Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Στο ναό του Αποστόλου Παύλου και στους Αγίους Αναργύρους λειτούργησε ο Επίσκοπος Χρύσανθος

Στο ναό του Αποστόλου Παύλου και στους Α...

Επίσης την Τρίτη 29 Ιουνίου το πρωί τέλεσε τη Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίων Πέτρου και Παύλου στο Μπεγουλάκί

Tην περασμένη Δευτέρα 28 Ιουνίου 2021, ο Θεοφιλέστατος  Επίσκοπος Κερνίτσης  κ. Χρύσανθος  χοροστάτησε  στην ακολουθία του εσπερινού στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αποστόλου Παύλου Πατρών ενώ ανήμερα της εορτής, την Τρίτη 29 Ιουνίου τέλεσε τη Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίων Πέτρου και Παύλου στο Μπεγουλάκι.

Στις  ομιλίες του ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης αναφέρθηκε στο κάλεσμα που έκανε ο Κύριος στον Σαούλ - Απόστολο Παύλο προκειμένου μαζί με τους άλλους μαθητές να μεταφέρουν στα πέρατα της Οικουμένης τα ρήματα της αιωνίου ζωής σύμφωνα με την προτροπή του Κυρίου “Πορευθέντες μαθητεύσατε πάντα τὰ ἔθνη, βαπτίζοντες αὐτοὺς εἰς τὸ ὄνομα τοῦ Πατρὸς καὶ τοῦ Υἱοῦ καὶ τοῦ Αγίου Πνεύματος”.

Ο Κύριος με πολλούς τρόπους μας προσκαλεί για να μας οδηγήσει στην Σωτηρία και στον αγιασμό και όπως ανταποκρίθηκε ο Απόστολος Παύλος και οι άλλοι μαθητές έτσι και εμείς  έτσι και εμείς να δεχτούμε το κάλεσμά του .

Κλείνοντας ο κ. Χρύσανθος μετέφερε τις θερμές εγκάρδιες ευχές του σεβασμιιτάτου Μητροπολίτου Πατρών κ.κ. Χρυσοστόμου για έτη πολλά, ευλογημένα και αγιασμένα.

Να αναφέρουμε ακόμα πως το πρωί της Πέμπτης 1η Ιουλίου 2021 ο κ. Χρύσανθος χοροστάτησε στην Θεία λειτουργία στον πανηγυρίζοντα ιερό ναό των Αγίων Αναργύρων Κοσμά και Δαμιανού που βρίσκεται στη Δημ. Γούναρη πλησίον της πλατείας Ομονοίας και ανήκει στην ενορία Παντοκράτορος. Ο εορτασμός στην εκκλησία των Αγ. Αναργύρων ξεκίνησε από την Τετάρτη 30/6 και στον πανηγυρικό εσπερινό μετ’ αρτοκλασίας προεξήρχε ο αρχιμανδρίτης π. Αρτέμιος Αργυρόπουλος, πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητροπόλεως Πατρών. Ο εορτασμός στους Αγίους Αναργύρους ολοκληρώθηκε με τον μεθεόρτιο εσπερινό και την παράκληση την Πέμπτη 1/7 στις 7 το απόγευμα όπου λειτούργησε ο αρχιμανδρίτης π. Ιερόθεος Ανδρουτσόπουλος, προϊστάμενος του ιερού ναού Αγίου Νικολάου Πατρών.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις