Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Αχαΐα: Κανονικά τα δωρεάν self test από τα φαρμακεία από την 1η Ιουλίου

Αχαΐα: Κανονικά τα δωρεάν self test από ...

Η απόφαση του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αχαΐας

Την απόφαση να διακόψει την κινητοποίηση και να χορηγεί δωρεάν self test από την 1η Ιουλίου έλαβε ο Φαρμακευτιός Σύλλογος Αχαΐας στη διάρκεια έκτακτης γενικής συνέλευσης. Η διάθεση δεν θα γίνεται στο ωράριο εφημεριών/διημερεύσεων-διανυκτερεύσεων. Αναλυτικά η ανακοίνωση του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αχαΐας.

"Χθες βράδυ (22/06/2021) συνεδρίασε σε απαρτία η έκτακτη Γ.Σ. του Φ.Σ. Αχαΐας στο Παμπελοποννησιακό Στάδιο. Ο Πρόεδρος κατέθεσε πρόταση διακοπής της κινητοποίησης, με το σκεπτικό πως το σύνολο σχεδόν των υπόλοιπων Συλλόγων της Χώρας έχει εκχωρήσει τη συνδικαλιστική του δυναμική και θεσμική λειτουργία στο προεδρείο του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου και κατά συνέπεια δεν υπάρχει κανένας λόγος ο Φ.Σ. Αχαΐας να εξακολουθεί να κρατά τη σημαία ενός Αγώνα που μπορεί μεν να εκφράζει τη βάση των φαρμακοποιών όλης της Χώρας αλλά είναι απεμπολημένος από τις ηγεσίες της. Η ταυτόχρονη πλήρης ενσωμάτωση του Προεδρείου του Π.Φ.Σ. ως άβουλο εργαλείο στην εφαρμογή κυβερνητικής πολιτικής αποτελεί ένα δεύτερο ενισχυτικό παράγοντα για την πρόταση του Προέδρου. Τρίτος επίσης σημαντικός λόγος είναι το γεγονός πως η διοίκηση του Π.Φ.Σ. ήταν έτοιμη να χρεώσει στο κίνημα των φαρμακοποιών της Αχαΐας τα αδιέξοδα και τις αποτυχίες της πολιτικής της.

Κατά συνέπεια η πρόταση που κατατέθηκε εκ μέρους του προέδρου ήταν η διακοπή της κινητοποίησης και η αναμονή για τα σημαντικά θεσμικά ανταλλάγματα που έχει υποσχεθεί αφειδώς το Προεδρείο στους φαρμακοποιούς, μιας και η «αμοιβή» των 0,20€ έχει καταδικαστεί ως απαράδεκτη από τη συντριπτική πλειοψηφία των μελών του Φ.Σ. Αχαΐας.

Ανεξάρτητοι συνάδελφοι με άλλα μέλη της διοίκησης του Φ.Σ.Αχ. κατέθεσαν πρόταση για συνέχιση της κινητοποίησης ανεξαρτήτως συνθηκών και αιτιάσεων του Προέδρου.

Η πρόταση του Προέδρου ψηφίστηκε με οριακή πλειοψηφία. Για τον Φ.Σ. Αχαΐας, θεσμικά αιτήματα άξια της θυσίας στην οποία έχει υποβληθεί ο Κλάδος, αποτελούν μόνο το Συλλογικό ωράριο λειτουργίας και η σταθερή τιμή για τα ΜΗΣΥΦΑ.

Το Δ.Σ. του Φ.Σ.Αχ. καλύπτει απόλυτα όσους συναδέλφους δεν θα θελήσουν να χορηγήσουν self-test από τα φαρμακεία τους παρά την απόφαση της Γ.Σ. Προφανώς επίσης εξακολουθεί να ισχύει η απόφαση του Δ.Σ. πως τα φαρμακεία δεν θα χορηγούν self-test στο ωράριο εφημεριών/διημερεύσεων-διανυκτερεύσεων του Συλλόγου.

Στο ζήτημα του ωραρίου που επίσης απασχόλησε τη Γ.Σ., ομόφωνα ψηφίστηκε να αγνοηθεί ο εγκάθετος που με παρότρυνση μελών του Προεδρείου του Π.Φ.Σ. δήλωσε διευρυμένος για τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο. Τα μέλη του Φ.Σ. Αχαΐας εξακολουθούν να λειτουργούν με το κλασικό τους ωράριο.

Συμπερασματικά, από 01/07/2021 η πλειοψηφία μπορεί να χορηγεί self-test αναμένοντας την πλήρη τήρηση χρονοδιαγραμμάτων για μια εβδομάδα το μήνα μόνο, με λήξη της διαδικασίας την 31/8/2021 και για νομοθέτηση των σχετικών ζητημάτων μας από την Κυβέρνηση ως τότε.

Μέσα από το παρόν δελτίο τύπου ενημερώνουμε την Κυβέρνηση και την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος πως ο Πρόεδρος, ο Αντιπρόεδρος και ο Ταμίας του Φ.Σ.Αχ., που έχουν εκλεγεί σε ανάλογες θέσεις και στη Συνεταιριστική Φαρμακαποθήκη που εξυπηρετεί Αχαΐα, Κεφαλονιά, Ζάκυνθο, Ιθάκη και Αίγιο, ΔΕΝ πρόκειται να παραιτηθούν από τις θέσεις τους στον Φαρμακευτικό Σύλλογο Αχαΐας υποκύπτοντας στο φασιστικής κοπής αντισυνταγματικό νομοσχέδιο που κατά παραγγελία του προεδρείου του Π.Φ.Σ. και ιδιωτικών φαρμακαποθηκών, η Κυβέρνηση θέλει να κάνει Νόμο του Κράτους. Καλούμε τα κόμματα της αντιπολίτευσης και τους εχέφρονες Βουλευτές της Κυβέρνησης να διακόψουν την εκτροπή, αλλά σε κάθε περίπτωση αναμένουμε την πράξη καθαίρεσής μας ως παράσημο για τη δράση μας υπέρ της υποστήριξης των συμφερόντων του Κλάδου".

Θα τα ξαναπούμε το φθινόπωρο.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
Η Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΑΝΔΡΕΑΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
ΜΑΡΙΝΑ ΤΣΑΡΑ
 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις