Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Εγκρίθηκε η χρηματοδότηση για την κατασκευή δρόμου που θα οδηγεί στο Παναχαϊκό όρος

Εγκρίθηκε η χρηματοδότηση για την κατασκ...

Το έργο ύψους 1.712.000 ευρώ εντάχθηκε στο Πρόγραμμα «Φιλόδημος» και προβλέπει την κατασκευή νέας ασφαλτοστρωμένης οδού από την Ζάστοβα μέχρι την Κοκκινόβρυση

Πρόσβαση στο Παναχαϊκό όρος που δεσπόζει πάνω από την πόλη της Πάτρας αναμένεται να έχουν στο μέλλον οι Πατρινοί και οι επισκέπτες μέσω νέας ασφαλτοστρωμένης οδού που θα κατασκευάσει ο Δήμος και η οποία θα ξεκινά από την Ζάστοβα μέχρι την Κοκκινόβρυση.

Το σημαντικό, για την πόλη, έργο εντάχθηκε στο Πρόγραμμα «Φιλόδημος» και εγκρίθηκε χρηματοδότηση ύψους 1.712.000 ευρώ, όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση.  

Ο στόχος της Δημοτικής Αρχής είναι πέραν της Aνάπλασης του παραλιακού μετώπου της Πάτρας, να αναδειχθεί και το Παναχαϊκό όρος και οι Πατρινοί να έχουν ασφαλή και σύγχρονη πρόσβαση σε μεγάλο υψόμετρο για την αναψυχή τους ενώ ταυτόχρονα να εξυπηρετούνται και πολλοί αγροτοκτηνοτρόφοι της περιοχής.

Το Παναχαϊκό παρά το ότι απέχει ελάχιστα από την πόλη, μέχρι τώρα η οδική πρόσβαση σε αυτό είναι δύσκολη.

Η μελέτη του έργου έγινε από την Διεύθυνση Έργων Υποδομής του Δήμου. Η Δημοτική Αρχή εκφράζει και πάλι δημόσια τις ευχαριστίες της προς τους εργαζόμενους για την όλη τους προσπάθεια.

*Να προσθέσουμε πως το Παναχαϊκό όρος είναι το βορειότερο βουνό της Πελοποννήσου και καταλαμβάνει το βόρειο-κεντρικό τμήμα του Νομού Αχαΐας ενώ η ψηλότερη κορυφή του είναι στα 1928 μέτρα.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις