Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Εκοιμήθη ο ηγούμενος της ιεράς μονής Νοτενών, π. Ιερώνυμος Διαμαντόπουλος, στα 84 του χρόνια

Εκοιμήθη ο ηγούμενος της ιεράς μονής Νοτ...

Λόγω των σοβαρών προβλημάτων υγείας του δεν ήταν δυνατόν να παρευρεθεί στον φετινό εορατσμό του Αγίου Ιωακείμ Νοτενών στο μοναστήρι στο Σκιαδά Τριταίας

Θλίψη και συγκίνηση στους κύκλους της τοπικής εκκλησίας και όχι μόνο προξένησε η είδηση ότι εκοιμήθη ο αρχιμανδρίτης π. Ιερώνυμος Διαμαντόπουλος, Ηγούμενος της ιεράς μονής Κοιμήσεως της Θεοτόκου Νοτενών στο Σκιαδά Αχαΐας σε ηλικία 84 ετών.

Η εξόδιος ακολουθία εψάλη την περασμένη Παρασκευή 9.7.2021 στο μοναστήρι στις 6.30 το απόγευμα.

Όπως είδαμε στο σάιτ της Ιεράς Μητροπόλεως Πατρών, αρχικά η σορός τοῦ μεταστάντος μετεφέρθη ἐκ Πατρῶν στόν Ἱερό Ναό Ἁγίου Ἰωάννου τοῦ Θεολόγου Σκιαδᾶ στίς 4μ.μ. ὃπου εψάλη δέηση ὑπέρ ἀναπαύσεώς του και κατόπιν μεταφέρθηκε στήν Ἱερά Μονή Νοτενῶν, ὃπου και εψάλη ἡ Ἐξόδιος Ἀκολουθία.

Αξίζει να σημειωθεί πως πριν λίγες μέρες εόρτασε και τίμησε το Μοναστήρι της Παναγίας των Νοτενών τον Άγιο Ιωακείμ Νοτενών. Το όμορφο και ιστορικό αυτό μοναστήρι βρίσκεται περίπου 3,5 χιλιόμετρα πάνω από το χωριό Σκιαδά της Τριταίας. Στην ιερά μονή των Νοτενών υπηρετεί ως διάκονος ο Πατρινός π. Αλέξανδρος Παναγόπουλος ενώ φέτος, για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια απουσίασε ο ηγούμενος της Μονής, Ιερώνυμος λόγω των σοβαρών προβλημάτων υγείας που αντιμετώπιζε.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις