Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΣΙΝΕΜΑ

/

Δείτε το τρέιλερ της ταινίας "Echoes of the Past" που γυρίστηκε στα Καλάβρυτα

Δείτε το τρέιλερ της ταινίας "Echoe...

Πρωταγωνιστούν ο αξέχαστος Μαξ Φον Σύντοφ

Το διαφημιστικό τρέιλερ της δραματικής ταινίας «Echoes οf the Past» που γυρίστηκε στα μαρτυρικά Καλάβρυτα και στο Σοποτό (Αροανεία) Καλαβρύτων το 2018 με την συμμετοχή παγκοσμίου φήμης ηθοποιών όπως ο αξέχαστος Σουηδός ηθοποιός Max Von Sydow στην τελευταία του εμφάνιση καθώς έφυγε από τη ζωή τον Μάρτιο του 2020 , δόθηκε στη δημοσιότητα.

Ο Μαξ φον Σίντοφ, εμβληματικός πρωταγωνιστής του Μπέργκμαν αλλά και με σημαντική καριέρα στο Χόλιγουντ με ρόλους σε ταινίες όπως «Οι Τρεις Μέρες του Κόνδορα» του Σίντνει Πόλακ, ενσαρκώνει στην πολυαναμενόμενη ταινία«Echoes οf the Past» σε σκηνοθεσία του Νικόλα Δημητρόπουλου, τον κεντρικό ήρωα, τον συγγραφέα Νικόλα Ανδρέου, έναν από τους τελευταίους επιζώντες της Σφαγής των Καλαβρύτων από τους Γερμανούς κατακτητές το 1943, ο οποίος επί 75 χρόνια αναζητά τον κομαντάντ Τένερ, από τους κύριους υπευθύνους της εξολόθρευσης ενός ολόκληρου χωριού.

Το σενάριο είναι του Δημήτρη Κατσαντώνη ενώ διάφορους ρόλους κρατούν στο φιλμ που προμηνύεται ιδιαίτερα ατμοσφαιρικό και συγκινητικό, γνωστοί Έλληνες και ξένοι ηθοποιοί, ανάμεσά τους οι Άλις Κρίγκε, Τόμας Αράνα, Μαρία Αλιφέρη,  Δανάη Σκιάδη, ο διεθνής μας ηθοποιός Γιώργος Βογιατζής, η Χαρά Μάτα Γιαννάτου, ο Νικόλας Παπαγιάννης και άλλοι.

Ο σκηνοθέτης Νικόλας Δημητρόπουλος είναι γνωστός από την επιτυχημένη σειρά «Υπέροχα πλάσματα» και τη συνεργασία του με τη Village Roadshow στην κινηματογραφική ταινία «Alter Ego» με πρωταγωνιστή τον Σάκη Ρουβά.

Το Ολοκαύτωμα των Καλαβρύτων στις 13 ∆εκεµβρίου του 1943 είναι το κεντρικό θέµα της ελληνο - αµερικανικής συµπαραγωγής « Echoes of the Past». Τα τραγικά γεγονότα στις αρχές ∆εκεµβρίου του ‘43 κατά το Β’ Παγκόσµιο και η µαζική δολοφονία από την 117η µεραρχία του Γερµανικού στρατού και του στρατηγού Le Suire, όλου του αντρικού πληθυσµού, η αγωνία και η σκληράδα του πολέµου, αναπαρίστανται στην ταινία αυτή που ακουµπά ηθικά ζητήµατα της σύγχρονης ευρωπαϊκής ιστορίας, όπως το θέµα των οφειλόµενων αποζηµιώσεων για εγκλήµατα πολέµου από τα ναζιστικά στρατεύµατα. Στην ταινία βασικός ήρωας είναι ο Νικόλας Ανδρέου, ένας από τους τελευταίους επιζώντες, αφηγούµενος την προσωπική του εµπειρία στην Caroline Martin, την επικεφαλής σύµβουλο του γερµανικού κράτους κατά την επερχόµενη δίκη για τις αποζηµιώσεις στο ∆ιεθνές ∆ικαστήριο της Χάγης. Ο Νικόλαος θέλει να αποδοθεί δικαιοσύνη ενώ η Caroline µάχεται µε τη συνείδησή της καθώς εµβαθύνει στα γεγονότα της 13 ∆εκεµβρίου του ‘43.

 

Παραγωγός είναι η «Foss Productions» (Παραγωγοί Στέλιος Κοτιώνης και Δημήτριος Κατσαντώνης), σε συμπαραγωγή της ΕΡΤ και Cosmote TV, με την υποστήριξη του ΕΚΟΜΕ. Σεναριογράφος είναι ο ∆ηµήτριος Κατσαντώνης και διευθυντής φωτογραφίας ο Γιώργος Ραχµατούλιν ενώ σκηνογράφος η Ράνια Γερογιάννη.

Η ταινία αναμένεται το προσεχές χρονικό διάστημα να βγει στις κινηματογραφικές αίθουσες.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture