Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα- Εστίαση: Πώς υποδέχθηκαν οι πολίτες τους περιορισμούς και οι καταστηματάρχες τη νέα ΚΥΑ- ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ

Πάτρα- Εστίαση: Πώς υποδέχθηκαν οι πολίτ...
Νασόπουλος Περικλής
[email protected] , Facebook Page

Οι πρώτες ώρες εφαρμογής των νέων μέτρων κυλούν ομαλά, μας ανέφερε ο κ. Σπυρόπουλος, χωρίς ευτράπελα. Μένει ωστόσο να φανεί στη συνέχεια η λειτουργικότητα των μέτρων

Στάση αναμονής τηρούν οι Πατρινοί καταστηματάρχες της εστίασης, κατά την πρώτη μέρα εφαρμογής των νέων μέτρων, όπως τα προσδιόρισε η -καθυστερημένη, καθώς έφτασε σήμερα το πρωί- ΚΥΑ των 15 αρμόδιων υπουργείων. Η ΚΥΑ μάλιστα, επεφύλασσε εκπλήξεις και δημιούργησε σύγχιση σχετικά με τα μέτρα που πρέπει να εφαρμοστούν στους χώρους εστίασης, αναφορικά με τα ποσοστά πληρότητας και τον τρόπο λειτουργίας των εξωτερικών χώρων.

Όπως εξηγεί στο thebest.gr ο Πρόεδρος του ΣΚΕΑΝΑ, Γιάννης Σπυρόπουλος "περιμένουμε να δούμε κι εμείς την αντίδραση του κόσμου. Η ΚΥΑ λίγο-πολύ είναι αυτή που περιμέναμε, δεν είχε μεγάλες εκπλήξεις. Περιμένουμε λοιπόν να δούμε ποια θα είναι η ανταπόκριση του κόσμου και πως θα λειτουργήσουμε στο εξής" καθώς όπως επισημαίνει "σε αρκετούς χώρους πλέον δεν έχει πρόσβαση το 60% του πληθυσμού, που παραμένει ανεμβολίαστο".

Οι πρώτες ώρες εφαρμογής των νέων μέτρων κυλούν ομαλά, μας ανέφερει ο κ. Σπυρόπουλος, χωρίς ευτράπελα. Μένει ωστόσο να φανεί στη συνέχεια η λειτουργικότητα των μέτρων καθώς όπως μας τονίζει "πρέπει να δούμε πως θα δουλέψει ο έλεγχος των πελατών από πλευράς καταστημάτων".

 

Αναρτήθηκαν οι πρώτες σημάνσεις

Από σήμερα μέχρι τις 31 Αυγούστου, θα υπάρχουν θυροκολλημένες τρεις διαφορετικές σημάνσεις οι οποίες είναι οι εξής: «Χώρος Covid Free», «Μεικτός Χώρος» και «Πλήρως εμβολιασμένο προσωπικό».

Ήδη από το πρωί της Παρασκευής οι καταστηματάρχες ξεκίνησαν να βάζουν στις πόρτες των καταστημάτων τους τα σχετικά αυτοκόλλητα.

Την αντίδραση του Προέδρου του ΣΚΕΑΝΑ, ενστερνίζονται ασφαλώς και οι καταστηματάρχες Εστίασης της πόλης. Όπως μας αναφέρει ο κ. Νίκος Μπάτσικας που διατηρεί κατάστημα στη Ρήγα Φεραίου "δεν είμαστε χαρούμενοι που θα πρέπει να σκανάρουμε τους πελάτες, περιμένουμε ωστόσο να δούμε την αντίδραση του κόσμου".

Δείτε τις δηλώσει ςτο κ. Ντάτσικα:

Τα νέα μέτρα

Η ΚΥΑ καθορίζει πως οι υπαίθριοι χώροι διασκέδασης, κλαμπ, μπαρ, μπουζούκια, θα λειτουργούν μόνον ως αμιγείς χώροι, δηλαδή για εμβολιασμένους αλλά και νοσήσαντες, με την χωρητικότητα να ορίζεται στο 85%. Σημειώνεται πως όλοι οι πελάτες πρέπει να είναι καθήμενοι.

Υπαίθριοι χώροι ψυχαγωγίας καθημένων πλην γηπέδων (ζωντανά θεάματα και ακροάματα) με πληρότητα στο 85%.

Αναλυτικότερα:

  • 75% Πληρότητα για χώρους <1000 καθήμενων
  • 70% Πληρότητα για χώρους <5000 καθήμενων
  • 65% Πληρότητα για χώρους <15000 καθήμενων
  • Χρήση μάσκας υποχρεωτική σε όλους τους χώρους

Επίσης

  • Όλοι οι κλειστοί χώροι πλην κέντρων διασκέδασης: (Εστιατόρια, Καφέ, Κινηματογράφοι, Θέατρα) θα είναι μόνο αμιγείς χώροι για εμβολιασμένους και νοσήσαντες
  • 85% Πληρότητα
  • Χρήση μάσκας υποχρεωτική σε θέατρα/σινεμά
  • Ανήλικοι προσέρχονται με δήλωση self test γονέων

Ανοιχτά και κλειστά γήπεδα:

  • 80% Πληρότητα με ανώτατο όριο 25.000 (ανοιχτά) και 8.000 (κλειστά)
  • Χρήση μάσκας υποχρεωτική
  • Ανήλικοι προσέρχονται με δήλωση self

Οι κυρώσεις

1η παράβαση:

  • Για τα καταστήματα εμβαδού <200τ.μ. διοικητικό πρόστιμο 2.000 ευρώ στην επιχείρηση/νομικό πρόσωπο και αναστολή λειτουργίας από την επόμενη ημέρα της παράβασης και για 7 ημερολογιακές ημέρες
  • Για τα καταστήματα εμβαδού>200τ.μ. διοικητικό πρόστιμο 5.000 ευρώ στην επιχείρηση/νομικό πρόσωπο και αναστολή λειτουργίας από την επόμενη ημέρα της παράβασης και για 7 ημερολογιακές ημέρες.

2η παράβαση:

Για όλα τα καταστήματα ανεξαρτήτως επιφάνειας διοικητικό πρόστιμο 10.000 ευρώ και αναστολή λειτουργίας από την επόμενη ημέρα της παράβασης και για 15 ημερολογιακές ημέρες.

3η παράβαση:

Για όλα τα καταστήματα ανεξαρτήτως επιφάνειας προσωρινή αφαίρεση άδειας λειτουργίας καταστήματος για 60 ημερολογιακές ημέρες.

Σημειώνεται πως τη θεμελίωση δεύτερης και τρίτης παράβασης αρκεί η διάπραξη οποιοσδήποτε παράβασης μεταξύ αυτών που αναφέρονται στην αριστερή στήλη.
Είναι δυνατή η επιβολή κυρώσεων ακόμη και μετά την πραγματοποίηση οποιοσδήποτε παράβασης βάσει αποδεικτικού υλικού από το οποίο προκύπτει η παράβαση.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις