Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας τιμά τη μνήμη της Γενοκτονίας των Ποντίων

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας τιμά τη μνή...

Με επίσημη δοξολογία την Κυριακή στον Ιερό Ναό Αγίου Νεκταρίου Πατρών και επιμνημόσυνη δέηση & κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο στην πλατεία Ποντιακού Ελληνισμού

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας τιμά τη μνήμη της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου με επιμνημόσυνη δέηση που θα τελεστεί την Κυριακή 23 Μαΐου 2021.

Ο εορτασμός όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση, έχει σκοπό να τονίσει ιδιαίτερα και να υπενθυμίσει τα γεγονότα της δραματικής περιόδου των διωγμών, της γενοκτονίας και του ξεριζωμού των Ελλήνων του Πόντου από τις πατρογονικές εστίες τους από τους Τούρκους, που διήρκησαν από το 1916 μέχρι και το 1923.

Με την αρμόζουσα σεμνότητα και επισημότητα, θα τελεστεί επίσημη δοξολογία στις 10.30 το πρωί στον Ιερό Ναό Αγίου Νεκταρίου Πατρών ενώ θα ακολουθήσει επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στις 10.50 το πρωί στο Μνημείο στην πλατεία Ποντιακού Ελληνισμού - Λεωφόρος Βενιζέλου και Ακρωτηρίου.

Η εκδήλωση μνήμης θα ολοκληρωθεί με σιγή ενός λεπτού και ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου.

Στο πλαίσιο των μέτρων που έχουν ληφθεί για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού COVID – 19, οι φετινές εκδηλώσεις θα διεξαχθούν σύμφωνα με τις ισχύουσες υγειονομικές διατάξεις και οι καταθέσεις στεφάνων θα πραγματοποιηθούν με περιορισμένο αριθμό ατόμων για λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις