Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΒΙΒΛΙΟ

/

Παρουσιάζεται διαδικτυακά την Τετάρτη το "Ναυάγιο" του Σπύρου Πετρουλάκη

Παρουσιάζεται διαδικτυακά την Τετάρτη το...

Την παρουσίαση προτείνει να παρακολουθήσετε και η "Γωνιά του Βιβλίου" - Πρόκειται για ένα ατμοσφαιρικό μυθιστόρημα που εναλλάσσεται σε δύο χρονικές περιόδους

Διαδικτυακή παρουσίαση του νέου βιβλίου του συγγραφέα Δημήτρη Πετρουλάκη με τίτλο «Το Ναυάγιο»  διοργανώνουν οι εκδόσεις Μίνωας σε συνεργασία με το Bookia την Τετάρτη 9 Ιουνίου 2021 στις 20:30 το βράδυ, όπου ο επιτυχημένος συγγραφέας θα συνομιλήσει με τον συγγραφέα – δημοσιογράφο Κώστα Χαρδαβέλα ενώ η υπέροχη Κρητικιά ηθοποιός Μαρία Τζομπανάκη θα διαβάσει αποσπάσματα υπό τη συνοδεία της κρητικής λύρας του Όθωνα Μπικάκη σε ένα ειδυλλιακό περιβάλλον έκπληξη!

Αξίζει να σημειωθεί πως η παρουσίαση θα προβληθεί διαδικτυακά και την προτείνει να την παρακολουθήστε και το Πατρινό βιβλιοπωλείο «Η Γωνιά του Βιβλίου» της οικογένειας Παπαχρίστου, το οποίο έχει επισκεφθεί παλιότερα ο συγγραφέας με αφορμή προηγούμενα βιβλία του.

Ο Σπύρος Πετρουλάκης ευχαριστεί τον Δήμαρχο Παλαιού Φαλήρου Γιάννη Φωστηρόπουλο και το Δ.Σ. για την παραχώρηση του Πολιτιστικού Κέντρου Φλοίσβου και το "Φωτόνιο" για την άψογη συνεργασία.

Τις σπουδαιότερες διαδρομές τις έχεις ήδη κάνει ψάχνοντας να βρεις τον χάρτη σου.

8/12/1966, Φαλκονέρα, ώρα 02:06.

SOS από Ηράκλειον.

Στίγμα μας: 36° 52´ B., 24° 08´ A. Βυθιζόμαστε!

Ο ασύρματος του πλοίου σιγεί, όπως και οι φωνές των επιβατών. Η Ειρήνη με τον Απόστολο, που ξεκίνησαν για το ταξίδι της ζωής τους, τώρα παλεύουν να τη σώσουν. Η μάχη με τον ασύμμετρο εχθρό είναι μεγάλη και άνιση. Ποιος θα σωθεί; Ποιος θα χαθεί;

Σύγχρονη εποχή.

Η Άρτεμις, τρεις μέρες μετά τον θάνατο της γιαγιάς της, ανακαλύπτει μερικές ξεθωριασμένες εφημερίδες μιας άλλης εποχής. Σε πρώτο πλάνο βρίσκεται το ναυάγιο του «Ηράκλειον». Η γυναίκα που αντικρίζει στην κυκλωμένη φωτογραφία τής θυμίζει τη γιαγιά της. Ίδιο όνομα, ίδιο πρόσωπο, μα διαφορετικό επώνυμο. Δίχως να το γνωρίζει, κρατά ένα κουβάρι με αγκαθωτά νήματα, που, καθώς ξετυλίγεται, τα αγκάθια του χώνονται βαθιά στην καρδιά της.

Κύθηρα, Αθήνα, Παρίσι. Ένα μυστηριώδες τρίγωνο, ένα ταξίδι που δεν τέλειωσε ποτέ.

Κριτικές

«Αφέθηκα στα κύματα της τρικυμίας, περιπλανήθηκα στα Κύθηρα και στο Παρίσι, μέθυσα με αρώματα. Άνοι­ξα τα παράθυρα της καρδιάς μου να μπούνε οι χαρές, να μοσχοβολήσει η πλάση συγχώρεση κι αγάπη. Κι όλα αυτά με αφορμή αυτό το βιβλίο. Στα χέρια του Πετρουλάκη ακόμα και το πιο επικίνδυνο ταξίδι μπορεί να χαρίσει απόλαυση στον αναγνώστη», Αλκυόνη Παπαδάκη Συγγραφέας

«Με φόντο το ναυάγιο του οχηματαγωγού Ηράκλειον, που τον Δεκέμβριο του 1966 συγκλόνισε το πανελλήνιο, ο Σπύρος Πετρουλάκης χτίζει με μαεστρία ένα ατμοσφαιρικό μυθιστόρημα, το οποίο εναλλάσσεται σε δύο χρονικές περιόδους και κρατάει όλο το συναί­σθημα και τη φόρτιση μέχρι το τέλος, εκεί όπου η τάξη ανατρέπεται και η τραγωδία επαναλαμβάνεται σε σύγ­χρονες μορφές. Πληροφορίες ιστοριογραφικά εξακριβωμένες, ανατροπές και κείμενο που ανακυκλώνει συναί­σθημα και φόρτιση και τα επιστρέφει στον αναγνώστη σε μια άκρως ενδια­φέρουσα ιστορία αφανών ηρώων της ζωής. Αξίζει να διαβαστεί!», Φιλομήλα Λαπατά Συγγραφέας.

Το βιβλίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μίνωας.

https://www.facebook.com/events/299329015174001/

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture