Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Τέμπη
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

"Η Ευρώπη δεν πρόκειται ν' αφήσει την Ελλάδα να χρεοκοπήσει"...

"Η Ευρώπη δεν πρόκειται ν' αφήσει τ...

Τι δήλωσε απόψε ο Πρόεδρος της Κύπρου Δημήτρης Χριστόφιας

Ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας δήλωσε απόψε κατηγορηματικά ότι «η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν θα αφήσει την Ελλάδα , χώρα της ευρωζώνης, να χρεοκοπήσει». Επίσης, τόνισε ότι γίνονται πολλές προσπάθειες για να βοηθηθεί η Ελλάδα. Επίσης, δήλωσε ότι οι οίκοι αξιολόγησης κινδυνολογούν, όταν κάνουν λόγο για χρεοκοπία της Ελλάδας.

Ο Κύπριος πρόεδρος, ο οποίος σε συνέντευξη τύπου έκανε απολογισμό των τριών χρόνων εσωτερικής διακυβέρνησης, υποστήριξε ότι στα ζητήματα της κοινωνικής πολιτικής η Κύπρος αποτελεί εξαίρεση στην Ε.Ε. «Ενώ σε ένα μεγάλο αριθμό χωρών της Ε.Ε. αποκόπηκαν μισθοί, ωφελήματα και συντάξεις, στην Κύπρο το κοινωνικό κράτος ενισχύθηκε» , είπε.

Από το 2008 που ανέλαβε η Κυβέρνησή μας, ανάφερε, οι κοινωνικές παροχές αυξήθηκαν κατά 25%, χωρίς να υπολογίζονται οι αυξήσεις των παροχών στην Παιδεία και την Υγεία που αποτελούν κατ’ εξοχήν τομείς κοινωνικής πολιτικής. "Από σχεδόν 1 δισ. οι δαπάνες των κοινωνικών παροχών ανήλθαν στο 1 δισ. 200 εκατ. ευρώ. Για πρώτη φορά δε κοινωνικές παροχές δίνονται με ένα στοχευμένο τρόπο», είπε ο πρόεδρος Χριστόφιας.

Ο Κύπριος πρόεδρος ανακοίνωσε ότι συγκάλεσε για μεθαύριο, σύσκεψη, με τις συνδικαλιστικές οργανώσεις για συζήτηση θεμάτων που αφορούν μεταξύ άλλων και τη συνεισφορά των δημοσίων υπαλλήλων, ύψους 70 εκατομμυρίων ευρώ, για τα επόμενα δύο χρόνια με στόχο την εξυγίανση των δημοσίων οικονομικών.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις