Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ο γύρος της Ευρώπης σε 35 μέρες- Στο πρόγραμμα και η Ελλάδα

Ο γύρος της Ευρώπης σε 35 μέρες- Στο πρό...

ΔΕΙΤΕ τις λεπτομέρειες

Μια ενδιαφέρουσα πρωτοβουλία θα ξεκινήσει στις 2 Σεπτεμβρίου 2021. Πρόκειται για το εκθεσιακό τρένο Connecting Europe Express. Ενα τρένο θα επισκεφτεί 26 χώρες της Ευρώπης, συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας μέσα σε 35 ημέρες. Όλο αυτό είναι μία πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στο πλαίσιο της ανακήρυξης του 2021 ως Ευρωπαϊκού Έτους Σιδηροδρόμου.

Όπως ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, σκοπός του προγράμματος είναι να αναδείξει τη δύναμη που έχει ο σιδηρόδρομος να συνδέει ανθρώπους και επιχειρήσεις και να γιορτάσει τους πολιτιστικούς, οικονομικούς και φυσικούς δεσμούς που έχουν αναπτυχθεί μεταξύ των κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, δίνοντας παράλληλα έμφαση στις πολιτικές επενδύσεων στις μεταφορές και υποδομές.

Καθώς βέβαια το εύρος των σιδηροδρομικών γραμμών ποικίλει από χώρα σε χώρα, η σύνδεση όλης της Ευρώπης δεν θα ήταν δυνατή με ένα μόνο τρένο. Έτσι, θα χρησιμοποιηθούν τρία διαφορετικά τρένα. Όπως γράφει το itspossible.gr το αρχικό τρένο κανονικού εύρους (1.435 χιλιοστά), το οποίο θα επισκεφτεί και την Ελλάδα, θα αποτελείται από έξι βαγόνια: δύο εκθεσιακά τα οποία θα παρουσιάζουν σιδηροδρομικές τεχνολογίες και καινοτομίες, ένα βαγόνι συσκέψεων, καθώς και βαγόνια με καθίσματα, εστιατόριο και κουκέτες. Ένα διαφορετικό τρένο “Ιβηρικού εύρους” (1.668 χιλιοστά) θα χρησιμοποιηθεί για την Ισπανία και την Πορτογαλία και ένα τρένο “Ρωσικού εύρους” (1.524 χιλιοστά) θα ταξιδέψει στις χώρες της Βαλτικής.

Το ταξίδι θα ξεκινήσει στην Πορτογαλία στις 2 Σεπτεμβρίου, και μέσα στις επόμενες 35 μέρες το τρένο θα περάσει από 40 πόλεις 26 κρατών, καταλήγοντας στο Παρίσι στις 7 Οκτωβρίου. Στις 14 Σεπτεμβρίου το τρένο θα φτάσει στην Αθήνα (μέσω Βόρειας Μακεδονίας) με ενδιάμεσες στάσεις σε Ειδομένη και Θεσσαλονίκη, ενώ την επόμενη μέρα θα αναχωρήσει προς Βουλγαρία και πάλι μέσω Θεσσαλονίκης. 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ τον χάρτη με όλους τους σταθμούς

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις