Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΒΙΒΛΙΟ

/

Δήμητρα Χριστοπούλου: Νέο βιβλίο για τη φιλοσοφία των μαθηματικών- "Νεολογικισμός Νεοφρεγκεανισμός-Οι αριθμοί ως αντικείμενα"

Δήμητρα Χριστοπούλου: Νέο βιβλίο για τη ...

Τα μαθηματικά έχουν τη δική τους φιλοσοφία

Τι είναι οι αριθμοί; Πρόκειται για αφηρημένα αντικείμενα ή όχι; To ζήτημα προσεγγίζει η Καθηγήτρια Φιλοσοφίας Δήμητρα Χριστοπούλου στο βιβλίο της "Νεολογικισμός Νεοφρεγκεανισμός-Οι αριθμοί ως αντικείμενα".

Πρόκειται για μία ιδιαίτερη και σε βάθος προσέγγιση της Φιλοσοφίας των μαθηματικών. Το βιβλίο αποτελεί τη διδακτορική διατριβή της Δήμητρας Χριστοπούλου η οποία υποστηρίχθηκε τον Δεκέμβριο του 2005 και εκπονήθηκε στο πλαίσιο του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών “Ιστορία και Φιλοσοφία της Επιστήμης και της Τεχνολογίας” (Μ.Ι.Θ.Ε. ΕΚΠΑ and Σ.Ε.Μ.Φ.Ε. Ε.Μ.Π.). Αναφέρεται στον Νεοφρεγκεανισμό/Νεολογικισμό, το σύγχρονο ρεύμα της Φιλοσοφίας των Μαθηματικών που υποστηρίζει ότι οι αριθμοί είναι αφηρημένα αντικείμενα.

 

 

Η Δήμητρα Χριστοπούλου διδάσκει Φιλοσοφία Μαθηματικών εδώ και χρόνια. Έχει ασχοληθεί με την προβληματική του P. Benacerraf, τη διαμάχη μεταξύ Μαθηματικού Ρεαλισμού και Αντιρεαλισμού, το οντολογικό status των αριθμών, την σημασιολογία της μαθηματικής γλώσσας και τη μαθηματική γνωσιολογία.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture