Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Τι ζητάει η Εκκλησία για το Πάσχα

Φωτ. eurokinissi

Φωτ. eurokinissi

Περισσότερους πιστούς στους ναούς και Ανάσταση στα προαύλια...

Ηγεσία της Εκκλησίας ασκεί πιέσεις προκειμένου να ανοίξουν οι ναοί το Πάσχα με αποσκοπώντας μάλιστα σε έναν τρόπο λειτουργίας ανάλογο με εκείνον που προτιμήθηκε για το άνοιγμα του λιανεμπορίου.

Η Ιερά Σύνοδος απέστειλε σχετική πρόταση προς το υπουργείο Παιδείας με θέμα τις προτάσεις της σχετικά με τη λειτουργία των εκκλησιών τις ημέρες του Πάσχα. Στην εν λόγω επιστολή, ζητείται να αυξηθεί ο αριθμός των πιστών που θα μπορούν να μπαίνουν στους ναούς.

Ειδικότερα, η Εκκλησία της Ελλάδος ζητά να αλλάξουν οι προβλέψεις από την Κυριακή των Βαΐων έως και τη Δευτέρα του Πάσχα.

Σύμφωνα με την πρόταση, ο αριθμός των πιστών θα πρέπει να αλλάξει σε ένα άτομο ανά 15 τετραγωνικά μέτρα κλειστού χώρου. Η πρόταση αυτή διαφέρει από την κυβερνητική γραμμή που εφαρμόζεται έως τώρα για ένα άτομο ανά 20 τετραγωνικά μέτρα μέσα σε έναν κλειστό χώρο.

 Η ΔΙΣ δικαιολογεί την πρότασή της για ένα άτομα ανά 15 τ.μ. λέγοντας ότι το ύψος των ναών και ο καλός καιρός του Πάσχα θα επιτρέψει τον πολύ καλό εξαερισμό των ναών.

Στο πλαίσιο αυτό, ζητείται αλλαγή του μέγιστου ορίου πιστών στους ναούς από 20 σε 100. Το αίτημα αυτό αφορά τους ναούς, ο οποίοι είναι μεγαλύτεροι των 1.500 τ.μ. Επίσης, η Ιερά Σύνοδος ζητά από την κυβέρνηση να δώσει το πράσινο φως οι πιστοί να παραμένουν στους αύλειους χώρους και στις πλατείες των ναών, πρόταση άλλωστε που έχει υποστηρίξει και μερίδα λοιμωξιολόγων.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις