Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Σία Αναγνωστοπούλου: Πολιτισμός δεν είναι η ταπείνωση του παλαιστινιακού λαού

Σία Αναγνωστοπούλου: Πολιτισμός δεν είνα...

Πολιτισμός επίσης δεν είναι η πλήρης απάθεια απέναντι σε ένα διαρκές έγκλημα

Η βουλευτής Αχαΐας και Τομεάρχης Πολιτισμού της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Σία Αναγνωστοπούλου σχετικά με τις επιθέσεις και την έξαρση βίας στην παλαιστινιακή Λωρίδα της Γάζας δήλωσε τα εξής:

Πολιτισμός –ούτε ευρωπαϊκός,  ούτε δυτικός, ούτε διεθνής,  ούτε κοσμικός ούτε χριστιανικός- δεν είναι: η ταπείνωση του παλαιστινιακού λαού·  η παράνομη κατοχή εδαφών τους· η επιχείρηση εκκαθάρισης της Ιερουσαλήμ από το αραβικό στοιχείο·  η εκκένωση των παλαιστινιακών συνοικιών της Ανατολικής Ιερουσαλήμ· η αδιαφορία για τα ψηφίσματα του ΟΗΕ που ορίζουν την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του παλαιστινιακού κράτους·  η πλήρης απάθεια απέναντι σε ένα διαρκές έγκλημα. 

Πολιτισμός δεν είναι: η πρόκληση σε έναν ιερό τόπο (Τέμενος Αλ Ακσά) την ημέρα ιερής Γιορτής του Άλλου · η επαναλαμβανόμενη τραγωδία των νεκρών, κυρίως παιδιών · η επαναλαμβανόμενη βία χωρίς τέλος.

Πολιτισμός –ούτε δυτικός,  ούτε ευρωπαϊκός,  ούτε ελληνικός- δεν είναι: η μη αναγνώριση της ύπαρξης κράτους για έναν λαό ώστε να ζήσει ειρηνικά και με αξιοπρέπεια. Πολιτισμός δεν είναι ο ρεαλισμός του «ίδια μέτρα και ίδια σταθμά».

Πολιτισμός είναι το δίκαιο, το διεθνές, το ηθικό και το ανθρώπινο. Πολιτισμός είναι ο σεβασμός των δικαίων του Άλλου σαν να ήταν δικά σου.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις