Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Ο Ιάσων Φωτήλας συνάντησε την Υφυπουργό Τουρισμού Σοφία Ζαχαράκη

Ο Ιάσων Φωτήλας συνάντησε την Υφυπουργό ...

Στο επίκεντρο των συζητήσεων ήταν ο εναλλακτικός τουρισμός – Ο κ. Φωτήλας μετέφερε προς την κ. Ζαχαράκη τα σχετικά αιτήματα των Αχαιών ξενοδόχων

O Ιάσονας Φωτήλας, βουλευτής Αχαΐας της Νέας Δημοκρατίας με αφορμή και το επικείμενο άνοιγμα του τουρισμού στα μέσα Μαΐου πραγματοποίησε επίσκεψη στην Υφυπουργό Τουρισμού Σοφία Ζαχαράκη και συνομίλησαν για τα θέματα που αφορούν στον τουρισμό και ειδικότερα τον εναλλακτικό τουρισμό με τον κ. Φωτήλα να μεταφέρει προς την κ. Ζαχαράκη τα σχετικά αιτήματα των Αχαιών ξενοδόχων.

Πιο αναλυτικά συζήτησαν για τις εναλλακτικές μορφές τουρισμού, στις οποίες συγκαταλέγεται ο πεζοπορικός τουρισμός μέσω του οποίου αποκτούν ξανά ζωή τα ξεχασμένα μονοπάτια αναπτύσσοντας θεματικό τουρισμό σε περιόδους πέραν της υψηλής σεζόν.

Αναφέρθηκαν εκτενώς στη σύσταση Οργανισμών Διαχείρισης Προορισμών (DMO) και τη δημιουργία πλαισίου συνεργασίας μεταξύ δημόσιου και ιδιωτικού τομέα αλλά και στην προωθούμενη εθνική στρατηγική που αφορά την ποδηλασία.

Ο Ιάσονας Φωτήλας ενημερώθηκε σχετικά με την επιμόρφωση και την αντίστοιχη κατάρτιση 20.000 εποχικών και μη (εποχικών) εργαζομένων σε τέσσερις κύκλους για εφτά ενότητες που αφορούν τον τουρισμό με την χρηματοδότηση του Ταμείου Ανάκαμψη, μία σημαντική πρωτοβουλία της Υφυπουργού για τη «βαριά» βιομηχανία της Ελλάδος.

Ο βουλευτής Αχαΐας της ΝΔ δεν παρέλειψε να συγχαρεί την κ. Ζαχαράκη για την ενεργειακή αναβάθμιση των ξενοδοχείων, διαβιβάζοντας και την ικανοποίηση των Αχαιών ξενοδόχων.

Ο Ιάσονας Φωτήλας και η κ. Σοφία Ζαχαράκη συμφώνησαν να βρίσκονται σε διαρκή στενή επαφή και κυρίως σε συνεργασία για θέματα που άπτονται του Υπουργείου Τουρισμού με απώτερο σκοπό την ανάδειξη του τουρισμού της Αχαΐας.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις