Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

/

Στο Πολύεδρο λειτουργεί η έκθεση ζωγραφικής του Σωκράτη Ευγενίδη

Στο Πολύεδρο λειτουργεί η έκθεση ζωγραφι...

Τίτλος της μοναδικής αυτής έκθεσης που θα είναι ανοικτή έως και το Σάββατο 5 Ιουνίου 2021 είναι «Όταν μια βιβλική καταστροφή μεταμορφώνεται σε Τέχνη»

Ευχάριστο αν μη τι άλλο είναι το γεγονός πως μετά από την πολύμηνη καραντίνα και τώρα που όλα σιγά σιγά αρχίζουν να επαναλειτουργούν, ξεκίνησε εδώ και λίγες μέρες στο χώρο του Πολύεδρου στην Κανακάρη 147, στην Πάτρα μία έκθεση ζωγραφικής όπου παρουσιάζεται η τελευταία ζωγραφική δουλειά του εικαστικού δημιουργού Σωκράτη Ευγενίδη, ο οποίος έχει γεννηθεί στην Πάτρα και είχε θητεύσει κοντά στον σπουδαίο ζωγράφο μας Δημήτρη Μυταρά.

Από το περασμένο Σάββατο 29 Μαΐου λοιπόν και έως το Σάββατο 5 Ιουνίου στο Πολύεδρο, παρουσιάζεται για τους φιλότεχνους η έκθεση με τίτλο «Όταν μια βιβλική καταστροφή μεταμορφώνεται σε Τέχνη» και αποτελεί ένα εικαστικό ταξίδι στο Αιγαίο, έναν σταθμό στη Σαντορίνη, με το λευκό και το μπλε σε μια αέναη μάχη στην παλέτα του δημιουργού.

Ο Σωκράτης Ευγενίδης έχει γεννηθεί το 1958 και από το 1985 έως το 1987, παρακολούθησε μαθήματα  ζωγραφικής, στο εργαστήριο του Δημήτρη Μυταρά, στη Σχολή Καλών Τεχνών στην  Αθήνα. Έχει παρακολουθήσει επίσης ανεξάρτητα μαθήματα της Ρωσικής σχολής ζωγραφικής. Από το 1982 έλαβε μέρος σε ατομικές και ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Συνεργάζεται με Γκαλερί του εξωτερικού και πολύ γρήγορα τα έργα του προτιμήθηκαν από συλλέκτες, στην Ευρώπη, τις ΗΠΑ και την Ασία.

Οι ώρες λειτουργίας της έκθεσης είναι 9:00 – 21:00, κάθε μέρα εκτός Κυριακής. Λειτουργεί  με όλα τα επιβεβλημένα μέτρα προστασίας κατά της πανδημίας.

*Τα έργα που εκτίθενται στο Πολύεδρο είναι το αποτέλεσμα εργασίας δύο ετών και αποτελεί την πιο πρόσφατη εικαστική δημιουργία του Σωκράτη Ευγενίδη.

Αξίζει να σημειωθεί πως από τις 15 Ιουνίου κι έπειτα, περίπου 10 πίνακες του Σωκράτη Ευγενίδη θα εκτίθενται στην γκαλερί Art Space, στη Σαντορίνη, επιστρέφοντας κατά κάποιο τρόπο στον φυσικό χώρο έμπνευσης αυτής της μοναδικής δουλειάς.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture