Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Γαλλία: Τρεις τραυματίες από την κατάρρευση δύο κτιρίων στο Μπορντό

Γαλλία: Τρεις τραυματίες από την κατάρρε...

Οι πυροσβέστες κλήθηκαν γύρω στις 00.30 τοπική ώρα για την κατάρρευση των δύο τριώροφων κτιρίων, στο κέντρο της πόλης

Τρεις άνθρωποι τραυματίστηκαν, ο ένας εξ αυτών «σοβαρά» μετά την κατάρρευση, για άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, δύο κτιρίων στο κέντρο του Μπορντό (νοτιοδυτική Γαλλία), τη νύχτα της Κυριακής προς Δευτέρα, έγινε σήμερα γνωστό από τους πυροσβέστες και τη δημοτική αρχή. «Η πρόσοψη έπεσε στον δρόμο, υπάρχει μια μεγάλη τρύπα», περιέγραψε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο εκπρόσωπος τύπου της πυροσβεστικής υπηρεσίας της Ζιρόντ Αρνό Μεντούς.

Οι πυροσβέστες κλήθηκαν γύρω στις 00.30 τοπική ώρα για την κατάρρευση των δύο τριώροφων κτιρίων, στο κέντρο της πόλης. Τη στιγμή της κατάρρευσης, το πρώτο κτίριο ήταν άδειο από ενοίκους, καθώς διεξάγονταν εργασίες σε αυτό, στο δεύτερο βρίσκονταν 9 άνθρωποι, σύμφωνα με τον Μεντούς.

Μεταξύ των θυμάτων, ένας άνδρας ηλικίας 28 ετών τραυματίστηκε «πολύ σοβαρά». Ένας άνδρας 48 ετών και μια γυναίκα 38 ετών απομακρύνθηκαν από το σημείο φέροντας λιγότερο σοβαρά τραύματα, συμπλήρωσε ο εκπρόσωπος τύπου.

Άλλοι έξι άνθρωποι, που δεν είχαν τραυματιστεί, απομακρύνθηκαν με εναέρια μέσα.

«Πρόκειται για έναν τελικό απολογισμό, δεν υπάρχουν νεκροί», ούτε αγνοούμενοι, τόνισε ο αξιωματικός.

Σύμφωνα με έναν γείτονα, «γύρω στις 00.30, ακούστηκε ένας μεγάλος θόρυβος και νιώσαμε μια μικρή δόνηση στο τέλος». «Κατέβηκα κάτω, ήταν εντυπωσιακό», συμπλήρωσε ο Πατρίκ Καλαφατό, σύμφωνα με τον οποίο η καταστροφή συνέβη πριν από μια ισχυρή βροχόπτωση, που έπληξε την πόλη τη νύχτα.

Ο δρόμος γέμισε συντρίμμια, διαπίστωσε δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου, που βρέθηκε στο σημείο. Περιμετρικά, καμιά δεκαριά κτίρια εκκενώθηκαν. Σύμφωνα με έναν τοπικό αξιωματούχο, τον Αμίν Σμιχί, «είναι ακόμη πολύ νωρίς» για να καθοριστούν τα αίτια της καταστροφής.

«Άραγε οφείλεται στις εργασίες που γίνονταν ή στον καιρό; Δεν γνωρίζουμε προς το παρόν», ανέφερε.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις