Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Στον Άγιο Παΐσιο τον Αγιορείτη αφιερωμένη όλη η εβδομάδα στον ιερό ναό Αγ. Νικολάου Πατρών

Στον Άγιο Παΐσιο τον Αγιορείτη αφιερωμέν...

Ο εορτασμός θα κορυφωθεί την ερχόμενη Κυριακή 11 και τη Δευτέρα 12 Ιουλίου 2021

Στις 12 Ιουλίου τιμάται ο Άγιος Παΐσιος, ο Αγιορείτης, η αγιοκατάταξη του οποίου έγινε το 2015. Στην Πάτρα έχει αφιερωθεί στον Γέροντα Παΐσιο το εκκλησάκι στο πλάι του ιερού ναού Αγίου Νικολάου Πατρών, το οποίο έχει ήδη σημαιοστολιστεί μιας και φέτος οι εκδηλώσεις με κορύφωση την πανηγυρική Θεία λειτουργία την ερχόμενη Δευτέρα 12/7/2021 το πρωί χοροστατούντος του σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη Πατρών κ.κ. Χρυσοστόμου, έχουν ήδη αρχίσει από την Κυριακή 4 Ιουλίου.

Απόψε Τρίτη 6/7 στις 22.00 σύμφωνα με το πρόγραμμα της ιεράς πανηγύρεως που εκδόθηκε από τον ιερό ναό Αγίου Νικολάου, θα τελεστεί ιερά αγρυπνία όπου θα προεξάρχει ο πρωτοπρεσβύτερος π. Παναγιώτης Θωμάς ενώ την Τετάρτη 7 Ιουλίου 2021 στο ναό Αγ. Νικολάου πάντα θα πραγματοποιηθεί στις 7.30 το απόγευμα εορταστική εκδήλωση με ομιλία για τον Άγιο Παΐσιο από τον αρχιμανδρίτη π. Αμβρόσιο Γκουρβέλο, προϊστάμενο του Μητροπολιτικού ιερού ναού Ευαγγελιστρίας με θέμα "Μηνύματα από τη ζωή του Οσίου Παισίου". Στην εκδήλωση θα γίνει και τιμητική αναφορά στον εφημέριο της ενορίας πρωτοπρεσβύτερο π. Σπυρίδωνα Σταθούλια. Θα ακολουθήσει στις 10 το βράδυ ιερά αγρυπνία όπου θα προεξάρχει ο αρχιμανδρίτης π. Ιωσήφ Μήλιας.

Αγρυπνία θα τελεστεί και την Πέμπτη 8/7 και την Παρασκευή 9/7 στις 10 το βράδυ καθώς και την Κυριακή 11/7 στις 9.30 το βράδυ ενώ θα έχει προηγηθεί την Κυριακή η έξοδος της ιεράς εικόνας στο τέλος της Θείας λειτουργίας και ο πανηγυρικός εσπερινός στις 7 το απόγευμα χοροστατούντος του Μητροπολίτη Πατρών κ.κ. Χρυσοστόμου.

Την Παρασκευή 9/7 στις 7 το απόγευμα στον εσπερινό θα ψαλούν και οι Χαιρετισμοί στον Όσιο Παΐσιο. Στην ιερά αυτή ακολουθία θα προεξάρχει ο πρωτοπρεσβύτερος π. Περικλής Ρίπισης από την ενορία του Παντοκράτορα και στην ιερά αγρυπνία που θα ακολουθήσει στις 22.00 θα προστή ο πρωτοπρεσβύτερος π. Κωνσταντίνος Παπαδόπουλος από την ενορία Παντανάσσης.

Στον μεθεόρτιο εσπερινό και παράκληση στον Γέροντα Παΐσιο τη Δευτέρα 12/7 στις 19.00 θα λειτουργήσει ο Πρωτοσύγκελος της Μητροπόλεως, αρχιμανδρίτης π. Αρτέμιος Αργυρόπουλος.

Ο Άγιος Παΐσιος ο Αγιορείτης (κατά κόσμον Αρσένιος Εζνεπίδης) είχε γεννηθεί στη Μικρά Ασία, στις 25 Ιουλίου 1924 και εκοιμήθη στις 12 Ιουλίου 1994. Ήταν Έλληνας Καππαδόκης μοναχός του 20ού αιώνα που έγινε ευρέως γνωστός για τον μοναστικό του βίο και το έργο του αλλά και για τα κηρύγματα και διδάγματα του όσο και για τις προφητείες του.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις