Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΣΙΝΕΜΑ

/

Ξεκινά γυρίσματα στην Αγγλία ο Indiana Jones 5

Ξεκινά γυρίσματα στην Αγγλία ο Indiana Jones 5

Όταν με το καλό βγει η ταινία στις κινηματογραφικές αίθουσες τον Ιούλιο του 2022, ο Χάρισον Φορντ θα είναι αισίως 80 ετών

Ιδιαίτερα ευχάριστη είναι η είδηση που έγινε γνωστή και την έγραψε και το deadline.com ότι ξεκινούν αυτές τις μέρες επιτέλους τα γυρίσματα του νέου φιλμ του Ιντιάνα Τζόουνς, ενός από τους πιο δημοφιλείς ήρωες της 7ης τέχνης που μας πρωτοσυστήθηκε πριν ακριβώς 40 χρόνια στην θεαματική περιπέτεια «Ο Ιντιάνα Τζόουνς και οι κυνηγοί της Χαμένης Κιβωτού» με τον Χάρισον Φορντ στον βασικό ρόλο και συμπρωταγωνίστρια την Κάρεν Άλεν. Εκείνη η πρώτη ταινία είχε κάνει εισπράξεις 389,9 εκατομμύρια δολάρια, παγκοσμίως και προτάθηκε για 9 βραβεία Όσκαρ, ανάμεσα τους και καλύτερης ταινίας (κέρδισε 4 τεχνικά και ένα ειδικό μοντάζ ηχητικών εφέ) ενώ στις Αμερικάνικες αίθουσες είχε ξεπροβάλλει στις 12 Ιουνίου του 1981 και στην Ελλάδα περίπου 6 μήνες αργότερα στις 18 Δεκεμβρίου του 1981.

Τη νέα περιπέτεια του Ίντι, το Indiana Jones 5 που προγραμματίζεται να κάνει πρεμιέρα στις 29 Ιουλίου 2022 σκηνοθετεί ο Τζέιμς Μάνγκολντ, ο οποίος έχει υπογράψει επιτυχημένες ταινίες όπως «Το κορίτσι που άφησα πίσω», το «Walk the Line», το «Ford v Ferrari» και το «Logan» για το οποίο απέσπασε υποψηφιότητα για το βραβείο Όσκαρ Καλύτερου Προσαρμοσμένου Σεναρίου.

Τα γυρίσματα σύμφωνα με το deadline.com, ξεκινούν στα στούντιο Pinewood της Αγγλίας καθώς και σε άλλες τοποθεσίες του Ηνωμένου Βασιλείου.

Τον Harrison Ford που όταν με το καλό βγει η νέα ταινία στις αίθουσες θα είναι σισίως 80 ετών (έχει γενέθλια στις 13 Ιουλίου) πλαισιώνουν ο Δανός σταρ Mads Mikkelsen του Οσκαρικού «Another Round – Άσπρο Πάτο» που βγαίνει 1η Ιουλίου 2021 στην Ελλάδα, και η Phoebe Waller-Bridge της σειράς Fleabag, οι Boyd Holbrook, Shaunette Renée Wilson και ο Thomas Kretschmann των «Avengers: Age of Ultron».  

Το νέο καλοκαιρινό τεύχος του Βρετανικού Empire σε κείμενο του για τη νέα περιπέτεια του Ιντιάνα Τζόουνς, αποκαλύπτει ότι το στόρι της νέας ταινίας διαδραματίζεται στη δεκαετία του ’60 και πως το κενό ανάμεσα στην 4η ταινία του Ίντι που ήταν «Ο Ιντιάνα Τζόουνς και το βασίλειο του κρυστάλλινου κρανίου» (όπου έπαιζαν και οι Σάγια Λα Μπεφ και Κέιτ Μπλάνσετ) και τη νέα που ξεκινά γυρίσματα, είναι 14 χρόνια. Το 4ο φιλμ είχε βγει στις 22 Μαΐου 2008 και οι συνολικές εισπράξεις στο αμερικανικό box office και τον υπόλοιπο κόσμο έφτασαν τα 790,6 εκατομμύρια δολάρια, νούμερο που θεωρήθηκε και ρεκόρ στο franchise του Ιντιάνα Τζόουνς.

Οι άλλες 2 ταινίες είχε γυριστεί και προβληθεί τη δεκαετία του ’80 και ήταν "Ο Ιντιάνα Τζόουνς και ο ναός του χαμένου θησαυρού" το 1984 και "Ο Ιντιάνα Τζόουνς και η Τελευταία Σταυροφορία" το 1989 όπου έπαιζε και ο αξέχαστος Σον Κόνερι.

Μία σημαντική διαφορά είναι πως και τις 4 προηγούμενες ταινίες τις έχει σκηνοθετήσει ο Στίβεν Σπίλμπεργκ, ωστόσο στο Indiana Jones 5 όπως προείπαμε, παραδίδει τη σκυτάλη στον James Mangold. Όσο για το νούμερο των εισπράξεων και των 4 ταινιών μαζί, σίγουρα ζαλίζει, είναι όπως αναφέρει το Empire, 1 δις, 961 εκατομμύρια, 339 χιλιάδες και 569 δολάρια! Τη μουσική θα γράψει ξανά ο John Williams.

Εννοείται πως αναμένουμε την ταινία και στην Πάτρα όταν κάνει πρεμιέρα.

Επιμέλεια: Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture