Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Πόλεμος στην Ουκρανία Ρούλα Πισπιρίγκου Κορωνοϊός Νάσος Νασόπουλος
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Κοινοτικόν: Εκτρωματικός λόγος του Δημάρχου Πατρέων στην τελετή για την γενοκτονία των Ποντίων

Ο επικεφαλής της παράταξης "Κοινοτι...

Ο επικεφαλής της παράταξης "Κοινοτικόν", Θόδωρος Ντρίνιας

"Όταν η ιδεοληψία συνιστά προσβολή της μνήμης 353.000 νεκρών"  

 

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η δημοτική κίνηση το Κοινοτικόν με αφορμή ομιλία το Δημάρχου Πατρέων Κώστα Πελετίδη για την γενοκτονία των Ποντίων αναφέρει τα εξής:

"Είναι γνωστό ότι όταν προσπαθείς να χωρέσεις με το στανιό την ιστορική πραγματικότητα στα στενά παπούτσια της ιδεολογίας, γεννιόνται εκτρώματα. Μια τέτοια περίπτωση εκτρωματικού λόγου εκφώνησε ο δήμαρχος της πόλης μας, κ. Πελετίδης, στην τελετή μνήμης για την γενοκτονία των Ποντίων. Διαβάζουμε ένα απόσπασμα: […]Ο λαός του Πόντου πλήρωσε βαρύ φόρο αίματος, γνώρισε διώξεις και προσφυγιά για τους ανταγωνισμούς των αστικών τάξεων. […] Οι ξεριζωμένοι Πόντιοι, δεν είχαν απέναντί τους μόνο την τουρκική αστική τάξη. Απέναντί τους είχαν και την ελληνική αστική τάξη, που χρησιμοποίησε τους πληθυσμούς του Πόντου ως μοχλό πίεσης για να βγει κερδισμένη στην αντιπαράθεσή της με την αστική τάξη της Τουρκίας.[…]

Σε όλο το κείμενο της δήλωσης ο σφαγέας των Ελλήνων του Πόντου δεν αναφέρεται ούτε μια φορά παρά μόνο με τρεις λέξεις ως … «τουρκική αστική τάξη» που ήταν “απέναντι”! Αντίθετα, δυο ολόκληρες παράγραφοι αφιερώνονται στην τυχοδιώκτρια και εκμεταλλεύτρια «ελληνική αστική τάξη» και στους «μεγάλους» που σκοτώνουν τους λαούς «για τα πετρέλαια». Αναρωτιέται κανείς αν οι τουρκικές συμμορίες των σφαγέων του Τοπάλ Οσμάν και του Ατατούρκ υπήρξαν καν! Με πραγματικά αδιανόητο τρόπο αποκρύπτεται το γεγονός ότι ήδη από το 1913 οι Νεοτούρκοι ιδρύουν το «Γραφείο Εγκατάστασης Φυλών και Μεταναστών» και ιδρύεται η μυστική υπηρεσία (Teskilat i-mahsusa) με κύριο στόχο την εφαρμογή του συνθήματος «Η Τουρκία στους Τούρκους», δηλαδή την εθνοκάθαρση της οθωμανικής επικράτειας, που είχε αποφασιστεί στο συνέδριο των Νεοτούρκων το 1911. Φαίνεται ότι για τον κ. Δήμαρχο τα πογκρόμ στη Δυτική Μικρά Ασία σε βάρος των ελληνικών πληθυσμών και η σφαγή της Φώκαιας το 1914, η γενοκτονία των Αρμενίων το 1915, των Ελλήνων του Πόντου το 1916, των Ασσυρίων την ίδια ακριβώς εποχή και η συνέχισή τους μέχρι το 1922-1924, προκλήθηκαν από την τάση ανταγωνισμού της ελληνικής, αρμενικής και …ασσυριακής αστικής τάξης και όχι από ένα οργανωμένο σχέδιο εθνοκάθαρσης, που όλοι στον κόσμο, πλην της δημοτικής αρχής, αναγνωρίζουν πλέον. Σχέδιο που η εφαρμογή του αποτέλεσε αντικείμενο θαυμασμού και πρότυπο για τον Χίτλερ στην εξόντωση των Εβραίων της Ευρώπης.

Το χειρότερο από την φανερή προσπάθεια συμψηφισμού των ευθυνών μεταξύ τάχα «αστικών τάξεων» είναι ότι ουσιαστικά η δήλωση του Δημάρχου εμμέσως συμπλέει με τη γραμμή υπεράσπισης των γενοκτόνων που εσχάτως προβάλει ο Ερντογάν, κατά την οποία Αρμένιοι, Έλληνες, Ασσύριοι ήταν «βαλτοί», ότι οι Τούρκοι «κινδύνευαν» και άρα αναγκάστηκαν να τους «τιμωρήσουν». Σήμερα, τη στιγμή που η Τουρκία επεμβαίνει ανοιχτά στρατιωτικά στη Συρία, το Ιράκ, τη Λιβύη, το Ναγκόρνο Καραμπάχ, απειλεί την Κύπρο με στρατιωτική κατάληψη και το Αιγαίο με διχοτόμηση, οι ιδεοληπτικές εμμονές της δημοτικής αρχής μόνο κακές υπηρεσίες έχουν να προσφέρουν και δημιουργούν μια έμμεση αλλά σαφή αίσθηση ότι η αντίσταση στις αξιώσεις του νεο-Σουλτάνου είναι ζήτημα «αστικών ανταγωνισμών» και επιπλέον μπορεί να έχει την κατάληξη των εξεγερμένων Ποντίων  το 1916...

Φυσικά, ο κ. Δήμαρχος για να μην δυσαρεστήσει κανέναν, πιστός στην προσφιλή του τακτική να είναι «και με τον αστυφύλαξ και με το χωροφύλαξ» στήριξε «τη δίκαιη διεκδίκηση των ποντιακών οργανώσεων και συλλόγων για τη διεθνή αναγνώριση της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού». Αναρωτιέται κανείς εις βάρος τίνος θα γίνει η αναγνώριση διότι κάποιος «ένοχος» δεν αναφέρεται πουθενά στο κείμενο, παρά μόνο οι «ανταγωνισμοί των αστικών τάξεων» και τα «συμφέροντα των μεγάλων δυνάμεων».

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις