Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Αχαΐα: Τα κλειδιά στη... ρεσεψιόν με μονοψήφιες πληρότητες- Ενδιαφέρον μόνο από το Ισραήλ- Σιγή ιχθύος από τους Γερμανούς

 Αχαΐα: Τα κλειδιά στη... ρεσεψιόν με μο...
Τσίχλα Κωνσταντίνα
[email protected] , Facebook Page

Οι ξενοδόχοι ελπίζουν στις κρατήσεις της τελευταίας στιγμής με τον υψηλό αριθμό κρουσμάτων στη χώρα να είναι το μεγάλο αγκάθι

Σε αναμονή βρίσκονται οι ξενοδόχοι της Αχαΐας. Μπορεί να έχει ανακοινωθεί από την κυβέρνηση ότι ο τουρισμός στη χώρα θα ανοίξει στις 15 Μαΐου όμως το τοπίο είναι θολό. Μέχρι τώρα δεν υπάρχουν κρατήσεις ενώ οι άνθρωποι του κλάδου, όπως εξηγούν, βρίσκονται στον… «αέρα» καθώς τίποτα ακόμα δεν είναι σίγουρο.

Οι ξενοδόχοι ελπίζουν στις κρατήσεις της τελευταίας στιγμής με τον υψηλό αριθμό κρουσμάτων στη χώρα να είναι το μεγάλο αγκάθι.

Δεν υπάρχει κάτι αισιόδοξο. Όσοι εργαζόμαστε σε αυτό τον κλάδο ελπίζουμε μόνο να ανοίξουμε νωρίτερα από ό,τι ανοίξαμε το 2020

Όπως αναφέρει ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Αχαΐας, Δημήτρης Διαμαντόπουλος: «Όλο αυτό το διάστημα τα ξενοδοχεία που είναι ανοιχτά, είναι τα ξενοδοχεία της πόλης. Από αυτά ανοιχτά είναι τα μισά και μάλιστα με μονοψήφιες πληρότητες. Οι πληρότητες δηλαδή είναι κάτω του 10%. Δεν υπάρχει τουρισμός και οι Έλληνες δεν μπορούν να μετακινηθούν από νομό σε νομό οπότε τα ξενοδοχεία είναι σαν να μην υπάρχουν αυτή τη στιγμή. Αν στις 15 Μαΐου ανοίξουν οι νομοί ίσως υπάρξει μία κίνηση που αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει.  

Οι κρατήσεις από πελάτες του εξωτερικού είναι ελάχιστες. Ουσιαστικά δεν υπάρχει ζήτηση ενώ τα εποχιακά ξενοδοχεία δεν ξέρουν πότε θα ανοίξουν. Το ότι η κυβέρνηση έχει κάνει ένα χρονοδιάγραμμα σύμφωνα με το οποίο ο τουρισμός θα ανοίξει στις 15 Μαΐου, δε σημαίνει ότι θα έρθουν πελάτες από το εξωτερικό. Κάποια ζήτηση υπάρχει για μερικά νησιά, τη Κρήτη, τη Ρόδο, τη Ζάκυνθο και τη Κω. Μόνο για αυτά τα νησιά υπάρχουν κάποιες κρατήσεις και αυτές όχι για τον Μάιο αλλά για τον Ιούνιο και μετά.

Η Δυτική Ελλάδα, ο νομός Αχαΐας και Ηλείας δεν γνωρίζουν πότε θα ξεκινήσουν οι πρώτες πτήσεις στο αεροδρόμιο του Αράξου. Μπορεί αυτό να γίνει στο τέλος Μαΐου αλλά δε το ξέρουμε. Από τη στιγμή βέβαια που και σε χώρες του εξωτερικού υπάρχουν πολλά κρούσματα, δεν υπάρχει ενδιαφέρον. Οι Γερμανοί, οι Ιταλοί, οι Γάλλοι, οι Βέλγοι σκέφτονται τις διακοπές αλλά δεν βλέπουν να τις κάνουν άμεσα αφού και στις χώρες τους η κατάσταση είναι δύσκολη. Ελπίζουμε να υπάρξουν κρατήσεις της τελευταίας στιγμής

Δεν υπάρχει κάτι αισιόδοξο. Όσοι εργαζόμαστε σε αυτό τον κλάδο ελπίζουμε μόνο να ανοίξουμε νωρίτερα από ό,τι ανοίξαμε το 2020. Το τοπίο είναι θολό και δεν μπορούμε να ξέρουμε τι ακριβώς θα γίνει. Ίσως κάποιοι δεν αντέξουν να ανοίξουν λόγω της χαμηλής ζήτησης. Ελπίζουμε να υπάρξουν κρατήσεις της τελευταίας στιγμής» .

Το μόνο κράτος που έχει αρχίσει να ψάχνεται είναι το Ισραήλ μόνο από εκεί υπάρχει κινητικότητα. Από όλες τις άλλες χώρες είναι στο ψυγείο

Όπως επισημαίνει ο Πατρινός ξενοδόχος Ηλίας Μεντζελόπουλος: «Όλα τα ευρωπαϊκά κράτη που μας αφορούν, Γερμανία, Αγγλία, Γαλλία, Ιταλία δεν γνωρίζουν ακόμα κάτω από ποιες προϋποθέσεις θα ταξιδέψουν. Και οι αεροπορικές εταιρείες βρίσκονται εν αναμονή ενώ δεν ξέρουμε τι γίνεται με τα πιστοποιητικά εμβολιασμού. Υπάρχουν πολλά πράγματα που βρίσκονται στον αέρα κι έτσι δεν κινείται τίποτα.

Το μόνο κράτος που έχει αρχίσει να ψάχνεται είναι το Ισραήλ, μόνο από εκεί υπάρχει κινητικότητα.  Από όλες τις άλλες χώρες είμαστε στο ψυγείο. Το ότι υπάρχουν αρκετά κρούσματα στην Ελλάδα είναι αγκάθι. Ο νούμερο ένα πελάτης της Ελλάδας είναι η Γερμανία η οποία αυτή τη στιγμή τηρεί σιγή ιχθύος. Οπωσδήποτε αυτή η κατάσταση θα φέρει και πολλά λουκέτα, αν δεν δοθούν κίνητρα».  

Στηρίζουμε τις ελπίδες μας σε δύο εκδηλώσεις που θα γίνουν το καλοκαίρι για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάστασή

Ο Κωνσταντίνος Δαφαλιάς, Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων & Τουριστικών Καταλυμάτων Καλαβρύτων αναφέρει:  

«Η περιοχή μας είναι ένας χειμερινός και όχι ένας καλοκαιρινός προορισμός και οι εκτιμήσεις μας είναι ότι θα βρεθούμε σε πολύ χαμηλά επίπεδα επισκεψιμότητας. Ελπίζουμε τον Αύγουστο να πάει καλά και αργότερα ακόμα καλύτερα. Υπάρχουν ελάχιστες κρατήσεις για Ιούλιο και Αύγουστο.

Θα έχουμε κρατήσεις τις τελευταίας στιγμής, σε αυτό ελπίζουμε. Από εκεί και πέρα, στηρίζουμε τις ελπίδες μας σε δύο εκδηλώσεις που θα γίνουν το καλοκαίρι για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάστασή».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις