Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPOTLIGHT

/

Με Κύπρο θ' ανοίξει η βραδιά του τελικού της Eurovision ενώ 10η θα εμφανιστεί η Ελλάδα

Με Κύπρο θ' ανοίξει η βραδιά του τελικού...

Το Σάββατο στις 22.00 live από την ΕΡΤ1 ο τελικός της 65ης Eurovision στο Ρότερνταμ - Στο σώου στην αρχή με τίτλο "Rock the Roof" θα δούμε και την Έλενα Παπαρίζου

H Κύπρος με την Έλενα Τσαγκρινού και το «El Diablo» πρόκειται ν’ ανοίξει το διαγωνιστικό μέρος του τελικού της 65ης Eurovision στο Ρότερνταμ της Ολλανδίας το Σάββατο 22 Μαΐου 2021. Ο τελικός θα μεταδοθεί live από την ΕΡΤ1 και τη μεγάλη βραδιά αξίζει να σημειωθεί πως ψηφίζουν και οι 39 χώρες, δηλαδή κι αυτές που αποκλείστηκαν και δεν κατάφεραν να περάσουν στον τελικό.

Όσο για την 18χρονη Στεφανία Λυμπερακάκη, την εκπρόσωπο της Ελλάδας που θα γίνει 19 τον ερχόμενο Δεκέμβριο (είναι γεννημένη στην Ουτρέχτη της Ολλανδίας από Έλληνες γονείς στις 17/12/2002) κληρώθηκε επίσης στο πρώτο μισό του τελικού και όπως είδαμε θα εμφανιστεί στην 10η θέση. Ελπίζουμε όλοι η Στεφανία όπως εντυπωσίασε στον Β’ Ημιτελικό με το «Last Dance» και το υπερθέαμα του Φωκάς Ευαγγελινού με το green box που έκανε αόρατους τους 4 χορευτές της και άρεσε πολύ να τα πάει ακόμη καλύτερα και να πάει ψηλά βαθμολογικά.

Την ίδια ώρα τα στοιχήματα δίνουν και παίρνουν ενώ υπολογίσιμοι αντίπαλοι εκτός από τα φαβορί που πέρασαν από τους δύο ημιτελικούς όπως ο Gjon’s Tears με το «Tout l’ univers» από την Ελβετία ή τραγούδια που «έσκισαν» ενώ πιο πριν δεν τα πολυείχαν ψηλά όπως την ροκ συμμετοχή της Φινλανδίας που τα «σπάει», με τους Blind Channel και το «Dark side», είναι και κάποιοι εκ των λεγόμενων Big 5 όπως η Γαλλία με την Barbara Pravi και το Voila αλλά και η Ιταλία με τους Måneskin και το «Zitti E Buoni».

H Στεφανία Λυμπερακάκη όπως είπε είχε άγχος στην αρχή και αυτό που θα προσπαθήσει να βελτιώσει στον τελικό θα είναι το βλέμμα της, να μην βγει αγριεμένη όπως της φάνηκε ότι συνέβη στην αρχή του τραγουδιού στον Β’ Ημιτελικό.

Μετά την Κύπρο θα εμφανιστεί 2η η Αλβανία με την Άντζελα Περιστέρη, μία ικανή τραγουδίστρια που έχει δουλέψει και στην Ελλάδα σε σχήματα με την Πάολα και τον Αντώνη Ρέμο, το τραγούδι της οποίας «Κarma» άρεσε στον Β΄Ημιτελικό ενώ τον διαγωνισμό θα κλείσει ο Άγιος Μαρίνος με το χορευτικό «Adrenalina» και τη Σενίντ με καταγωγή από την Ερυθραία.

Εκ των φαβορί η Μάλτα με την Destiny βγαίνει στην 6η σειρά εμφάνισης, η Γαλλία στην 20η, η Φινλανδία στην 16η, ενώ πριν την Ελλάδα στην 9η θέση θα τραγουδήσει ο James Newman για το Ηνωμένο Βασίλειο το «Embers» και αμέσως μετά 11η εμφανίζεται η Ελβετία με το ωραίο, «δραματικό» κομμάτι «Tout l’ univers».

Αξίζει τέλος να σημειωθεί πως η Ισλανδία που πέρασε από τον Β' Ημιτελικό στον τελικό και θα εμφανιστεί 12η, με την πολύ συμπαθητική συμμετοχή των Daði og Gagnamagnið, 10 Years, δυστυχώς δεν θα ζήσει τον παλμό του live καθώς όπως και στη βραδιά του Β' Ημιτελικού έπαιξε το βίντεο τους από την 2η τεχνική πρόβα τους μιας και δύο από τα μέλη της αποστολής που εμφανίζονταν στη σκηνή διαγνώστηκαν με covid 19. Αυτό είναι αλήθεια πως χάρισε στη συμμετοχή της Ισλανδίας ένα πιο ζεστό ακόμα χειροκρότημα συμπαράστασης.

Ακόμα να σταθούμε και στη συμμετοχή της Μολδαβίας που επίσης προκρίθηκε από τον Β' Ημιτελικό και στον τελικό θα την δούμε στην 14η θέση, η οποία έχει ελληνικό χρώμα καθώς το τραγούδι που ερμηνεύει η Νατάλια, το "Sugar" είναι του Δημήτρη Κοντόπουλου και η σκηνοθεσία επί σκηνής του Φωκά Ευαγγελινού.

Στα τραγούδια που αναμένεται να πάνε καλά είναι και της γειτονικής Βουλγαρίας που πέρασε από τον Β' Ημιτελικό, που ερμηνεύει η Victoria (το κομμάτι λέγεται Growing up is getting old) και μας θύμισε κάτι από Μπίλι Άιλις. Η Βουλγαρία θα εμφανιστεί 17η στον τελικό.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Spotlight