Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

ΑΥΤΗ είναι η βιοχημικός πίσω από την ανακάλυψη του mRNA εμβολίου

ΑΥΤΗ είναι η βιοχημικός πίσω από την ανα...

ΔΕΙΤΕ το ΒΙΝΤΕΟ

Η Καταλίν Καρίκο, η βιοχημικός που ουσιαστικά ανακάλυψε το mRNA εμβολίου, δηλώνει ότι το έργο της ολοκληρώθηκε και τώρα μπορεί να επιστρέψει στις έρευνες που διεξήγε πριν το ξέσπασμα της πανδημίας του κορωνοϊού. 

 

ΔΕΙΤΕ το ΒΙΝΤΕΟ: 

Μεγάλωσε στην Ουγγαρία, ο πατέρας της ήταν κρεοπώλης και, όταν αποφάσισε πως ήθελε να γίνει επιστήμονας, δεν είχε γνωρίσει ούτε έναν. Μετανάστευσε στις ΗΠΑ, πέρασε χρόνια κάνοντας έρευνα και κανείς δεν υπολόγιζε το ακαδημαϊκό της έργο. Κι όμως, σήμερα, χάρη στο έργο της η ανθρωπότητα απέκτησε το εμβόλιο κατά του κορονοϊού. Εκείνη έθεσε τα θεμέλια για της ανακαλύψεις των Pfizer και Moderna.

Η Κάταλιν Καρίκο, γνωστή ως Κάτι, αφιέρωσε ολόκληρη την καριέρα της στο mRNA. Ήταν βέβαιη πως θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για να «διδάξει» στα κύτταρα να παράγουν το δικό τους φάρμακο, ακόμη και εμβόλια. Για πολλά χρόνια, όμως, έμενε στην αφάνεια. Δεν είχε το δικό της εργαστήριο κι αναγκαζόταν να χρησιμοποιεί εκείνο που ήταν ελεύθερο κάθε μέρα. Ζητούσε από ανώτερούς της να κανονίσουν μήπως έβρισκε χώρο, ενώ ποτέ δεν κέρδισε πάνω από 60 χιλιάδες δολάρια το χρόνο.

Κι όμως, δεν κυνήγησε ποτέ τη δόξα. Δεν την ενόχλησε που το όνομά της ήταν άγνωστο, το μόνο που την ενδιέφερε ήταν η εξέλιξη της επιστήμης. O Άντονι Φάουτσι, διευθυντής του Εθνικού Ινστιτούτου Αλλεργίας και Λοιμωδών Νοσημάτων των ΗΠΑ, γνωρίζει πολύ καλά τη δουλειά της. «Είχε, με την καλή έννοια, κάποια εμμονή με το mRNA», δήλωσε.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις