Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Κάλεσμα συμμετοχής στην απεργία της Πέμπτης και από το Συνδικάτο Ποτών Τροφίμων Ν. Αχαΐας

Κάλεσμα συμμετοχής στην απεργία της Πέμπ...

Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας συνεχίζει το έργο όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων κλιμακώνοντας την αντεργατική επίθεση, αναφέρει σε ανακοίνωση του

Ανακοίνωση – κάλεσμα ώστε όλοι και όλες να λάβουμε μέρος στην απεργιακή συγκέντρωση την Πέμπτη 10 Ιουνίου 2021 στις 10:30 το πρωί στο Εργατικό Κέντρο Πάτρας στην οδό Κολοκοτρώνη, απευθύνει το Συνδικάτο Ποτών Τροφίμων Ν. Αχαΐας.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας συνεχίζει το έργο όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων κλιμακώνοντας την αντεργατική επίθεση.

Το αντεργατικό έκτρωμα που ετοιμάζεται να ψηφιστεί, περιέχει:

•             10 – 13 ώρες δουλειά την ημέρα, ως 78 την εβδομάδα – πολλές από αυτές απλήρωτες

•             Αύξηση των "νόμιμων" υπερωριών στις 150 ώρες – 30 ώρες με 20% λιγότερη προσαύξηση

•             Επέκταση της κατάργησης της Κυριακής αργίας

•             Τηλεργασία χωρίς όρια – καταργώντας την υποχρέωση του εργοδότη να παρέχει εξοπλισμό

•             Απελευθέρωση απολύσεων – ακόμα και όσων θα κρίνονται παράνομες ή/και καταχρηστικές

•             Νέα εμπόδια στην απεργία που έρχονται να προστεθούν στα προηγούμενα

•             Ηλεκτρονικό φακέλωμα των σωματείων – κατάργηση της επιθεώρησης εργασίας.

Τα συγκεκριμένα μέτρα που η κυβέρνηση επιδιώκει την ψήφισή τους είναι πάγιες αξιώσεις των μεγάλων επιχειρηματικών συμφερόντων και θα έρθουν να προστεθούν στα προηγούμενα. Υλοποιούνται σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση από τις κυβερνήσεις ανεξαρτήτως απόχρωσης και στοχεύουν να ενισχύσουν την ανταγωνιστικότητα και την κερδοφορία αλλά και να αντιμετωπίσουν τις συνέπειες την νέας οικονομικής καπιταλιστικής κρίσης που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Τα μέτρα που προωθούνται είναι προαπαιτούμενα για την εκταμίευση του ταμείου ανάκαμψης στο οποίο έχουν συμφωνήσει όχι μόνο οι κυβερνήσεις των κρατών της Ευρωπαϊκής Ένωσης αλλά και τα αντιπολιτευτικά κόμματα. Έτσι και στη χώρα μας εφαρμόζουν αντεργατικά μέτρα που υπηρετούν την ανάπτυξη προς όφελος των λίγων.

Στους χώρους δουλειάς θα εκτιναχτεί η εντατικοποίηση. Όταν έχει πολύ δουλειά θα υπάρχουν υπερωρίες που δεν θα πληρώνονται, ενώ τις ημέρες που θα έχει κάπως λιγότερη δουλειά, η εργοδοσία θα μειώνει το ωράριο προκειμένου να πατσίσει τις υπερωρίες και έτσι στο τρέξιμο θα είμαστε και αυτές τις ημέρες.

Θα αυξηθούν τα εργατικά ατυχήματα που σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία τα περισσότερα και τα πιο σοβαρά συμβαίνουν μετά το 8ωρο. Η ζωή μας θα γίνει ακόμα περισσότερο σμπαράλια και αυτό το παρουσιάζουν ως εκσυγχρονισμό παρότι σήμερα υπάρχουν απεριόριστες δυνατότητες να ζήσουμε καλύτερα.

Οι μεγαλοεργοδότες ήδη κάνουν παρατηρήσεις στο νομοσχέδιο για να το φέρουν ακόμα πιο κοντά στα μέτρα τους, με ολέθριες συνέπειες για τους εργαζόμενους και τις οικογένειές τους.

 Το μόνο που μπορεί να σταματήσει τους σχεδιασμούς τους είναι η οργανωμένη απάντησή μας, η απεργία για να μην περάσει το αντεργατικό τερατούργημα. Μόνο αυτό φοβούνται και για να το εμποδίσουν έχουν επιστρατεύσει και τα τσιράκια τους στο συνδικαλιστικό κίνημα, στην ηγεσία της ΓΣΕΕ που ψάχνει εναγωνίως τις θετικές πλευρές του νομοσχεδίου. Και στην Πάτρα παραμονές της απεργίας οι δυνάμεις της συνδικαλιστικής μαφίας, είχαν σαν προτεραιότητα να πλήξουν τις αρχαιρεσίες του ΕΚ Πάτρας χωρίς να τους καίγεται καρφί για τους εργαζόμενους της περιοχής και  το νομοσχέδιο-έκτρωμα. Για άλλη μια φορά αποδεικνύουν το μέγεθος της υποταγής τους στην κυβερνητική πολιτική. Οι ύπουλες τακτικές τους δε θα περάσουν! Το ταξικό κίνημα θα δώσει την απάντησή του στις 10 Ιούνη έξω από το Εργατικό Κέντρο Πάτρας!

Απαιτούμε – Διεκδικούμε:

-              Να αποσυρθεί το αντεργατικό έκτρωμα

-              Όχι μόνο να μην αυξηθεί ο χρόνος εργασίας αλλά να θεσπιστεί 5μερο, 7ωρο, 35ωρο

-              Κατάργηση όλης της αντεργατικής νομοθεσίας που έχουν ψηφίσει όλες οι κυβερνήσεις ΝΔ/Συριζα/Κιναλ-Πασοκ κτλ

-              Προσλήψεις στην υγεία, στα νοσοκομεία της Αχαΐας – επίταξη ιδιωτών.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις