Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ART

/

«Cruella» στα σινεμά: Η Εμμα Στόουν σε ένα εκθαμβωτικό punk- rock fashion show

«Cruella» στα σινεμά: Η Εμμα Στόουν σε έ...
Μπακοπούλου Άντυ
[email protected]

Το απίθανο βεστιάριο του φιλμ της Disney επηρεάζεται από Sex Pistols και Vivienne Westwood, η ηρωίδα έγινε ήδη κούκλα και μακιγιάζ της Mac

Οι κινηματογράφοι ξανάνοιξαν τις πόρτες τους και – ζήτω- έχουμε μια δυναμική είσοδο από τον κολοσσό της Disney με μια οικογενειακή ταινία  εκπληκτικά stylish: Η «Cruella» κάνει πρεμιέρα ως η πιο glam, παρανοική εγκληματίας στην ιστορία του σινεμά. Τα ρούχα της έχουν επιρροές από το Λονδίνο των seventies, τους Sex Pistols, τη Νίνα Χάγκεν αλλά και τη Μαρία Αντουανέτα, τη Vivienne Westwood και τον Alexander Mc Queen. Ακόμα και η τουαλέτα – δέντρο του θρυλικού couturier Charles James στο Μουσείο Metropolitan της Νέας Υόρκης αποτέλεσε έμπνευση.  Ετσι, δεν θα ευχαριστηθεί μόνο το παιδί στη σκοτεινή αίθουσα αλλά και η μαμά ως fashionista…

Πρωταγωνίστρια η Εμμα Στόουν, η βραβευμένη με Οσκαρ 32χρονη σταρ από την Αριζόνα που μόλις έγινε μαμά και αγαπήσαμε σε μεγάλες κινηματογραφικές επιτυχίες (Easy A, Crazy stupid Love, The Help, Spiderman, Birdman, LaLaLand, The Favourite κ.α.)  Η εκφραστικότατη ηθοποιός μεταμορφώνεται σε τρομακτική Cruella de Vil με τον καταδικό της τρόπο απολαμβάνοντας μια εξωφρενικά εκκεντρική γκαρνταρόμπα.

Θα την δούμε με μοτοσυκλετικό δερμάτινο παντελόνι με γκλίτερ, τουαλέτες -υπερπαραγωγές, ασύμμετρα μαντό, περίτεχνες μάσκες και την ασπρόμαυρη περούκα σε πιο crazy εκδοχή. Μια πελώρια κόκκινη «ουρά» συνδυασμένη με ροκ μπουφάν έχει γίνει το σήμα κατατεθέν της ταινίας. Ηδη τα διεθνή media αποκαλούν το φιλμ «punk rock fashion show». Όπως ανακοινώθηκε η Εμμα Στόουν κάνει 47 διαφορετικές εμφανίσεις ενώ το αντίπαλον δέος, η Εμμα Τόμσον αλλάζει 33 φορές σε άλλο ύφος. Η πρώτη άλλωστε ενσαρκώνει μια ανερχόμενη βρετανίδα designer εμμονική με τα δέρματα σκύλων, ενώ η δεύτερη έναν κλασικό μύθο της βρετανικής μόδας, τη βαρόνη με attitude τύπου Anna Wintour.

Υπεύθυνη για τα outfits είναι η βραβευμένη με Οσκαρ ενδυματολόγος Jenny Beavan, που είχε σχεδιάσει και τα κοστούμια του Mad Max.  Όπως εξήγησε: «Πήρα στοιχεία από Vivienne Westwood και τον παλμό των Sex Pistols και της King's Road. Θυμάμαι ακόμα την αίσθηση που δημιουργούσε η εποχή τους. Εκανα έρευνα σε πολλά vintage stores, παλαιοπωλεία και αγορές μεταχειρισμένων σε Αγγλία και Λος Αντζελες. Πήρα πολλές ιδέες και στο Portobello. Eπισκέφθηκα στη Νέα Υόρκη το υπέροχο vintage market A Current Affair. Για τη βαρόνη μελέτησα τα αρχεία του Dior και παλιά τεύχη της Vogue από τις δεκαετίες ’60 και ’70».  

Το style της Cruella πάντως έχει ήδη «βγει» και στην αγορά. Εγινε κούκλα της Disney και μακιγιάζ της Mac. Το μόνο δεν επιτράπηκε στην θεαματική εικόνα της Εμμα Στόουν ήταν τελικά το… κάπνισμα.

«Ο φόβος και ο τρόμος για τα 101 σκυλάκια της Δαλματίας κρατά στο χέρι της πάντα μία πίπα με αναμμένο τσιγάρο. Δεν επιτρέπεται το 2021. Απαγορεύεται να καπνίζουμε μπροστά στην κάμερα στις ταινίες της Disney. Είχα ενθουσιαστεί με τον πράσινο καπνό που θα έβγαζε αλλά δεν ήταν δυνατό να συμβεί» εξήγησε η πρωταγωνίστρια στους New York Times. (Το κάπνισμα δεν επιτρέπεται να προβάλλεται στις ταινίες τις Disney από το 2007. Το 2015  ο κανόνας εξαπλώθηκε και στις εταιρίες παραγωγής με τις οποίες συνεργάζεται όπως είναι οι Marvel, Pixar και Lucasfilm. Ακόμα και το Netflix το 2019 είπε όχι στο κάπνισμα στις παραγωγές για ηλικίες κάτω των 14).

 -Η σκηνοθεσία της «Cruella» είναι του Craig Gillespie. Διαδέχεται την ταινία κινουμένων σχεδίων του 1961 και την live action διασκευή του 1996 με την Γκλεν Kλόουζ.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Best View