Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΣΙΝΕΜΑ

/

Πάτρα: Δεν υπάρχει ακόμα ακριβής ημερομηνία για το πότε θα ξανανοίξουν τα Odeon Veso Mare

Πάτρα: Δεν υπάρχει ακόμα ακριβής ημερομη...

Από την 1η Ιουλίου 2021 σύμφωνα με τις εξαγγελίες του Υφυπουργού Νίκου Χαρδαλιά δίνεται το πράσινο φως επανέναρξης των κινηματογράφων 12μηνης διάρκειας

H είδηση της επαναλειτουργίας των κλειστών κινηματογράφων 12μηνης διάρκειας από την Πέμπτη 1η Ιουλίου 2021 που είχε ανακοινώσει εδώ και πάνω από δέκα μέρες ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, χαροποίησε αρχικά όσο και προβλημάτισε στη συνέχεια. Κι αυτό διότι δεν θα είναι απλό πράγμα όπως έχουν εξελιχθεί τα πράγματα, για να πάει κάποιος σε μία κλειστή κλιματιζόμενη αίθουσα αφού βάσει των οδηγιών που είχαν γίνει γνωστές, η είσοδος των θεατών θα επιτρέπεται με επίδειξη πιστοποιητικού εμβολιασμού ή με αρνητικό self test.

Όπως είχε γράψει και το flix.gr, το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν θα ανοίξουν όλες οι κινηματογραφικές αίθουσες 12μηνης λειτουργίας με την άρση του περιορισμού, την 1η Ιουλίου 2021 ενώ την ίδια στιγμή, οι περισσότεροι από το χώρο σχολιάζουν πως αυτό είναι ένα πρώτο δοκιμαστικό βήμα που σταδιακά θα οδηγήσει στην πλήρη απελευθέρωση και στη λειτουργία των αιθουσών χωρίς περιορισμούς.

Για την ώρα οι κλειστές αίθουσες που θα ανοίξουν, θα λειτουργήσουν με 65% μέγιστη πληρότητα ενώ θα πρέπει να τηρούνται οι μεγαλύτερες δυνατές αποστάσεις μεταξύ των θεατών και να αφήνεται περιθώριο μεταξύ των σειρών.

Όσο για τα εισιτήρια θα εκδίδονται ηλεκτρονικά.

Στην Πάτρα οι σινεφίλ που αυτή τη στιγμή έχουν απομείνει μόλις με την μία και μοναδική επιλογή του θερινού σινεμά στο Ρίο (σινε Κάστρο), είχαν χαρεί στο άκουσμα της επαναλειτουργίας των κλειστών κλιματιζόμενων αιθουσών, ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες του thebest.gr, το συγκρότημα των 8 αιθουσών της Odeon Veso Mare στην Ακτή Δυμαίων δεν θ’ ανοίξει την 1η Ιουλίου 2021. Σε επικοινωνία μας με την εταιρεία στην Αθήνα πληροφορηθήκαμε πως δεν υπάρχει για την ώρα, ακριβής ημερομηνία για μέσα στον μήνα Ιούλιο, γεγονός που αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο ο πολυκινηματογράφος των 8 πολυτελών αιθουσών με το υπερσύγχρονο σύστημα προβολής και ήχου να ανοίξει προς τα τέλη Ιουλίου ή τον Αύγουστο του 2021.

Να θυμίσουμε πως την αντίστοιχη περίοδο το περσινό καλοκαίρι μετά την πρώτη καραντίνα (μετά από 4 μήνες αναγκαστικής αδράνειας) που τα δεδομένα ήσαν διαφορετικά, η Odeon Veso Mare είχε ανοίξει την Τετάρτη 1η Ιουλίου 2020, με πρώτες τότε ταινίες την περιπέτεια «The Burnt Orange Heresy - Διαρρήκτης Υψηλής Τέχνης» σε σκηνοθεσία Τζουζέπε Καποτόντι, το παιδικό φιλμ «Sonic the Hedgehog/Sonic η Ταινία» και την ταινία «Pinocchio – Πινόκιο» σε σκηνοθεσία Ματέο Γκαρόνε με τον Ρομπέρτο Μπενίνι που έφτασε και έως τις υποψηφιότητες των φετινών Όσκαρ.

Η Odeon Veso Mare λειτούργησε όλο σχεδόν τον Ιούλιο πέρυσι και η αλήθεια είναι ότι η προσέλευση ήταν περιορισμένη παρά τις αξιόλογες ταινίες, ξαναέκλεισε για 3 εβδομάδες και άνοιξε μόλις έκανε πρεμιέρα το μπλοκμπάστερ φιλμ «Tenet» του Κρίστοφερ Νόλαν στις 26 Αυγούστου 2020.

Τέλος να αναφέρουμε πως σινεφίλ μας μετέφεραν το ενδιαφέρον και θέληση τους να δουν κάποιες ταινίες, ιδιαίτερα, φιλμ μεγάλου βεληνεκούς όπως η «Black Widow» της Μάρβελ που κυκλοφορεί στις 8 Ιουλίου 2021 σε διανομή της Feelgood, σε μία κλειστή κινηματογραφική αίθουσα με τον δυνατό, πεντακάθαρο ήχο και πως δεν τους πειράζει το γεγονός πως πρόκειται για καλοκαίρι με υψηλές θερμοκρασίες. Και μάλιστα το φετινό καλοκαίρι έχει την ιδιαιτερότητα πως έχουν συσσωρευτεί πολλές καινούριες και «δυνατές» ταινίες που είτε η πρεμιέρα τους είχε αναβληθεί λόγω της πολύμηνης καραντίνας τους χειμερινούς μήνες, είτε είχαν απλώς κυκλοφορήσει στις διαδικτυακές πλατφόρμες.

Επιμέλεια: Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Διαβάστε ακόμα:

Με "Tenet" & υγειονομικά μέτρα η επανεκκίνηση 26 Αυγούστου 2020 στα Odeon Veso Mare

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture