Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ξεκινούν Καλοκαιρινές Ομάδες στο Σύλλογο για την Ψυχική Υγεία Πάτρας

Ξεκινούν Καλοκαιρινές Ομάδες στο Σύλλογο...

Μεταξύ άλλων οι ομάδες είναι: Εξερεύνηση στον κόσμο, Τέχνη και Πολιτισμός, Ομάδα Λόγου, Ενημέρωση για Θέματα Υγείας, Ανάγνωση Βιβλίου, Γυμναστική, Αυτόνομη Διαβίωση, κ.α.

Ο Σύλλογος για την Ψυχική Υγεία – ΣΟΨΥ Πάτρας και η λειτουργία του Κέντρου Ημερησίας Φροντίδας ψυχικά πασχόντων “επιστρέφουν” με έναν αέρα ανανέωσης. Η χαλάρωση των αυστηρών μέτρων της προηγούμενης περιόδου, μας αναπτέρωσε το ηθικό με αποτέλεσμα να έρθουμε ένα δειλό βήμα πιο κοντά στην καθημερινότητα και στο πολυπόθητο μαζί, αναφέρει σχετική ανακοίνωση.

Οι ενέργειες που διαδραματίστηκαν πριν την επιστροφή στις δια ζώσης συναντήσεις είχαν ένα έντονο φροντιστικό χαρακτήρα. Μεταξύ άλλων, φροντίσαμε για την άμεση ενημέρωση των ληπτών ψυχικής υγείας σχετικά με το άνοιγμα του εμβολιασμού στην κατηγορία των ΑΜΕΑ. Ενώ παράλληλα προκειμένου η επιστροφή να είναι όσο το δυνατό ασφαλέστερη, συστήσαμε σε όλα τα μέλη των ομάδων να διεξάγουν έναν εβδομαδιαίο έλεγχο κατά του  Covid 19 με την διαδικασία των self test και rapid test. Πάντοτε έχοντας υπόψη την συλλογική και ατομική ευθύνη, στα μέτρα της πανδημίας.

Διαμορφώσαμε ένα νέο ολοκληρωμένο πρόγραμμα, σε συνδυασμό με την χαλαρή διάθεση που συνοδεύει την καλοκαιρινή περίοδό. Αναφορικά με την προσπάθεια μας για συνεχή δραστηριοποίηση διαμορφώσαμε ένα ολοκαίνουριο πρωινό καθημερινής φύσης πρόγραμμα εστιασμένο στην διερεύνηση των δυνατοτήτων και των αναγκών των ωφελούμενων, που στόχο έχει την ομαλή επανένταξη των ψυχιατρικά πασχόντων στην κοινότητα. 

Μεταξύ άλλων οι ομάδες είναι: Εξερεύνηση στον κόσμο, Τέχνη και Πολιτισμός, Ομάδα Λόγου, Ενημέρωση για Θέματα Υγείας, Ανάγνωση Βιβλίου, Γυμναστική, Αυτόνομη Διαβίωση, Μαγειρική, Πίνοντας Καφέ,  Εργοθεραπεία και Εξωτερικές Δραστηρίοτητες.

Παράλληλα, θα  λειτουργεί και το απογευματινό πρόγραμμα ομαδικών δραστηριοτήτων. Σε αυτό λαμβάνουν μέρος ωφελούμενοι με χρόνιες ψυχιατρικές διαταραχές. Οι  χρόνιοι λήπτες υπηρεσιών ψυχικής υγείας θα έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν ανάμεσα σε διαφορετικές δραστηριότητες με στόχο τη δημιουργική απασχόληση τους και την κοινωνικοποίηση.

Αναλυτικότερα, οι ομάδες είναι: Λόγου, Βιβλίου, Ταινίας, Κοινωνική Λέσχη, Εργασιακή Επανένταξη, Γυμναστική, Νυχτοπερπατήματα, Εξερευνώντας την Πόλη.

Σημαντική υπενθύμιση είναι πως ο ΣΟΨΥ Πάτρας κατάφερε να εκπαιδεύσει όλα τα μέλη του πρωινού καθημερινού του προγράμματος και να συνεχίσει την παρέμβαση ηλεκτρονικά όλoν αυτόν το καιρό ενώ παράλληλα εκπαίδευσε και ένα σημαντικό αριθμό ωφελούμενων των απογευματινών ομάδων, όπου αυτό ήταν δυνατό. Η πρόοδος των μελών μας, σε αυτό το νέο ‘ηλεκτρονικό’ κόσμο μας έκανε να συνεχίσουμε την διεξαγωγή ομάδων ηλεκτρονικά, ενώ το πρόγραμμα εμπλουτίστηκε από δια ζώσης ομάδες.

Αδημονούμε να σας δούμε όλους σύντομα και πάλι από κοντά, με την ελπίδα η κοινωνική απομόνωση των προηγούμενων μηνών να είναι μια ανάμνηση και όλο και περισσότεροι άνθρωποι που χρήζουν φροντίδας να βρουν την δική τους θέση.

Έλα μαζί!

Μη μένεις μόνος!

Χτίζουμε Γέφυρες! Γέφυρες Ζωής», είναι το σύνθημα στο Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ψυχικά Πασχόντων του Συλλόγου για την Ψυχική Υγεία- ΣΟΨΥ Πάτρας που εδρεύει στην Κανάρη 74, στην Πάτρα.

Κτίριο εργαστηρίων: Σισίνη 6, Πάτρα

2610621273

6977452647.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις