έξω από το Επισκοπείo, τα ευρήµατα είναι εντυπωσιακά. Εκτός από συγγενείς ιερέων που από καιρό έχουν δώσει το στίγµα τους, βρέθηκαν και πνευµατικά παιδιά Αρχιµανδριτών και ιερέων, κάποια εκ των οποίων βρίσκονται στον στενό πυρήνα συνεργατών του Μητροπολίτη.

Εµφανώς προβληµατισµένος ο κ. Χρυσόστοµος που επιθυµεί διακαώς να µην δηµιουργούνται θέµατα που θα µειώνουν το προφίλ του και θα πλήξουν την εικόνα του, το πρωί της επόµενης ηµέρας συγκάλεσε σύσκεψη όπου συµµετείχαν τέσσερις στενοί του συνεργάτες.

Αρχικά εξέφρασε την ικανοποίησή του που επετεύχθη η προσπάθεια να περιοριστεί µόνο στα τοπικά ΜΜΕ το ρεπορτάζ για την απρόσµενη-απαράδεκτη φραστική επίθεση που δέχθηκε δύο ηµέρες νωρίτερα ο ίδιος. Παράλληλα, ζήτησε να σχηµατισθεί κατάλογος, µε βάση τα ευρήµατα όσων συµµετείχαν στην πορεία.

Μέσα σε λίγες ώρες ετοιµάστηκε και οι συνεργάτες του άρχισαν να επικοινωνούν µε ιερείς και µεµονωµένα άτοµα ζητώντας εξηγήσεις και καλώντας τους στο εξής να είναι προσεκτικοί αποφεύγοντας εκ νέου συµµετοχή σε παρόµοια κινητοποίηση.

Η προαναγγελία της νέας µεθαυριανής πορείας προς το Επισκοπείο δηµιουργεί νέα ανησυχία όχι µόνο στην τοπική Εκκλησία, αλλά και την ΕΛ.ΑΣ. υπό τον φόβο να συµµετάσχουν σε αυτή και µέλη κάποιων εκ των κοινοτήτων των Παλαιοηµερολογιτών.

Ήδη η εβδοµαδιαία εφηµερίδα «Ορθόδοξος Τύπος» από την περασµένη Παρασκευή στην έντυπη και ηλεκτρονική της έκδοση απευθύνει προσκλητήριο για το συλλαλητήριο στο Επισκοπείο.

Από σήµερα στελέχη της τοπικής Εκκλησίας επαναρχίζουν νέο γύρο -αυτή την φορά µε αυστηρό τόνο- τηλεφωνηµάτων προς κάθε κατεύθυνση ώστε να απέχουν είτε οι ίδιοι είτε πνευµατικά τους παιδιά. Προς αυτή την κατεύθυνση, θα κινηθούν και στελέχη των οργανώσεων («Χριστιανική Στέγη», «Χριστιανική Εστία», «∆ιψώ» κ.ά.) απο[1]τρέποντας µέλη τους να συµµετάσχουν.

Ιδιαίτερη ανησυχία και στην τοπική ΕΛ.ΑΣ. υπό τον φόβο να παρεισφρήσουν µεθαύριο στη πορεία και ζηλωτές παλαιοηµερολογίτες από Πάτρα, Αίγιο και Κορινθία. Παραµένει ανοικτό αν θα αποκλειστεί η πρόσβαση προς το Επισκοπείο, κάτι που θα αποφασιστεί στην αυριανή τελική σύσκεψη των επιτελών της οδού Ερµού.

ΠΗΓΗ: Εφημερίδα "Γνώμη"

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις