Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

/

Πάτρα: Συνεχίζονται οι εκπαιδευτικές δράσεις «Δες το Σφαιρικά» στην Πλαζ

Πάτρα: Συνεχίζονται οι εκπαιδευτικές δρά...

Τη δική τους διάσταση δίνουν τα προγράμματα που παρουσιάζονται από το Χορευτικό Τμήμα του Δήμου και το Θεατρικό Εργαστήρι του ΔΗΠΕΘΕ αλλά και Καραγκιόζης

Συνεχίζονται οι επισκέψεις σχολείων στο Πάρκο Εκπαιδευτικών Δράσεων Δήμου Πατρέων στην Πλαζ Αγυιάς για την παρακολούθηση των εκπαιδευτικών προγραμμάτων στο πλαίσιο της Εβδομάδας Περιβάλλοντος – «Δες το Σφαιρικά».

Μεταξύ των υπόλοιπων προγραμμάτων, τη δική τους διάσταση δίνουν τα προγράμματα που παρουσιάζονται από το Χορευτικό Τμήμα του Δήμου και το Θεατρικό Εργαστήρι για Παιδιά και Εφήβους του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας, όπως επίσης και από τον καραγκιοζοπαίχτη Χρήστο Καλπουζάνη.

Ο υπεύθυνος του Χορευτικού Τμήματος Δήμου Πατρέων, Χρήστος Γιαννόπουλος, μέσα από το πρόγραμμα «Η φύση της Κίνησης και η κίνηση στη Φύση» παρουσιάζει το πώς ο λαϊκός πολιτισμός εμπνέεται από τα στοιχεία και τα φαινόμενα της φύσης, και δίνει στα παιδιά την ευκαιρία να έλθουν σε επαφή με μύθους, δημοτικά τραγούδια και παραδοσιακούς χορούς που σχετίζονται με τον άνθρωπο και τον φυσικό περιβάλλον που ζει, εργάζεται και ονειρεύεται. Μαζί του είναι και η δασκάλα του Χορευτικού, Κωνστάτζα Κοσμάτου.

Μέσα από εκπαιδευτικά παιχνίδια και βιωματικές δράσεις με τίτλο «Το όνειρο ενός δέντρου», που υλοποιούν η Γιούλη Δούβου, η Μαρίνα Αγγελάτου και η Ιωάννα Τζαμαρία από το Θεατρικό Εργαστήρι του ΔΗΠΕΘΕ, οι μαθητές έρχονται σε επαφή με το σώμα τους, την ομάδα και το περιβάλλον. Με βασικό εργαλείο την ενσυναίσθηση, μπαίνουν σε ρόλο και αναγνωρίζουν την ανάγκη για «αναγέννηση» του φυσικού περιβάλλοντος.

Τέλος, ο συμπολίτης καραγκιοζοπαίχτης, Χρήστος Καλπουζάνης, με τη βοήθεια του Μιχάλη Παπαγεωργίου, φοιτητή του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών Πανεπιστημίου Πατρών, υλοποιούν ένα πρωτότυπο πρόγραμμα, στο οποίο ο Καραγκιόζης παίζει με τα παιδιά παντομίμα σε έναν μπερντέ που παίρνει φως από τον ήλιο. Ο Καραγκιόζης συμμετέχει μαζί τους και μιλά για το περιβάλλον και τη συμπεριφορά του ανθρώπου απέναντι σε αυτό.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture