Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Εμβολιασμένος 40χρονος ιδιώτης γιατρός σε επιστράτευση νοσεί βαριά με κορωνοϊό

Εμβολιασμένος 40χρονος ιδιώτης γιατρός σ...

Είχε κάνει μία δόση

Σε αναστάτωση βρίσκεται η ιατρική κοινότητα, καθώς ιδιώτης γιατρός που είχε επιστρατευθεί για να συμβάλλει στο ΕΣΥ νόσησε με κορωνοϊό και νοσηλεύεται σε βαριά κατάσταση.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του ethnos.gr, ο ιδιώτης γιατρός που είναι 40 ετών είχε επιστρατευθεί πριν από περίπου έναν μήνα με απόφαση του υπουργείου Υγείας, μαζί με άλλους 205 ιδιώτες γιατρούς. Ο γιατρός που έχει την ειδικότητα της παθολογίας, παρείχε υπηρεσίες στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο της Νίκαιας στο πλαίσιο αντιμετώπισης της πανδημίας και λόγω της έλλειψης μόνιμων ιατρών στο ΕΣΥ. Πριν από λίγα 24ωρα παρουσίασε συμπτώματα covid και μετέβη περιπατητικός στο Νοσοκομείο Αττικόν προκειμένου να λάβει ιατρική βοήθεια.

Ειδικότερα σύμφωνα με τις πληροφορίες του ethnos.gr πήγε στο Νοσοκομείο Αττικόν στην εφημερία στις 12 Απριλίου όπου και οι συνάδελφοί του ιατροί έκριναν πως έπρεπε να νοσηλευτεί καθώς παρουσίαζε υψηλό πυρετό ενώ είχε και δύσπνοια. Ο παθολόγος νοσηλεύεται σήμερα σε κλίνη covid του νοσοκομείου σε βαριά κατάσταση Με βάση τις ίδιες πληροφορίες είχε προλάβει να κάνει μόνο τη μία δόση του εμβολίου πριν προσβληθεί από κορονοϊό κατά τη διάρκεια της επιστράτευσής του.

Στα κάγκελα οι «επιστρατευμένοι»
Στο μεταξύ σε αναστάτωση είναι οι υπόλοιποι ιδιώτες γιατροί που είχαν επιστρατευθεί πριν από περίπου έναν μήνα, καθώς η ηγεσία του υπουργείου Υγείας αναμένεται σύμφωνα με πληροφορίες του ethnos.gr να προχωρήσει σε παράταση της επιστράτευσης. Σύμφωνα με πληροφορίες του ethnos.gr ήδη οι ιδιώτες γιατροί που εργάζονται σήμερα στα νοσοκομεία σε διάφορες θέσεις και υποχρεώθηκαν να κλείσουν τα ιδιωτικά τους ιατρεία, πραγματοποίησαν τηλεδιάσκεψη προκειμένου να συζητήσουν πιθανή προσφυγή και στη Δικαιοσύνη.

Πρόκειται για περίπου 160 ιδιώτες γιατρούς που έχουν αναλάβει υπηρεσία στα δημόσια νοσοκομεία από τους 206 που είχαν επιταχθεί, καθώς πολλοί δεν ανάλαβαν στο ΕΣΥ είτε επειδή ανήκαν σε ευπαθείς ομάδες είτε επειδή έλαβαν αναρρωτική άδεια.

Οι ιδιώτες γιατροί ζήτησαν τη συμβολή της Ομοσπονδίας των Νοσοκομειακών Γιατρών (ΟΕΝΓΕ) προκειμένου να αντιμετωπίσουν μία πιθανή παράταση της επίταξης, καθώς πολλοί εξ αυτών αντιμετωπίζουν σοβαρά οικογενειακά προβλήματα αλλά και προβλήματα επιβίωσης με δεδομένο ότι έχουν βάλει λουκέτο στα ιατρεία τους.

Όπως δηλώνει στο ethnos.gr ο Γενικός Γραμματέας της Ομοσπονδίας των Νοσοκομειακών Γιατρών (ΟΕΝΓΕ) Παναγιώτης Παπανικολάου: «Λέγαμε εξ αρχής ότι η επίταξη (επιστράτευση) των αυτοαπασχολούμενων συναδέλφων ιδιωτών γιατρών είναι μια επικοινωνιακή και άνευ ουσίας κίνηση. Μάλιστα στερεί από την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας τις υπηρεσίες των συναδέλφων, ενώ αυτό που πραγματικά χρειάζεται στα νοσοκομεία είναι προσλήψεις σε θέσεις μόνιμων επιμελητών των γιατρών που έχουν κάνει σχετική αίτηση τα 2 τελευταία χρόνια».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις