Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Τι ισχύει με το εμβόλιο της Johnson & Johnson- Ποιά είναι τα πλεονεκτήματα

Τι ισχύει με το εμβόλιο της Johnson &...

Τι είπε η Μαρία Θεοδωρίδου

Στο γεγονός της αναστολής του εμβολίου Johnson & Johnson  λόγω της καταγραφής έξι περιπτώσεων θρομβώσεων αναφέρθηκε η Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Μαρία Θεοδωρίδου στην σημερινή ενημέρωση του Υπουργείου Υγείας για τον κορωνοιό και τους εμβολιασμούς.,

Όπως επεσήμανε η αναστολή γίνεται για λεπτομερή διερεύνηση των περιπτώσεων αλλά και για να ενημερωθούν σωστά και να ευαισθητοποιηθούν οι γιατροί αλλα και το κοινό. Ανέφερε πως το εμβόλιο προέρχεται από έρευνες δεκαετιών και είναι διαφορετικό.

Όπως είπε, το εν λόγω εμβόλιο έχει πολλά πλεονεκτήματα. Είναι ανθεκτικά, είναι πρακτικότερα και εύκολα να μεταφερθούν και το κύριο πλεονέκτημα είναι ότι είναι μονοδοσικό. Σημείωσε πως η προστασία του εμβολίου αρχίζει μετά από 14 μέρες ενώ μετά από 49 μέρες προστατεύει σχεδόν πλήρως και από τις εισαγωγές στο νοσοκομείο και από τα φάρμακα.

«Η διερεύνηση πιθανού προδιαθεσικού παράγοντα για τις σπάνιες αυτές θρομβώσεις είναι σημαντική». Η διαλεύκανση θα βοηθήσει στην εμπιστοσύνη της ασφάλειας των εμβολίων, σημείωσε και πρόσθεσε ότι θα πρέπει να εστιάσουμε στη θετική πλευρα: Υπάρχει σύστημα αυστηρής επιτήρησης που δίνει τη δυνατότητα έγκυρης πρόγνωσης για να ληφθούν τα κατάλληλα μέτρα. Ας ελπίσουμε και ας κάνουμε υπομονή λίγες μέρες, υπογράμμισε η ίδια.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις