Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPOTLIGHT

/

Μ. Φουρθιώτης από τη φυλακή: Έχω μείνει 40 κιλά- Δεν ζήτησα να νοσηλευτώ στο Δρομοκαΐτειο

Μ. Φουρθιώτης από τη φυλακή: Έχω μείνει ...

Την πρώτη του συνέντευξη μέσα από τον Κορυδαλλό έδωσε το πρωί της Τρίτης ο Μένιος Φουρθιώτης

Την πρώτη του συνέντευξη μέσα από τον Κορυδαλλό έδωσε το πρωί της Τρίτης ο Μένιος Φουρθιώτης, ο οποίος μίλησε για τη νοσηλεία του στο Δρομοκαΐτειο, για την κατάσταση της υγείας του, αλλά και για όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας. «Επέλεξα τόσο καιρό τόσο εγώ όσο και οι δικηγόροι να μην δημοσιοποιήσουν τα θέματα της δικογραφίας. Η δικαιοσύνη αποφάσισε αυτό που έπρεπε. Τη σέβομαι της έχω απόλυτη εμπιστοσύνη και θα κάνει τη δουλειά της. Κανείς δεν έχει γνώση της πραγματικότητας», ανέφερε ο παρουσιαστής μιλώντας στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα» τονίζοντας πως για την νοσηλεία του στο Δρομοκαΐτειο, όσο και για τις δηλώσεις του κ. Γιαννάκου έχουν λάβει γνώση το υπουργείο Υγείας και ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου καθώς τα προσωπικά δεδομένα πρέπει να παραμένουν απόρρητα.

«Ο Πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος δεν είναι ο γιατρός που με εξέτασε. Δεύτερον το θέμα υγείας των κιλών υπάρχει από το 2008, η κατάσταση έπρεπε να αντιμετωπιστεί προκειμένου να λάβω την ειδική αγωγή σε αυτές τις περιπτώσεις. Δεν ζήτησα να νοσηλευτώ. Υπάρχει το έγγραφο από το Δρομοκαΐτειο που μου συνέστησε να νοσηλευτώ», είπε χαρακτηριστικά ο Μένιος Φουρθιώτης και πρόσθεσε: «Με πήγαν στο Δρομοκαΐτειο γιατί εδώ δεν αποφασίζουμε εμείς. Δεν έχω το δικαίωμα να πάω ιδιωτικό νοσοκομείο ή νοσοκομείο της επιλογής μου. Ακολουθήθηκε η διαδικασία, όπως προβλέπεται κι έτσι πήγα στο νοσοκομείο που εφημέρευε», είπε ακόμη ο παρουσιαστής, ο οποίος εν συνεχεία τόνισε ότι το Δρομοκαΐτειο λέει πως όχι μόνο δεν ζήτησα να μείνω εκεί, αλλά ζήτησα την αγωγή, η οποία είναι πολύ συγκεκριμένη.

 

 

Ο Μένιος Φουρθιώτης, όμως, δεν έμεινε μόνο σ' αυτά. Αποκάλυψε πως έχει χάσει 12 κιλά στη φυλακή και πως έχει φθάσει, πλέον, να ζυγίζει να ζυγίζει 40 κιλά. 

«Υπάρχει μία μητέρα τώρα που ακούει. Εγώ πήγα στο νοσοκομείο για να πάρω την αγωγή και να εξετάσουν πως είναι η υγεία μου καθώς είμαι περίπου ένα μήνα στις φυλακές. Οι γιατροί μου συνέστησαν να ακολουθήσω την ειδική αγωγή, να παρακολουθούμε συχνά από τους γιατρούς», ανέφερε χαρακτηριστικά για να προσθέσει πως έχασε 12 κιλά στη φυλακή και ότι έχει φτάσει στα 40 κιλά.Ταυτόχρονα ο Μένιος Φουρθιώτης αναφέρθηκε και στην καταγγελία ότι δεν του έδωσαν καν νερό στο Δρομοκαΐτειο. «Ζήτησα ένα νερό, δεν μου το προσέφεραν στο Δρομοκαΐτειο, επίσης δεν μου ζήτησαν να νοσηλευτώ. Αντιθέτως οι αστυνομικοί συνοδοί, τους οποίους ευχαριστώ, προσφέρθηκαν να μου δώσουν το δικό τους νερό», είπε και πρόσθεσε: «Ο κ. Γιαννάκος έχει παραβιάσει το θέμα του ιατρικού απορρήτου, ο οποίος ψεύδεται και δεν έχει δικαίωμα να έχει πρόσβαση στον ιατρικό μου φάκελο».

Ο παρουσιαστής πρόσθεσε πως στις φυλακές δεν δέχεται καμία ειδική μεταχείριση, καθώς «η κυρία Νικολάου και ο κύριος Οικονόμου έχουν κάνει μία εξαιρετική δουλειά και προσπάθεια στο σωφρονιστικό ίδρυμα και προσπαθούν καθημερινά ώστε οι συνθήκες των κρατουμένων να είναι αξιοπρεπέστατες» για να προσθέσει πως «οι άνθρωποι είναι από πάνω όλοι μέρα. Έχουν να διαχειριστούν μία πολύ μεγάλη και δύσκολη φυλακή».

Τέλος ο κ. Φουρθιώτης ανέφερε πως πλέον δεν μπορεί να φάει και δεν ακολουθεί την ειδική διατροφή από προσωπική επιλογή.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Spotlight