Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΣΙΝΕΜΑ

/

Καταφθάνει 1η Ιουλίου στην Ελλάδα το νέο φιλμ της Pixar "Luca" - Το περιμένουμε και στην Πάτρα

Καταφθάνει 1η Ιουλίου στην Ελλάδα το νέο...

Η δροσερή, μεσογειακή ταινία ανιμέισον έχει για φόντο την Ιταλία

Το φετινό καλοκαίρι απογειώνεται με την απόλυτα καλοκαιρινή, μεσογειακή και δροσερή νέα ταινία κινουμένων σχεδίων από τη θαυματουργή Pixar, που μας ταξιδεύει στη γραφική ιταλική Ριβιέρα υπό τις σκηνοθετικές οδηγίες του ταλαντούχου Enrico Casarosa, γνωστού από το υποψήφιο για Όσκαρ Κινουμένων Σχεδίων Μικρού Μήκους, το εξαιρετικό «La Luna». Ο λόγος για την ταινία ψηφιακού ανιμέισον «Luca» διάρκειας 100 λεπτών που από την Πέμπτη 1η Ιουλίου 2021 θα αρχίσει να προβάλλεται στις Ελληνικές αίθουσες.

Μια μαγική ιστορία ενηλικίωσης, εμπνευσμένη από τα παιδικά χρόνια του σκηνοθέτη, ένα αξέχαστο κινηματογραφικό καλοκαίρι που φιλοδοξεί να μας μείνει χαραγμένο στο μυαλό, μια συγκινητική παιδική φιλία που ωθεί τους ήρωες να ορμήσουν έξω στον κόσμο σαν εκείνη την αλησμόνητη καλοκαιρινή βουτιά από τον πιο ψηλό βράχο, αναφέρει το σχετικό δελτίο Τύπου της εταιρείας διανομής Feelgood.

Με φόντο μια πανέμορφη παραθαλάσσια πόλη της ιταλικής Ριβιέρας, ένα αγόρι περνά το καλοκαίρι που θα αλλάξει τη ζωή του με μπόλικο φρέσκο παγωτό, μακαρόνια και ατελείωτες βόλτες με βέσπα. Ο Λούκα μοιράζεται αυτές τις περιπέτειες με τον νέο του φίλο, τον Αλμπέρτο, αλλά η καλοπέρασή τους απειλείται από ένα καλά κρυμμένο μυστικό: είναι και οι δύο τέρατα της θάλασσας και έρχονται από έναν άλλο κόσμο, κάτω από την επιφάνεια του νερού.

«Αυτή η ταινία μιλάει για τη φιλία που μας αλλάζει», ανέφερε ο σκηνοθέτης Enrico Casarosa. «Είναι μια ερωτική επιστολή για τα καλοκαίρια της νιότης μας, αυτά τα καθοριστικά χρόνια που ανακαλύψαμε τον εαυτό μας».

«Ο Λούκα είναι ντροπαλός, ευγενικός, εσωστρεφής, υπάκουος και έχει μια κρυφή επιθυμία: να δει τον κόσμο και να μάθει όσα περισσότερα μπορεί», υπογράμμισε με τη σειρά του ο σεναριογράφος Jesse Andrews. «Αλλά μια ζωή του λένε ότι τα τέρατα της θάλασσας δεν πρέπει να ξεπροβάλουν από την επιφάνεια του νερού, εκεί που φαίνεται ότι συμβαίνουν όλα τα συναρπαστικά πράγματα».

Στον κεντρικό ήρωα Λούκα Παγκούρο έχουν δανείσει τις φωνές τους ο Jacob Tremblay στην πρωτότυπη, αγγλόφωνη κόπια και ο Τίμος Παπαευθυμίου στην μεταγλωττισμένη τα ελληνικά.

Σύμφωνα με τον σκηνοθέτη, η ταινία διαδραματίζεται κάπου στις αρχές της δεκαετίας του ’60, παρόλο που ο απώτερος σκοπός είναι να είναι διαχρονική. Οι δημιουργοί βυθίστηκαν στην Ιταλική κουλτούρα της εποχής για να αιχμαλωτίσουν το ύφος που ήθελαν. «Πάντα ένιωθα ότι υπάρχει κάτι ξεχωριστό στη Χρυσή Εποχή των ’50s και ’60s της Ιταλίας.

Το σινεμά και η μουσική εκείνης της περιόδου είναι εμβληματικά και ιδιαίτερα» λέει ο δημιουργός της.

Άλλες πηγές έμπνευσης ήταν οι ιταλικοί μύθοι, οι θρύλοι και το φολκλόρ, από ιστορίες με δράκους μέχρι το χταπόδι με τα κουδούνια που έσωσε ένα χωριό από τους πειρατές. «Μερικές από αυτές τις ιστορίες είναι επινοήσεις ψαράδων. Έβρισκαν ένα καλό μέρος για ψάρεμα και δεν θέλανε άλλον να τους το πάρει», είπε ο Enrico Casarosa.

Τέλος, το ύφος της ταινίας έχει επηρεαστεί από το κινούμενο σχέδιο και την εικονογράφηση της Ιαπωνίας, ειδικά από τα ιαπωνικά ξύλινα τουβλάκια.

Σκηνοθεσία: Enrico Casarosa.

Ακούγονται οι: Jacob Tremblay, Jack Dylan Grazer, Emma Berman, Saverio Raimondo,Maya Rudolph, Marco Barricelli, Jim Gaffigan, Sandy Martin και στην ελληνική μεταγλώττιση ακούγονται οι: Τίμος Παπαευθυμίου, Νικόλας Ζωζός, Ιωάννα Αλεξανδρή, Γιώργος Σκουφής, Βίκυ Νικολαΐδου, Λεωνίδας Κακούρης, ∆ημήτρης Ζαπατίνας, Βασίλης Παπαστάθης, Γιώργος Φραντζεσκάκης, Μελίνα Κατσακούλη, Βασίλης Μήλιος, Βούλα Κώστα, Ιφιγένεια Στάικου και ο Θανάσης Κουρλαμπάς.

Το φιλμ αναμένεται να έρθει για προβολή στο θερινό σινε-Κάστρο στο Ρίο.

*Να σημειώσουμε όπως διαβάσαμε στην Wikipedia πως στις ΗΠΑ το «Luca» βγήκε τελικά πριν λίγο καιρό λόγω της κατάστασης με την πανδημία, απευθείας στην πλατφόρμα Disney+ και σε περιορισμένη διανομή σε αίθουσες όπως το El Capitan Theatre στο Χόλιγουντ στο Λος Άντζελες.

Επιμέλεια: Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture