Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

«Συν Γυναιξί»: Ταξίδι στην Ανδραβίδα για την μοναδική γυναίκα πιλότο σε μαχητικά

«Συν Γυναιξί»: Ταξίδι στην Ανδραβίδα για...
Τσίχλα Κωνσταντίνα
[email protected] , Facebook Page

Ο Γιώργος Πυρπασόπουλος και η Νικόλ Αλεξανδροπούλου μίλησαν στο thebest

Ως την Πάτρα και την Ανδραβίδα ταξίδεψαν πριν λίγες μέρες ο Γιώργος Πυρπασόπουλος και η Νικόλ Αλεξανδροπούλου με σκοπό να συναντήσουν την μοναδική γυναίκα πιλότο σε μαχητικά,  στην Αεροπορική Βάση της Ανδραβίδας, Αχιλλεία Γεωργακίλα.

Η συνάντηση έγινε στο πλαίσιο της σειράς ντοκιμαντέρ «Συν Γυναιξί» ενώ το επεισόδιο θα προβληθεί το Σάββατο 24 Απριλίου στις 21.00 στην ΕΡΤ2. 

«Πιστεύω οι άνθρωποι πρέπει να βάζουν υψηλούς στόχους, όσο δύσκολοι κι αν είναι κι όσο μεγάλες απαιτήσεις κι αν έχουν». Η Ιπτάμενη Υποσμηναγός, Αχιλλεία Γεωργακίλα μιλά για την αξία των υψηλών στόχων, που την οδήγησε να είναι η μοναδική πιλότος σε μαχητικά στην Αεροπορική Βάση της Ανδραβίδας.

Ο Γιώργος Πυρπασόπουλος παρακολουθεί την καθημερινότητα της ιπτάμενης στην 338 Μοίρα, ξεναγείται στα αεροσκάφη της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας και συζητά μαζί της τόσο για την εμπειρία της στους αιθέρες όσο και για τον χαρακτηρισμό που της έχει δοθεί ως η “Ελληνίδα Top Gun”. Παράλληλα, η Αχιλλεία Γεωργακίλα εξομολογείται τις βαθιές σκέψεις της στη Νικόλ Αλεξανδροπούλου, η οποία βρίσκεται πίσω από τον φακό.

Κ. Πυρπασόπουλε, πώς προέκυψε η πρόταση για το «συν γυναιξί»;
Με την Νικόλ συνεργαζόμαστε επιτυχώς τα τελευταία 4 χρόνια και μου πρότεινε η ίδια το concept.

Τι σας κέντρισε σε αυτό το εγχείρημα και είπατε το «ναι»;
Η καλη συνεργασία και η εμπιστοσύνη στην Νικολ.

Πριν λίγες μέρες βρεθήκατε στην Πάτρα... Πώς σας φάνηκε αυτή η επίσκεψη;

Χάρηκα πολύ που την επισκέφθηκα, εχω πολυ ωραίες αναμνήσεις και θα χαρώ πολυ να ξανά βρεθώ και πάλι υπο νορμάλ συνθήκες με αυτόν εφιάλτη που ζούμε όλοι μας να έχει περάσει.

Μιλήστε μας για τη συνάντηση που είχατε στην Ανδραβίδα...
Είχαμε μια συναρπαστική συνάντηση με μια απο τις δύο μοναδικές γυναίκες πιλότους της πολεμικής αεροπορίας .

Τι «κρατάτε» από αυτή; Τι σας δίδαξε;

Οι συναντήσεις με όλες τις συμμετέχουσες σε κάθε εκπομπή είναι μοναδικές και πολλές φορές συγκινητικές. Το μάθημα είναι κοινό για όλους. Δεν σταματάμε να ονειρευόμαστε και να πιστεύουμε σε αυτό που αγαπάμε.

Κα Αλεξανδροπούλου, ποιος ήταν ο λόγος της επίσκεψης σας στην Πάτρα και τι θα δούμε στο επεισόδιο που γυρίστηκε στην Ανδραβίδα; 

Επισκέφθηκα την Ανδραβίδα προκειμένου να κινηματογραφίσω την Ιπτάμενη των F4 της Πολεμικής Αεροπορίας, Αχιλλεία Γεωργακίλα, μια νέα γυναίκα, δυναμική, γοητευτική, με φιλοδοξίες, όνειρα.

Πώς προέκυψε η ιδέα της σειράς «Συν Γυναιξί»; 

Αφορμή για να σταθώ πίσω από την κάμερα ήταν οι συζητήσεις με την 23χρονη κόρη μου. Παρατηρούσα ότι στις συζητήσεις μας την απασχολούσε έντονα το «γυναικείο ζήτημα» και οι εκφάνσεις του. Από τις σχέσεις, δηλαδή, με τα συνομήλικα αγόρια μέχρι τα διλήμματα τύπου «οικογένεια ή καριέρα».

Τις φίλες της, επίσης. Ζητήματα και διλήμματα, τέλοσπάντων, που θα έπρεπε να είναι λυμένα για τις γυναίκες εν έτει 2021. Ήθελα, λοιπόν, να δω πώς αυτές οι γυναίκες, που φιλοξενούμε στη σειρά κατάφεραν να σπάσουν τις γυάλινες οροφές σε πολλούς τομείς αλλά και τι σκέφτονται, πώς έχουν βιώσει ή αν ακόμα βιώνουν τον σεξισμό στον χώρο εργασίας τους, να μάθω τις δυσκολίες διαφορετικής φύσεως που μπορεί αντιμετώπισαν ενώ προσπαθούσαν για το όνειρό τους.

Είναι η πρώτη φορά που βλέπουμε μια σειρά ντοκιμαντέρ αφιερωμένη αποκλειστικά σε γυναίκες... Θα πρέπει να τις αγαπάτε πολύ... Ποια είναι η σχέση σας μαζί τους; 

Τις αγαπώ, τις θαυμάζω και στέκομαι δίπλα τους.

Ποιος είναι ο δικός σας ρόλος; 

Είμαι η σεναριογράφος, η σκηνοθέτις και η παραγωγός της σειράς «Συν Γυναιξί», η οποία μπήκε αισίως στον Β' Κύκλο της.

 

 

Πώς είναι η συνεργασία με τον Γιώργο Πυρπασόπουλο; 

Η σειρά παρουσιάζει πορτραίτα γυναικών που επιχειρούν σε διαφορετικούς τομείς, γυναικών που εκτιμούμε την πορεία και το έργο τους.  Για 'μένα - και πιστεύω για τις περισσότερες γυναίκες - ενδυνάμωση των γυναικών δεν σημαίνει αποδυνάμωση των ανδρών. 

Μέσα από την παρουσίαση της πορείας τους, αναδεικνύουμε τη σημασία των ίσων δικαιωμάτων των δύο φύλων, τη σημασία της ύπαρξης μιας ισορροπημένης, ελεύθερης και δίκαιης κοινωνίας. Έχοντας, λοιπόν, αυτό κατά νου και όντας ήδη στενοί συνεργάτες - από προηγούμενες δουλειές - με τον Γιώργο Πυρπασόπουλο, σκέφτηκα πως θα ταίριαζε πολύ στο «Συν Γυναιξί».

 

 

Με ποια κριτήρια επιλέγετε τις γυναίκες που μας συστήνετε; 

Οι καλεσμένες της εκπομπής είναι εντελώς διαφορετικές μεταξύ τους. Έχουν, όμως, ένα κοινό και αυτό είναι ότι πρόκειται για γυναίκες που κατέρριψαν τα στερεότυπα και τα κλισέ.

Καθώς προχωρούν γυρίσματα και γνωρίζετε γυναίκες, ποιο θα λέγατε ότι είναι το ενδιαφέρον σε αυτό το εγχείρημα; 

Η πολυφωνία του. Το γεγονός ότι ερχόμαστε σε επαφή με διαφορετικές γυναίκες, διαφορετικές απόψεις, διαφορετικούς κόσμους. Αυτό, από μόνο του, είναι κάτι τρομερά εμπνευστικό.

Σκηνοθεσία-Σενάριο-Ιδέα: Νικόλ Αλεξανδροπούλου
Παρουσίαση: Γιώργος Πυρπασόπουλος
Αρχισυνταξία: Μελπομένη Μαραγκίδου
Διεύθυνση Φωτογραφίας: Γιάννης Μισουρίδης
Μοντάζ: Δήμητρα Γκιώντε
Οργάνωση Παραγωγής: Δημήτρης Κιτσικούδης
Eπιμέλεια Παραγωγής: Βάσω Πατρούμπα
Πρωτότυπη Μουσική Τίτλων και Μουσική Επιμέλεια: Αλίκη Λευθεριώτη
Ηχοληψία-Μίξη Ήχου: Στέλιος Κουπετώρης
Βοηθός Σκηνοθέτη: Αναστασία Κρατίδη
Β' Βοηθός Σκηνοθέτη: Νατάσα Κούμη
Οπερατέρ: Μπάμπης Πετρίδης
Γραφικά-Τίτλοι Αρχής: Καρίνα Σαμπάνοβα
Ενδυματολόγος: Χαρά Μπαγουράκη
Make up: Kωνσταντίνα Βασιλοπούλου
Φροντιστής-Βοηθός Παραγωγής: Γιάννης Γονατάς
Παραγωγή: Libellula Productions

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις