Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Παραμένει ερείπιο το ακίνητο "Κόλλα" στην Πάτρα - Αναμένεται η αξιοποίησή του

Παραμένει ερείπιο το ακίνητο "Κόλλα...
Πομώνης Γιάννης
[email protected] , Facebook Page

Το κτίριο παραμένει αναξιοποίητο εως σήμερα

Στα τέλη του περασμένου Δεκεμβρίου, στα Γραφεία του Πολιτιστικού Οργανισμού στην Ακτή Δυμαίων, υπεγράφη η σύμβαση μίσθωσης του ακινήτου που περικλείεται από τις οδούς Όθωνος Αμαλίας - Παντανάσσης - Αγίου Ανδρέου, γνωστό ως κληροδότημα «Αδελφών Κόλλα».

Μεταξύ άλλων προβλέπεται η πλήρης επισκευή - αποκατάσταση του κτιρίου. Εως σήμερα πάντως δεν έχει κουνηθεί ούτε κεραμίδι από το ετοιμόρροπο κτίσμα, το οποίο δεν αξιοποιήθηκε ούτε κατα την περίοδο που η Πάτρα ήταν πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης, το 2006.

Το ακίνητο επί δεκαετίες ήταν αφημένο στην τύχη του - ακόμα και όταν φιλοξενούσε υπηρεσίες του Δήμου Πατρέων -  με αποτέλεσμα να υποστεί την φθορά του χρόνου και να εμφανίσει σταδιακά σημάδια ερημοποίησης.

Τα τελευταία δέκα χρόνια παραμένει κλειστό, καθώς η χρήση του ήταν επισφαλής. Να σημειωθεί πως παρά την ύπαρξη σχετικής μελέτης που αφορούσε την επισκευή του κτιρίου που εκπονήθηκε από το Δήμο, για λογαριασμό της Δημοτικής Βιβλιοθήκης στην οποία ανήκει , ουδέποτε διατέθηκαν οι απαιτούμενοι πόροι.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις