Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Έρχεται «τσουνάμι» πλειστηριασμών στη Δυτ. Ελλάδα- Στο σφυρί ακόμη και ξενοδοχειακοί- βιομηχανικοί χώροι- «Ψηλά» η Αχαΐα

Έρχεται «τσουνάμι» πλειστηριασμών στη Δυ...
Τσίχλα Κωνσταντίνα
[email protected] , Facebook Page

Mέχρι τις 21 Ιουλίου 2021 μετρήσαμε ότι πρόκειται να διεξαχθούν στη Δυτική Ελλάδα σχεδόν 200 πλειστηριασμοί

Στην τελική ευθεία μπαίνει πλέον η διεξαγωγή πλειστηριασμών μετά από ένα μεγάλο χρονικό διάστημα παύσης που είχε δοθεί από την κυβέρνηση λόγω των συνθηκών που έφερε η πανδημία. Από τις 14 Μαΐου αναμένεται να αρχίσει η αποστολή των πρώτων επιδόσεων από τις τράπεζες και τις εταιρείες διαχείρισης δανείων μέσω των δικαστικών επιμελητών. Για τα ευάλωτα νοικοκυριά που αποδεδειγμένα έχουν πληγεί από την πανδημία το «ξεπάγωμα» των διαδικασιών μετατίθεται για το τέλος του μήνα.

Στη Δυτική Ελλάδα ο αριθμός των ακινήτων που βγαίνουν στο σφυρί είναι αρκετά μεγάλος. Σπίτια, οικόπεδα με κτίσματα, καταστήματα, γραφεία, επαγγελματικοί χώροι, ακόμα και βιομηχανικοί, αποθήκες και χώροι parking, βγαίνουν σε πλειστηριασμό πολλές φορές μάλιστα με την τιμή πρώτης προσφοράς να είναι ιδιαίτερα χαμηλή.

Ήδη στην ηλεκτρονική πλατφόρμα έχουν προγραμματιστεί 3.123 πλειστηριασμοί μέχρι το τέλος του 2021, ενώ από την αρχή του δεύτερου lockdown έως σήμερα έχουν αναρτηθεί ήδη 6.521 πλειστηριασμοί. Πρακτικά η όλη διαδικασία αναμένεται να επιταχυνθεί και να μπει σε μία κανονική ροή μετά το Σεπτέμβριο.

 

 

Ο μεγαλύτερος αριθμός των ακίνητων που βγαίνουν σε πλειστηριασμό στη Δυτική Ελλάδα βρίσκονται στην Αχαΐα και συγκεκριμένα στην Πάτρα αλλά και τη Δυτική Αχαΐα

Ωστόσο από αυτή τη στιγμή μέχρι τις 21 Ιουλίου 2021, στην ηλεκτρονική πλατφόρμα όπου αναρτώνται οι πλειστηριαμοί, διαπιστώσαμε ότι πρόκειται να διεξαχθούν στη Δυτική Ελλάδα  σχεδόν 200 πλειστηριασμοί ακινήτων. Ο μεγαλύτερος αριθμός των ακίνητων που βγαίνουν σε πλειστηριασμό στην Περιφέρεια βρίσκονται στην Αχαΐα, και συγκεκριμένα στην Πάτρα αλλά και τη Δυτική Αχαΐα.

Αναλυτικά για την Πάτρα έχουν αναρτηθεί πλειστηριασμοί 72 ακινήτων. Ένας αρκετά μεγάλος αριθμός ακινήτων μεταξύ των οποίων ένα οικόπεδο που ξεκινά από την τιμή των 306.000 ευρώ. Στην πόλη πλειστηριάζονται 28 σπίτια, επτά οικόπεδα με κτίσμα (εκ των οποίων το ένα αγγίζει τις 264.555 ευρώ), τέσσερα parking , οκτώ οικόπεδα, επτά καταστήματα, πέντε αποθήκες. Φυσικά δε λείπουν οι επαγγελματικοί χώροι- γραφεία. Στη Δυτική Αχαΐα είδαμε ότι σε πλειστηριασμό οδηγούνται 35 ακίνητα μεταξύ των οποίων ένας βιομηχανικός χώρος που έχει ως τιμή εκκίνησης  το 1.697.000 ευρώ.

Στην Αιγιάλεια έχουν αναρτηθεί οι πλειστηριασμοί 27 ακινήτων . Σε πολλές περιπτώσεις μάλιστα οι τιμές πρώτης προσφοράς για αυτά είναι αρκετά υψηλές. Χαρακτηριστικό παράδειγμα οι περιπτώσεις δύο ακινήτων (οικόπεδο με κτίσμα) που αγγίζουν τις 350.000 και 580.000 αντίστοιχα. Φυσικά υπάρχουν και ακίνητα που βγαίνουν στον πλειστηριασμό για πολύ λιγότερα χρήματα, όπως μία αποθήκη η οποία έχει τιμή πρώτης προσφοράς τα 900 ευρώ. Στα Καλάβρυτα, στο σφυρί βγαίνουν τρία ακίνητα, μια αποθήκη, ένα σπίτι και ένα οικόπεδο με κτίσμα το οποίο έχει ως πρώτη τιμή προσφοράς τις 74.000 ευρώ.

Στο Αγρίνιο σε πλειστηριασμό βγαίνουν 18 ακίνητα μεταξύ των οποίων σπίτια, οικόπεδα, αποθήκες, καταστήματα. Η περίπτωση με την μεγαλύτερη τιμή πρώτης προσφοράς είναι ένα σπίτι στα 134.000 ευρώ ενώ αυτή με την μικρότερη είναι αυτή μία αποθήκης όπου τιμή εκκίνησης είναι τα 2.000 ευρώ. Στην πλειονότητα τους τα ακίνητα που βγαίνουν στο σφυρί είναι κατοικίες ενώ κατά μέσο όρο οι τιμές εκκίνησης κυμαίνονται από 30.000- 45.000 ευρώ. 

Στη Ναύπακτο το δρόμο του πλειστηριασμού παίρνουν επτά ακίνητα μεταξύ των οποίων και ένα αγροτεμάχιο με κτίσμα που δίνεται για 133.000 ευρώ,  Στο Μεσολόγγι πλειστηριάζονται οκτώ ακίνητα περίπου στα 40.000 ευρώ.

Στον Πύργο στο σφυρί βγαίνουν 17 ακίνητα μεταξύ των οποίων και μία ξενοδοχειακή μονάδα με τιμή τις 660.000 ευρώ ενώ ένας ακόμη επαγγελματικός χώρος έχει ως τιμή εκκίνησης τα 345.964 ευρώ. Υψηλή είναι και η τιμή ενός καταστήματος που φτάνει τις 247.000 ευρώ. Το ακίνητο με την πιο χαμηλή τιμή είναι ένα σπίτι που ξεκινά από τις 18. 000 ευρώ. Στον Δήμο Πηνειού πλειστηριάζονται δύο ακίνητα ενώ στον Δήμο Ήλιδας 12, με τιμές που ξεκινούν από τις 6.000 ευρώ και φτάνουν τις 86.000 ευρώ.

Λίγοι πλειστηριασμοί θα γίνουν στην Αμφιλοχία, στον Δήμο Ανδρίτσαινας- Κρεστένων, στο Δήμο Ακτίου- Βόνιτσας, στην Ζαχάρω, στον Δήμο Ανδραβίδας- Κυλλήνης αλλά και στο Δήμο Ξηρομέρου  καθώς συνολικά πλειστηριάζονται άλλα 11 ακίνητα.

Σύμφωνα με τα παραπάνω, φαίνεται πώς είτε τώρα είτε αργότερα αρκετοί πολίτες θα χάσουν τις περιουσίες τους, ενώ πολλοί από αυτούς χάνουν παραπάνω από ένα ακίνητο.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις