Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Εμβόλιο AstraZeneca: Συγκλονίζει ο σύζυγος της 63χρονης που κατέληξε - Μου είπε "δεν αναπνέω, λίγο νερό"

Εμβόλιο AstraZeneca: Συγκλονίζει ο σύζυγ...

Συναγερμός στο νησί

"Την είχαμε καμάρι κι αυτή τη στιγμή την έχουμε χάσει". Συντετριμμένος είναι ο σύζυγος της 63χρονης γυναίκας στη Λέσβο, που έπαθε έμφραγμα και ανακοπή λίγες ημέρες μετά τον εμβολιασμό της με AstraZeneca και δυστυχώς κατέληξε, έπειτα από σκληρή μάχη που έδωσε.

"Δεν ξέραμε ότι είναι από το εμβόλιο και την πατήσαμε και την χάσαμε τη γυναίκα μας", λέει ο σύζυγος της γυναίκας, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο mega. Όπως εξηγεί, "ένα μήνα και 23 ημέρες έκατσε εκεί μέσα στην εντατική. Όταν πήγαμε στην εντατική πήγαμε με έμφραγμα και ανακοπή. Και μετά επειδή έκατσε ένα μήνα, έπαθε πάλι ανακοπή και λοίμωξη μέσα στην εντατική".

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ο θάνατος της 63χρονης παρουσιάζει χαρακτηριστικά που παραπέμπουν στο σύνδρομο VITT, την παρενέργεια του εμβολίου που συνδυάζει θρόμβωση και θρομβοπενία. "Η γυναίκα μου ήταν κι οπαδός του εμβολίου πήγε και το έκανε. Στην αρχή έπαθε κάποιους ιλίγγους, μετά πονούσε το πόδι της και μετά είχε φοβερούς πονοκεφάλους", σημειώνει ο σύζυγός της. Τα συμπτώματα δεν υποχωρούσαν και έτσι το μεσημέρι της 1ης Απριλίου, η 63χρονη γυναίκα διακομίστηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο Μυτιλήνης. "Μιλούσαμε με πάρα πολλούς φίλους από την Αθήνα όλη την ημέρα και ξαφνικά το μεσημέρι 3 περίπου μου λέει 'δεν αναπνέω, λίγο νερό'. Πήραμε το ασθενοφόρο, έπαθε ανακοπή μέσα στο ασθενοφόρο" συνεχίζει ο άνδρας.

Από την 1η Απριλίου, η 63χρονη γυναίκα πάλευε για να κρατηθεί στη ζωή, ωστόσο, παρά τις προσπάθειες των γιατρών να την επαναφέρουν, τελικά άφησε την τελευταία της πνοή. "Παλιά είχαμε κάνει ένα χειρουργείο στον πνεύμονα γιατί είχε έναν καλοήθη όγκο και τον βγάλαμε. Πέρασε πάρα πολλά χρόνια και δεν είχε κανένα πρόβλημα. Η γυναίκα μου έκανε μια συντηρητική ζωή, δεν έκανε σκληρή ζωή. Εμείς τη γυναίκα μου την αγαπούσαμε, την είχαμε καμάρι κι αυτή τη στιγμή την έχουμε χάσει", αναφέρει ο σύζυγός της. Σύμφωνα με το mega, η τραγική κατάληξη σήμανε νέο συναγερμό στην επιτροπή φαρμακοεπαγρύπνησης που διερευνά αν το τραγικό συμβάν συσχετίζεται με τον εμβολιασμό της ενώ για το συμβάν ενημερώθηκε ήδη και η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών. Σημειώνεται πάντως, πως σύμφωνα με την "Καθημερινή" στη χώρα μας έχουν εξεταστεί τέσσερις περιπτώσεις θρομβώσεων μετά τη χορήγηση εμβολίου AstraZeneca, ενώ το μόνο επεισόδιο στη χώρα μας που αποδίδεται επισήμως στον εμβολιασμό -έχει αναφερθεί και στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων- αφορά την 63χρονη στη Μυτιλήνη, η οποία και κατέληξε.

Καλύτερα η 47χρονη, κρίσιμη αλλά σταθερή η κατάσταση της 44χρονης

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, προσωρινή ήταν ευτυχώς η επιδείνωση που παρουσίασε χθες η κατάσταση της υγείας της 47χρονης γυναίκας, η οποία νοσηλεύεται στο ΠΑΓΝΗ με εγκεφαλικό και παράλυση λίγο μετά τον εμβολιασμό της με AstraZeneca. «Ήταν παρωδικό. Σήμερα είναι καλύτερα. Και βελτιώνεται η κλινική της εικόνα», σημειώνει ο Γιώργος Χαλκιαδάκης, διοικητής του ΠΑΓΝΗ. Στον αντίποδα, σταθερή, αλλά κρίσιμη παραμένει η κατάσταση υγείας της 44χρονης Γλυκερίας που υπέστη θρόμβωση με τον εμβολιασμό της.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις