Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΣΙΝΕΜΑ

/

Έρχεται 29 Ιουλίου 2021 στις Ελληνικές αίθουσες η "Περιπέτεια στη ζούγκλα" της Ντίσνει

Έρχεται 29 Ιουλίου 2021 στις Ελληνικές α...

Πρωταγωνιστούν ο Ντουέιν Τζόνσον και η Έμιλι Μπλαντ

Μαζί με την έξοδο της στις αίθουσες των ΗΠΑ βγαίνει στη χώρα μας στις 29 Ιουλίου 2021, η νέα  ταινία της Disney «Περιπέτεια στη Ζούγκλα – Jungle Cruise» που είναι μία ιστορία εξερεύνησης στην οποία συμμετέχουν ο απολαυστικός Dwayne Johnson και η υπέροχη Emily Blunt.

Ένα συναρπαστικό ταξίδι ξεκινά στον Αμαζόνιο με καπετάνιο τον πνευματώδη Frank Wolff και την θαρραλέα ερευνήτρια Dr. Lily Houghton.

Η Lily ταξιδεύει από το Λονδίνο στη ζούγκλα του Αμαζονίου, επιλέγοντας κατά τύχη τον Frank ως οδηγό, με την ετοιμόρροπη βάρκα του. Η Lily είναι αποφασισμένη να ανακαλύψει ένα αρχαίο δέντρο με απαράμιλλες θεραπευτικές ικανότητες, κρατώντας στα χέρια της τη δύναμη να αλλάξει το μέλλον της ιατρικής. Το απίθανο ντουέτο μπλέκει σε μια επική και απρόσμενη περιπέτεια όπου θα συναντήσει αμέτρητους κινδύνους και υπερφυσικές δυνάμεις, όλα κρυμμένα στην παραπλανητική ομορφιά του πλούσιου τροπικού δάσους. Καθώς όμως τα μυστικά του χαμένου δέντρου ξεδιπλώνονται, η ζωή της Lily και του Frank παίζεται κορώνα γράμματα και το ανθρώπινο είδος κρέμεται από μία κλωστή.

Το σενάριο της ρομαντικής αυτής εξωτικής περιπέτειας φαντασίας είναι βασισμένο όπως διαβάσαμε, στο ομώνυμο θεματικό πάρκο της Disney αλλά και στην παλιά Χολυγουντιανή ταινία του 1951 με τον Χάμφρει Μπόγκαρτ και την Κάθριν Χέμπορν, «The African Queen».

 Σύνοψη

Αρχές του 20ου αιώνα: H Dr. Lily Houghton (Emily Blunt), μία παθιασμένη εξερευνήτρια, ταξιδεύει από το Λονδίνο στον Αμαζόνιο για να ανακαλύψει ένα αρχαίο δέντρο με πρωτόγνωρες θεραπευτικές δυνάμεις, που θα αλλάξουν το μέλλον της ιατρικής. Για να τα καταφέρει, πρέπει να συνεργαστεί με τον εξυπνάκια καπετάνιο Frank Wolff (Dwayne Johnson) και να εμπιστευτεί τις αμφίβολες υπηρεσίες και το ρημαγμένο ποταμόπλοιό του. Οι δύο αταίριαστοι συνοδοιπόροι θα έρθουν αντιμέτωποι με αμέτρητους κινδύνους και υπερφυσικές δυνάμεις με φόντο τα καθηλωτικά τοπία του Αμαζονίου.

Διάρκεια: 127 λεπτά.

Σκηνοθεσία:  Jaume Collet Serra

Πρωταγωνιστούν οι: Dwayne Johnson, Emily Blunt, Edgar Ramírez καθώς και οι Jack Whitehall, Jesse Plemons και  Paul Giamatti.

Η ταινία θα είναι διαθέσιμη και στην πλατφόρμα Disney+ με Premier Access.

Ο 52χρονος συν-σεναριογράφος της καταιγιστικής περιπέτειας με τα θεαματικά σκηνικά, Glenn Ficara, περιέγραψε την ατμόσφαιρα της ταινίας ως εξής: «Θα αιφνιδιαστείτε από το ύφος της ταινίας, από την κλίμακα, το εύρος, τα σκηνικά και φυσικά από την καρδιά της ταινίας που ανήκει στον Dwayne και την Emily».

Η χημεία μεταξύ του Johnson και της Blunt δίνει την εντύπωση ότι γνωρίζονταν από πάντα. Όσο για την πλοκή, ο σεναριογράφος αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο, ο χαρακτήρας της εξερευνήτριας Lily να ψάχνει κάτι που υπάρχει ή που μπορεί να παραμείνει άπιαστο.

«Η ταινία έχει συναίσθημα, έχει παγκόσμια μηνύματα, έχει πλάκα, περιπέτεια και ένα πολύ καλό μάθημα για όλους», τόνισε ο πρωταγωνιστής και σταρ ταινιών περιπέτειας, Dwayne Johnson. Όσο για την ευκαιρία να συμμετέχει ξανά σε ταινία της Disney, η Emily Blunt που αυτό το διάστημα την βλέπουμε και στο θρίλερ «Ένα Ήσυχο Μέρος 2», δήλωσε πως «περνάω τέλεια. Για μένα η εμπειρία είναι προσωπική και συναρπαστική. Έχω παιδικές αναμνήσεις από τις ταινίες της Disney. Μεγάλωσα με αυτές τις ταινίες, οπότε η εμπειρία είναι κάπως σουρεαλιστική». O Johnson συμπληρώνει ότι «είναι ένα όνειρο που γίνεται πραγματικότητα».

Καθώς οι ταξιδιώτες μπαίνουν πιο βαθιά στον Αμαζόνιο, οι λάτρεις της Disney θα δουν να ζωντανεύει η περίφημη ατραξιόν της Disneyland από την οποία είναι εμπνευσμένη η ταινία. «Το ride είναι πάνω από 70 χρονών πια και τρεις γενιές οικογενειών το έχουν επισκεφθεί», ανέφερε ο συν-σεναριογράφος Glenn Ficara.

Ο Dwayne Johnson θυμάται την πρώτη του επίσκεψη στην Disneyland: «Αγαπώ την Disney και τα πάρκα της. Μπόρεσα να πάω για πρώτη φορά όταν ήμουν 26. Έμεινα εντυπωσιασμένος γιατί πάντα ονειρευόμουν να πάω εκεί. Όταν ήμουν μικρός, δεν πηγαίναμε διακοπές. Όταν τελικά πήγα, μου άρεσε πολύ η ατραξιόν και όλο το πάρκο και είμαι πολύ ευγνώμων που χρόνια μετά έχω την ευκαιρία να είμαι στην ταινία αυτή». Ο 49χρονος Ντουέιν Τζόνσον μάλιστα, εμπνεύστηκε από το γεγονός ότι ο Walt Disney ήταν ο πρώτος skipper της ατραξιόν Jungle Cruise στην Disneyland.

«Είναι η τέλεια στιγμή για μια τέτοια ταινία, γιατί δεν έχουμε ξαναδεί κάτι τέτοιο. Είναι σαν ένα δώρο για το κοινό. Ένα δώρο που το απολαμβάνεις με την οικογένεια σου, ένα οικείο φιλμ. Έχει ένα εκτόπισμα, είναι συγκινητικό, είναι ξεκαρδιστικό, είναι μοναδικό για το κλίμα που βιώνουμε όλοι σήμερα», πρόσθεσε η πρωταγωνίστρια Emily Blunt.

O 33χρονος Εγγλέζος ηθοποιός Jack Whitehall, που υποδύεται τον αδελφό της Lily, ήταν από παιδί φανατικός θαυμαστής της Disney. «Είμαι ενθουσιασμένος που είμαι μέρος της οικογένειας της Disney. Όταν ήμουν μικρός και επισκέφθηκα την Disneyland, όχι μόνο πήγα σε όλες τις ατραξιόν, αλλά είχα και εμμονή να φωτογραφηθώ με όλους τους χαρακτήρες της Disney».

Το φιλμ αναμένεται να κάνει επιτυχία. Βγαίνει στη χώρα μας σε διανομή της Feelgood ενώ ήδη έχει «προξενήσει» εξώφυλλα σε μεγάλα ξένα κινηματογραφικά περιοδικά όπως το Βρεταινικό Total Film που με αφορμή αυτή την ταινία έκανε αφιέρωμα σε παλαιότερες εξωτικές περιπέτειες όπως το «Κυνηγώντας το πράσινο διαμάντι» του 1984, σε σκηνοθεσία Ρόμπερτ Ζεμέκις με την Κάθλιν Τέρνερ και τον Μάικλ Ντάγκλας.

*Το φιλμ «Περιπέτεια στη Ζούγκλα» αναμένεται να έρθει για προβολή και στην Πάτρα.

Η καλοκαιρινή αυτή εξωτική περιπέτεια της Disney υπόσχεται να χαρίσει μία απολαυστική κινηματογραφική εμπειρία στο κοινό. «Ελπίζω οι θεατές να φύγουν από την αίθουσα γεμάτοι απόλαυση, αγάπη και γέλιο. Αυτό θέλουμε. Να φύγουν χαρούμενοι και ικανοποιημένοι», ανέφερε τέλος η Emily Blunt.

Επιμέλεια: Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture