Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Δημοτική Αρχή Πάτρας: Αντιμετωπίζουμε με ευθύνη την υπαίθρια εγκατάσταση των ρομά

Δημοτική Αρχή Πάτρας: Αντιμετωπίζουμε με...

Βέλη σε παρατάξεις της αντιπολίτευσης

Σε ανακοίνωσή της η δημοτική αρχή αναφέρει ότι  αντιμετωπιζει με ευθύνη το θέμα των ρομά που κατασκηνώνουν σε διαφορα σημεία της πόλης, εξαπολύοντας παράλληλα βέλη στις παρατάξεις 'Ωρα Πατρών και Σπιράλ. Αναλυτικά στην ανακοίνωσή της επισημαίνει:

Το τελευταίο διάστημα, παρατάξεις της αντιπολίτευσης (ΣΥΡΙΖΑ, ΣΠΙΡΑΛ), που διοίκησαν τον Δήμο από το 2010 μέχρι το 2014, με τα γνωστά καταστροφικά αποτελέσματα για την πόλη και τον λαό της, καταγγέλλουν την Δημοτική Αρχή, γιατί δεν προστατεύει την «εικόνα» του κέντρου της πόλης μας, από την ασχήμια που προκαλεί η παρουσία οικογενειών Ρομά.

Εξάλλου τώρα εμφανίστηκαν οι Ρομά στην πόλη μας! Στην θητεία τους ήταν αόρατοι!

Η εγκατάσταση σε διάφορα σημεία της πόλης μας, Ρομά που διαβιούν σε υπαίθρια παραπήγματα, είναι σοβαρό πρόβλημα, που η Δημοτική Αρχή το αντιμετωπίζει με ευθύνη.

Ο Δήμος μας όπως είναι γνωστό, δεν έχει δώσει άδεια κατάληψης κοινόχρηστων ή δημοτικών χώρων σε καμιά από αυτές τις ομάδες, άρα έχουν εγκατασταθεί παράνομα.

Επειδή ο Δήμος δεν έχει ούτε την αρμοδιότητα ούτε την δυνατότητα να παρέμβει, απευθύνεται διαρκώς με έγγραφα, αλλά και τηλεφωνικά στις αρμόδιες Αστυνομικές Αρχές, ζητώντας την συνδρομή τους, για  να αντιμετωπιστεί η κατάσταση.

Οι εργαζόμενοι του Δήμου μας, δεκάδες φορές έχουν επισκευάσει, ανακαινίσει και ασφαλίσει τις συγκεκριμένες υποδομές (Μώλος, Ιχθυόσκαλα), ενώ συχνά αλλάζουν κατεστραμμένο εξοπλισμό και καθαρίζουν τους ανοιχτούς κοινόχρηστους χώρους.

Η Δημοτική Αρχή δεν αντιμετωπίζει ζήτημα μόνο ως «πρόβλημα αισθητικής», αλλά αναδεικνύει την αιτία και τον ένοχο για τα οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Ρομά στην μόρφωση, στην εύρεση εργασίας, κατοικίας  και γενικά στις απάνθρωπες συνθήκες διαβίωσης.

Προβληματίζονται άραγε πόσο ενισχύει παραβατικές συμπεριφορές το γεγονός της περιθωριοποίησής τους;

Αυτά όμως είναι «ψιλά γράμματα» για την παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ -που κατά τα άλλα, κόπτεται για τις μειονότητες- και ανούσια πολιτική συζήτηση για τους απολιτίκ του ΣΠΙΡΑΛ.

Δεν τους απασχολεί καθόλου ότι είναι άνθρωποι, απομονωμένοι κοινωνικά για δεκαετίες απ’ όλες τις κυβερνήσεις.

Γι’ αυτούς, μέγα πρόβλημα είναι να «εξαφανιστούν» και να μην φαίνονται οι Ρομά και άλλες κοινωνικές κατηγορίες, που έχουν σπρωχτεί στο περιθώριο, την φτώχια και την εξαθλίωση, θύματα της ανάπτυξης που υπηρετούν".

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις