Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Ποιο κομμάτι της Ηρώων Πολυτεχνείου θα πεζοδρομηθεί;

Πάτρα: Ποιο κομμάτι της Ηρώων Πολυτεχνεί...

«Η οδός Ηρώων Πολυτεχνείου πρέπει να καταργηθεί σαν δρόμος μεγάλης κυκλοφορίας και για την μετακίνηση των οχημάτων να χρησιμοποιείται η οδός Καραμανλή»

«Η οδός Ηρώων Πολυτεχνείου πρέπει να καταργηθεί σαν δρόμος μεγάλης κυκλοφορίας και για την μετακίνηση των οχημάτων να χρησιμοποιείται η οδός Καραμανλή». Αυτό έλεγε μεταξύ άλλων το δελτίο Τύπου του Δήμου της Πάτρας σχετικά με τη δημιουργία του Βόρειου Πάρκου που θα εκτείνεται από την περιοχή της Τερψιθέας (Μείλιχος) έως το Κολυμβητήριο της Αγυιάς.

Στα σχέδια του Δήμου είναι η πεζοδρόμηση του συγκεκριμένου τμήματος της Ηρώων Πολυτεχνείου. Τι σημαίνει αυτό; Αλλαγές στην κυκλοφορία των οχημάτων. Η σκέψη της Δημοτικής Αρχής με βάση τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Χρήστο Κορδά, είναι να διοχετευτεί η κυκλοφορία των οχημάτων στην παράλληλη προς την Ηρώων Πολυτεχνείου οδό Αώου για τις κοντινές μετακινήσεις ενώ σημαντικό ρόλο θα παίξει και η οδός Καραμανλή για τη διοχέτευση της κυκλοφορίας προς την Κανελλοπούλου από το ύψος του ξενοδοχείου «Δελφίνι».

Στο συγκεκριμένο κομμάτι ωστόσο εκκρεμούν απαλλοτριώσεις.

Το Βόρειο Πάρκο έχει ενταχθεί στον Αρχιτεκτονικό Διαγωνισμό για το παραλιακό μέτωπο, που είναι σε εξέλιξη.

Στόχος της Δημοτικής Αρχής είναι να αποκατασταθεί σταδιακά ο παραλιακός χαρακτήρας της Πάτρας.

Έτσι όλη η περιοχή του σχεδιαζόμενου Βόρειου Πάρκου (συμπεριλαμβανομένων και του τμήματος της Ηρώων Πολυτεχνείου και των πάνω από αυτή κοινόχρηστων χώρων), η περιοχή του Έλους της Αγυιάς και η Πλαζ θα γίνουν μια μεγάλη έκταση που θα ενώσει την πόλη με την θάλασσα. Σε δηλώσεις του προς τα Μέσα Ενημέρωσης ο Δήμαρχος είπε: «Ξεκινήσαμε και φτιάχνουμε εδώ μαζί με τους εργαζόμενους στο Δήμο, το Βόρειο Πάρκο. Με τους εργαζόμενους φτιάξαμε το Νότιο Πάρκο και είναι σε εκκρεμότητα το Ανατολικό Πάρκο στο Ριγανόκαμπο, το οποίο, παρά τις αντιδράσεις του ΤΑΙΠΕΔ, των εκπρόσωπων του και των κυβερνήσεων, το διεκδικούμε και θα το πετύχουμε και αυτό. Να γίνει κατανοητό ότι τα πάρκα μας, οι κοινόχρηστοι χώροι, είναι η αυλή του σπιτιού μας. Έτσι πρέπει να τα αντιλαμβανόμαστε, να τα υπερασπιζόμαστε και να τα φροντίζουμε να υπάρχουν. Στην Πάτρα με τον Πατραϊκό λαό, και τους εργαζόμενους θα έχουμε μια καταπληκτική μεγάλη αυλή».

Από την πλευρά του ο Αντιδήμαρχος Έργων σημείωσε ότι με τα έργα που θα γίνουν, και με την ολοκλήρωση του αποχετευτικού δικτύου, η πόλη θα αποκαταστήσει την επαφή της με την θάλασσα, που επί πολλά χρόνια ήταν το ζητούμενο.

Ο Αντιδήμαρχος υπογράμμισε, για μια ακόμη φορά την μεγάλη προσφορά των εργαζομένων στο Δήμο που, όπως είπε, δουλεύουν με ενθουσιασμό για έργα που έχει ανάγκη η πόλη και που δικαιούνται να απολαμβάνουν δωρεάν οι δημότες.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις