Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΣΙΝΕΜΑ

/

Για πόσο καιρό ακόμη θα μείνουν κλειστές οι "κλειστές" κινηματογραφικές αίθουσες

Για πόσο καιρό ακόμη θα μείνουν κλειστές...

Στην Πάτρα έχουμε τις 8 αίθουσες των Odeon Veso Mare και τη 2η αίθουσα του Πάνθεον

Σε καμία κυβερνητική εξαγγελία για τις δραστηριότητες που αναμένεται ν’ ανοίξουν στο εγγύς μέλλον στη χώρα μας δεν περιλαμβάνονται οι κινηματογραφικές αίθουσες δωδεκάμηνης λειτουργίας, οι λεγόμενες κλειστές με συνέπεια να παρατείνεται με αυτόν τον τρόπο η αγωνία για το μέλλον τους.

Όπως γράφει το flix.gr, στην Ελλάδα, η ύπαρξη των θερινών σινεμά είναι «μια κάποια λύση» για τους «αρμόδιους» που θεωρούν ότι τα σινεμά άνοιξαν κι έτσι δεν χρειάζεται κανείς να ασχοληθεί με την επανέναρξη λειτουργίας των κλειστών αιθουσών που μετρούν ήδη... κλειστές σχεδόν περισσότερο από ένα χρόνο, αφού τα διαλείμματα στα οποία άνοιξαν μέσα στο 2020 υπήρξαν προβληματικά και τόσο σύντομα που δεν μπορούν να θεωρούνται υγιής επαναλειτουργία.

Ακόμη και στις τελευταίες κυβερνητικές ανακοινώσεις για την περαιτέρω απελευθέρωση δραστηριοτήτων από τα μισά του Ιουνίου και μετά, δεν υπάρχει καμία αναφορά στις κλειστές κινηματογραφικές αίθουσες, την ίδια στιγμή που σε όλον τον πλανήτη οι κλειστές αίθουσες όχι μόνο ανοίγουν αλλά αγγίζουν και πληρότητες που ξεπερνούν το 75% - στην Γαλλία ετοιμάζονται σταδιακά και σε λίγο καιρό και για το 100%.

Η (παράλογη) εγχώρια λογική λέει ότι τα πρώτα νέα για τις κλειστές αίθουσες θα ακουστούν από τον Ιούλιο και μετά, όταν θα πλησιάζει με κάποιο τρόπο και η φθινοπωρινή σεζόν ενώ δεν αποκλείεται για τις κλειστές αίθουσες να χτυπάει η καμπάνα του εμβολιασμού, δηλαδή να συμπεριλαμβάνονται στις δραστηριότητες που θα αφορούν μόνο τους πλήρως εμβολιασμένους προκειμένου να επιστρέψουμε σε συνθήκες χωρίς μάσκα και έξτρα περιοριστικά μέτρα υγιεινής.

Όλα αυτά είναι απλά υποθέσεις για την ώρα, καθώς πιο άμεσα από το άνοιγμα των κλειστών αιθουσών, αναμένεται η επισημοποίηση της βραδινής προβολής στα θερινά (αν και τα περισσότερα κυρίως στην Αθήνα λειτουργούν ήδη με πλήρεις δύο προβολές) με την αλλαγή της ώρας έναρξης της απαγόρευσης κυκλοφορίας με τις πρώτες φήμες να μιλούν για 01.00 με 01.30.

Στην Πάτρα να θυμίσουμε πως οι κλειστές κινηματογραφικές αίθουσες είναι οι 8 του συγκροτήματος των Odeon Veso Mare στην Ακτή Δυμαίων και η 2η αίθουσα του Πάνθεον στη Δημ. Γούναρη που λειτουργεί αμιγώς ως κινηματογραφική.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture