Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΓΟΡΑ

/

Τα φροντιστήρια ΟΡΑΜΑ «πολεμούν» τα κενά της καραντίνας

Τα φροντιστήρια ΟΡΑΜΑ «πολεμούν» τα κενά...

Η εκπαιδευτική μονάδα οργανώνει τα προγράμματα που θα εφαρμόσει το καλοκαίρι

Είναι αλήθεια πως το εξάμηνο κλείσιμο όλων των εκπαιδευτικών μονάδων δεν ήταν ό,τι καλύτερο για την εκπαιδευτική διαδικασία. Είναι, όμως, εξίσου αλήθεια ότι και η εξ αποστάσεως διδασκαλία συνέτεινε ώστε να προχωρήσει ως ένα βαθμό, το εκπαιδευτικό έργο, πιο οργανωμένα στα φροντιστήρια, λιγότερο στα σχολεία. Έλειψε, βέβαια, η άμεση επαφή των δασκάλων με τα παιδιά, η ατμόσφαιρα και το κλίμα της αίθουσας που διαμορφώνουν μιαν άλλη ψυχολογία στον μαθητόκοσμο.

Τώρα που σταδιακά ανοίγουν ξανά σχολεία και φροντιστήρια, το ερώτημα προβάλλει αμείλικτο: πώς πρέπει να αντιδράσουν ειδικά οι μελλοντικοί μαθητές της Α΄ και Β΄ Λυκείου εν όψει των Πανελλαδικών Εξετάσεων του 2022; Με δεδομένο μάλιστα ότι από του χρόνου γίνεται ακόμα πιο δύσκολη η εισαγωγή στα ΑΕΙ; Η Τράπεζα Θεμάτων, ο βαθμός των τριών τάξεων του Λυκείου που θα «μετράει» για την εισαγωγή στα Πανεπιστήμια, η Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής (Ε.Β.Ε.) και η μείωση των εισακτέων, όλα αυτά σκιάζουν τον ορίζοντα για τη συντριπτική πλειονότητα των μαθητών...

Ο Διευθυντής Σπουδών των Φροντιστηρίων ΟΡΑΜΑ/18 Plus Νίκος Χαλαζιάς μιλάει για τα προγράμματα που θα εφαρμόσει η συγκεκριμένη εκπαιδευτική μονάδα το καλοκαίρι.

«Είναι προφανές πως από τον Σεπτέμβριο η πίεση για τους μαθητές που του χρόνου θα φοιτούν στην Α΄, Β΄, Γ΄ Λυκείου και τα γυμνάσια, θα είναι μεγάλη. Προβάδισμα θα αποκτήσουν όσοι αξιοποιήσουν την θερινή περίοδο και προετοιμαστούν κατάλληλα. Ένας μήνας εντατικής φροντιστηριακής προετοιμασίας ως τα τέλη Ιουλίου θα επιτρέψει στα παιδιά αφενός να καλύψουν τα κενά της φετινής χρονιάς και αφετέρου, μετά τις ανάσες του Αυγούστου, να υπερκαλύψουν τις απαιτήσεις της επόμενης τάξης. Τα θερινά προγράμματα θα έχουν χαμηλά δίδακτρα και θα λειτουργήσουν με ολιγομελή τμήματα ή ιδιαίτερα μαθήματα. Κι όλα αυτά με την προϋπόθεση ότι η μάχη με την πανδημία θα εξελιχθεί ευνοϊκά και δεν θα μας οδηγήσει ξανά από το φθινόπωρο σε νέα καραντίνα... Κάτι που θα υποβαθμίσει ακόμα περισσότερο την ποιότητα του εκπαιδευτικού έργου».

Ο Μάλκολμ Χ έλεγε: «Το μέλλον ανήκει σ' αυτούς που προετοιμάζονται γι' αυτό». Οι Έλληνες, ως λαός, έχουμε ουκ ολίγες αδυναμίες και ελαττώματα. Ωστόσο, για ένα, τουλάχιστον, δεν θα μπορούσε κανείς να μας κατηγορήσει: ότι αδιαφορούμε για το μέλλον των παιδιών μας. Ας είμαστε, λοιπόν, αισιόδοξοι. Το αύριο θα είναι καλύτερο!

Οι εγγραφές για την παρακολούθηση των προγραμμάτων αρχίζουν την Δευτέρα 17 Μαΐου 2021 στη γραμματεία των φροντιστηρίων.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Αγορά