Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ανδραβίδα: Θρήνος για την αγαπημένη δασκάλα που πνίγηκε μπροστά στα μάτια του συζύγου της

Ανδραβίδα: Θρήνος για την αγαπημένη δασκ...

Ήταν 79 ετών

Η Ανδραβίδα πενθεί για το ξαφνικό θάνατο της ηλικιωμένης δασκάλας, της κυρίας Ελένης που επί σειρά ετών δίδαξε στο Δημοτικό Σχολείο, μαζί με τον σύζυγό της κύριο Σταύρο, ο οποίος σήμερα ήταν αυτόπτης μάρτυρας του πνιγμού της λατρεμένης του συζύγου.

Η συνταξιούχος δασκάλα, η 79χρονη Ελένη Λάττα μαζί με τον 82χρονο σύζυγό της και άλλα ηλικιωμένα άτομα παρέα βρίσκονταν στην παραλία της Κυλλήνης. Ήταν περίπου 12.30 όταν η συνταξιούχος εκπαιδευτικός  και ενώ βρισκόταν περίπου 20 μέτρα από την ακτή, μέσα στη θάλασσα, πρέπει να έχασε τις αισθήσεις της. Δημιουργήθηκε πανικός, κάποιοι άρχισαν να φωνάζουν και ο ναυαγοσώστης που ήταν πολύ κοντά, έτρεξε για να βοηθήσει

Η άγνωστη νοσηλεύτρια

Αυτόπτες μάρτυρες δήλωσαν στην «Πατρίς» ότι η επέμβαση του ναυαγοσώστη ήταν άμεση, την έβγαλε από τη θάλασσα χωρίς καθυστέρηση και στη συνέχεια έκανε ότι μπορούσε για να σώσει τη γυναίκα. Στο περιστατικό προσέφερε πολύτιμη βοήθεια και μια νεαρή νοσηλεύτρια η οποία αποχώρησε φανερά στεναχωρημένη όταν έφυγε το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ  για το ΚΥ Γαστούνης με άτυχη 79χρονη.

Ναυγοσώστης: Λυπάμαι…

Ο 27χρονος ναυαγοσώστης Γιάννης Μαφρέδας από τη Λυγιά, γιός του αντιδημάρχου Πηνειού κ. Νίκου Μαφρέδα, δήλωσε: «Εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένεια της θανούσης. Βρισκόμουν στον πύργο μου όταν ξαφνικά άκουσα φωνές σχετικά κοντά μου. Η ώρα ήταν περίπου 12.30 και η παραλία δεν είχε πολύ κόσμο γιατί ήταν η ώρα που ο κόσμος έφευγε. Η θάλασσα ήταν πολύ ήρεμη. Περίπου 20 μέτρα από την ακτή, μέσα στη θάλασσα φαίνεται πως είχε λιποθυμήσει μια γυναίκα. Χωρίς να χάσω χρόνο, την έβγαλα έξω και ξεκίνησα ό,τι ορίζει το πρωτόκολλο. Μάλιστα από φέτος διαθέτουμε και απινιδωτή. Τόσο εγώ όσο και μια κοπέλα, άγνωστη σε μένα, νοσηλεύτρια στο επάγγελμα  όπως δήλωσε, καταβάλλαμε για περίπου 60 λεπτά υπεράνθρωπες προσπάθειες για να επαναφέρουμε στη ζωή την γυναίκα. 

Η βοήθεια της νεαρής κοπέλας ήταν πολύτιμη και την ευχαριστώ. Δυστυχώς δεν τα καταφέραμε αν και έκανα ότι ακριβώς ορίζει το πρωτόκολλο. Χρησιμοποίησα τον απινιδωτή, κάναμε μαλάξεις, βάλαμε οξυγόνο, αναπνευστική αναζωογόνηση,  η νοσηλεύτρια έκανε τεχνητές αναπνοές με την ειδική συσκευή, αλλά δυστυχώς η ηλικιωμένη γυναίκα δεν επανήλθε… Στο μεταξύ στο σημείο όπου είχαν έρθει και τρεις Λιμενικοί, έφθασε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και η γυναίκα χωρίς τις αισθήσεις της μεταφέρθηκε στο ΚΥ Γαστούνης. Λυπάμαι…» Από το Λιμεναρχείο Κυλλήνης διατάχθηκε προανάκριση ενώ θα διενεργηθεί νεκροψία νεκροτομή για τα ακριβή αίτια του θανάτου της ηλικιωμένης.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις